Nekupujte Yaris III před Faceliftem!!!
-
- Člen Týmu
Nekupujte Yaris III před Faceliftem!!!
Ahoj mám Yaris III generace už dva roky. Mrzí mě , že jsem auto koupil. Už jak psal cream07 ,já mám úplně stejný názor, auto je neskutečně hlučné nad rychlost 80km/h. Hojně aerodynamický hluk kritizují zahraniční testy, píšou, že auto je tak hlučné, že je ve vyšších rychlostech potřeba špunty do uší. Co jsem jel v různých autech , tak fakt Yaris III je nejhlučnější, nechápu jak tohle auto mohlo projít do výroby TOYOTO!!! Je velice tvrdé , nepohodlné uskákáné. Při předváděčce jsem jel bohužel jenom po městě a hezké cestě a tam se zdál v pohodě. Navíc pořád drční panoramatická střecha. Jel jsem teď s tím novým 2014 po faceliftu, je to úplně jiné auto, všechny tyhle velké neduhy byly odstraněny a prodává se za stejné peníze jako ten šmejd pře faceliftem. Radím všem , kdo chce koupit nového Yarise kupte po faceliftu. Určitě vám budou v Toyotě cpát skladovky před faceliftem. Já kdybych měl prachy tak se toho co mám zbavím a koupím tenhle nový. Toyota moc dobře ví co udělala za nepovedený model, proto tak rychle a v tak velkém rozsahu musela yaris změnit. Má někdo taky tak špatné zkušenosti s Yarisem III generace?? Díky a hezký den
Re: Nekupujte Yaris III před Faceliftem!!!
...já to říkám furt, zlatý Yarda II
...a tak to vypadá, když se Vám Váš Yarda zakecá

...a tak to vypadá, když se Vám Váš Yarda zakecá

Yaris Selection Sapphire Smart 1,5 VVT-iE (111 k) 6 M/T
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
richardo, ty máš dva roky auto a až ted sem napíšeš, že to máš asi rozbitý? Nerozumím! K yarisu mám výhrad spoustu (psal je ve vlákně odlišnosti) ale hlučnost to není. Navíc nevěřím, že by kosmetická změna tvaru předního nárazníku a světel (blatníky, kapota, sloupky, zrcátka, to všechno je už u faceliftu stejný) měla vliv jak tady píšete.. Zrcátka jsou lapače hmyzu, nějaký aerodynamický zádrhel tam asi bude, ale facelift je má stejná. Navíc nechápu, proč pokud je něco shit, proč by měl být shit po faceliftu lepší. nerozumím, nechápu..
Ja teda yardu pred faceliftem mam a je pravda, ze z toho aerodynamickeho zvuku dvakrat nadseny nejsem, ale jezdim prevazne kratke cesty do mesta do prace 8 km tam a 8 zpet a blizke okoli, takze me to nejak netrapi, ale jezdit s tim dal, tak by mi to dvakrat prijemny nebylo. Ve verzi po FL jsem nejel, ale oproti predchozimu autu kia rio 2012 si na nic nemuzu stezovat, spotreba i pri courackach max. 5,2.
-
- Člen Týmu
josuk: Ahoj, právě proto Toyota udělal s faceliftem v podstatě nové auto, protože očem tady píšu já, je v zahraničí hodně kritizováno a toyote , klesaly prodeje yarisu, proto takové změny. Nový yaris III po faceliftu je fakt upllně jiné auto přečti si to v testech , a nebo upně nejlíp jeď se sním projet a uvidíš ten obrovský rozdíl a už svého yarise nebudeš chtít.
-
- Člen Týmu
ts1990: Ahoj , já pořád řeším dilema, jestli ho prodat nebo ne, protože 70% jezdím po městě, a tam se to dá vydržet dá. Ty si měl Kiu Rio 2012 a říkáš , že nic moc, právě jsem uvažoval i tomhle autě, že to nebude takový větrník jako yaris. Mně nejvíc mrzí, že ten yaris III je hlučnější jak dvojka a to nemůžu pochopit novější auto a hůř odhlučněné jak předešlý model.Toyota šetřila až moc. Ještě chci říct aby budoucí majitelé nekupovali yaris před faceliftem . Za stejné peníze dostanou auto o hodně , ale hodně horší.
Ahoj, tak nejdriv k tomu Riu, mel jsem ho od ledna 2012, tedy soucasnej model kupovany v Litomericich u Horejska - to byla jiz prvni spatna zkusenost, pri prohlidce mi vrazili v patek odpo od nej klicky se slovy poradne ho otestujte a vratte ho v pondeli. O 3 tydny pozdeji jiz bylo k vyzvednuti. Ze zacatku super a pak to zaclo - ve 12000 km lozisko na spojce, jedu k Horejskovi reklamovat a prijimaci technik jiz od pohledu neprijemny se s tim svezl a delal, ze to je normalni, co si to vymejslim za blbosti. Projel jsem weby a na doporuceni mi byl doporucen servis ASAS Most. Tam ihned priznali vadu a vymenili spojkovou sadu v zaruce. Rio jsem mel dva roky a 2 mesice a krom spojkovy sady byl menen v ramci zaruky: klima kompresor, alternator, stredni a zadni dil vyfuku, zadni lozisko, aneb 9 x v servisu, tak slo nakonec do AAA. mel jsem 1,25 benzin cca 82 koni, oproti Yarisu znatelnejsi kroutak, trochu lepsi sedacky, maximalka dosazena dle gps 182 km/h. Vevnitr dojem plastaku a kvalita zpracovani nic moc. Sedacky pohodlnejsi s lepsim bocnim vedenim, kvalita calouneni uz bohuzel ne. Spotreba na jedny nadrzi min. o litr vyssi oproti Yarisu a hlavne PP hodne lhal, bezne o litr i vice zlepsoval hodnotu. Na Yarisu max. o 0,2 l/100 km. Zajimavosti u Ria byla i funkcnost ESP. Ze zacatku fungovalo ihned, po dvou letech reagovalo az treba s dvouvterinovym prodlenim, kdyz uz prdel ulitla a bylo to fakt neprijemny. Ja jsem navic blazen do hudby a Yaris me nadchnul od zacatku s kvalitou v základu. Jeste jsem zapomnel co rozhodlo i o prodeji. Mesic pred prodejem se mu nectelo startovat, klidne na paty pokus. Nechal jsem si premerit baterii a ta byla plne OK. Ted probehl decentni facelift, tak treba ty neduhy vylepsili, ale i tak bych stal vzdy na strane Toyoty.
Tak chlapci, mna to dosť prekvapuje a mrzí, že takéto nepríjemné veci sa vyskytli na yarise III...richardo2222 píše:Ahoj mám Yaris III generace už dva roky. Mrzí mě , že jsem auto koupil. Už jak psal cream07 ,já mám úplně stejný názor, auto je neskutečně hlučné nad rychlost 80km/h. Hojně aerodynamický hluk kritizují zahraniční testy, píšou, že auto je tak hlučné, že je ve vyšších rychlostech potřeba špunty do uší. Co jsem jel v různých autech , tak fakt Yaris III je nejhlučnější, nechápu jak tohle auto mohlo projít do výroby TOYOTO!!!

Ale -- ja sa musím priznať, že u mna ten "aerrodynamický" hluk sa nekoná. A už ma kua -chlapi dooosť poznáte natolko, že určite by som to tu rozoberal NON-STOP.. Ano, -motor počuť viac ako na yaris II, ale to som už písal. Môžem ísť 100vkou alebo 140-tkou, no okrem kolies (teda hluku pneu ) a toho motora nepočujem žiadne svišťanie a pod. úkazy . Tým nechcem povedať, že Vám neverím, ale ked to ja nemám , tak muselo sa niečo udiať pri výrobe (a to ja mám kuuurva vycibrinkovaný sluch-to môžu ako v Nitre tak aj v Bystrici potvrdiť v servisoch

Takže môžete mi veriť, ja mám ku podivu zatialpokoj a relatívne ticho ... Neviem, kde je potom chyba

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
takže dámy a páni, to čo píšem tu hore vyššie je už minulosťou...
viď. môj príspevok zo dňa: pon 20.10.2014, 20:08 :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 5&start=30

viď. môj príspevok zo dňa: pon 20.10.2014, 20:08 :
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 5&start=30
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid