Vážení kolegové, předpokládám, že mnozí jste to dilema vedli, ale nikde jsem o tomto porovnání nic hlubšího nečetl.
Je jasné, že co se nového vozu týče, tak 200 000,- rozdíl v pořizovací hodnotě, je docela darda...
Nicméně když se člověk podívá na lehce jeté priusy za cca +- 400 000 s náběhem kolem 50 000km, tak se dostává pod cenu nového Aurise,
A tak bych se Vás chtěl zeptat, jestli jste měli možnost tyto dva vozy srovnat a zda Prius přináší nějakou přidanou hodnotu.
Díky za názory
Auris HSD vs Prius
Auris HSD vs Prius
Auris Hybrid TS 2014 Style
Re: Auris HSD vs Prius
Můžu srovnávat do té míry, že Prius 3gen. třetím rokem sedlám, zatímco současným Aurisem Hybrid jsem se jenom krátce svezl zkušební jízdu. Prius je Japonec, o jednu kategorii výš - třída Avensisu, je to znát jak velice slušným prostorem na zadních sedačkách, tak celkovým dojmem z interiéru. Neoddiskutovatelným rozdílem je vzhledová výjimečnost Priusu, řekneme ikoničnost. Jednak se často líbí na pohled, jednak se ví, že to je hybrid. Prostě nepřehlédnutelné. Komu to dělá dobře, je to podstatný argument pro Prius. Anebo naopak.
Výhodou Aurisu je vedle ceny dostupnost kombi verze. Prius+ je zas ještě o mísu vedle, zatímco Auris TS Hybrid je dle mého velice použitelné auto za rozumné peníze. Takže tak.. Zkrátka: pokud vozíš dospělé lidi bez krámů a potrpíš si na styl, stojí Prius za úvahu. Po vícero stránkách praktičtější, řekněme umírněnější, je určitě ten Auris. Osobně si nemůžu Prius vynachválit, ale kdybych se dneska měl rozhodovat, tak bych bral spíš Auris TS.
Výhodou Aurisu je vedle ceny dostupnost kombi verze. Prius+ je zas ještě o mísu vedle, zatímco Auris TS Hybrid je dle mého velice použitelné auto za rozumné peníze. Takže tak.. Zkrátka: pokud vozíš dospělé lidi bez krámů a potrpíš si na styl, stojí Prius za úvahu. Po vícero stránkách praktičtější, řekněme umírněnější, je určitě ten Auris. Osobně si nemůžu Prius vynachválit, ale kdybych se dneska měl rozhodovat, tak bych bral spíš Auris TS.
Presne tak. To je ako porovnávať Passata s Golfom. Ak nutne nepotrebuješ kombík, tak určite by som šiel do Priusu. Presne ako píše udo...je to made in Japan - v rámci EÚ dnes už veľká rarita...bohužiaľudo píše:Prius je Japonec, o jednu kategorii výš - třída Avensisu, je to znát jak velice slušným prostorem na zadních sedačkách, tak celkovým dojmem z interiéru.

Já jsem majitelem Aurisu TS v hybridu. Máme dvě děti a kombík s velkým kufrem se hodí. "Krátký" Auris je pro nás malý. Prius jsem viděl a hodnotil na prodejně.
Je pravda, že Prius je o třídu výše a tudíž komfortnější, jenže z hlediska praktičnosti mi i krátký Auris přijde využitelnější, ale 7 míst v Prius+ může být dobrá volba, jenže do kufru se pak už nic nevejde. Prius(+) je volba srdcem, Auris je volba hlavou, Auris TS je volba hlavy rodiny
Do hry pak vstupuje i Prius+ Plug-In, jenže ten stojí tolik, jako dva Aurisy v hybridu.
Osobně bych pořadí určil jako Auris TS, Auris a Prius pro otce rodiny, pro bezdětného (a nekoukajícího na peníze) Prius, Auris, Auris TS a pro prarodiče (bojující s rozpočtem) pečující o vnoučata bych zvolil Aurise, Prius, Aurise TS. Auris je také o trochu nižší (myslím v posezu) a mohl by být problém při nastupování starších osob do auta.
Je pravda, že Prius je o třídu výše a tudíž komfortnější, jenže z hlediska praktičnosti mi i krátký Auris přijde využitelnější, ale 7 míst v Prius+ může být dobrá volba, jenže do kufru se pak už nic nevejde. Prius(+) je volba srdcem, Auris je volba hlavou, Auris TS je volba hlavy rodiny

Do hry pak vstupuje i Prius+ Plug-In, jenže ten stojí tolik, jako dva Aurisy v hybridu.
Osobně bych pořadí určil jako Auris TS, Auris a Prius pro otce rodiny, pro bezdětného (a nekoukajícího na peníze) Prius, Auris, Auris TS a pro prarodiče (bojující s rozpočtem) pečující o vnoučata bych zvolil Aurise, Prius, Aurise TS. Auris je také o trochu nižší (myslím v posezu) a mohl by být problém při nastupování starších osob do auta.
Hrdý majitel vozu Toyota Auris Touring Sports Hybrid, model 2013
S tou využitelností Priusu (3.gen) to není zdaleka tak zlé, jak to na první pohled vypadá. Kufr je sice poměrně nízký, ale má celkem slušnou plochu a je částečně podsklepený
, čili pokud ve spodním dílu nevozíte spoustu "užitečných předmětů", ještě se dá o chlup zvětšit. A samozřejmě bez rolety. Vozím v něm docela robustní kočár (PP GT3) a s jedním dítětem na víkend není problém se poskládat. Do krátkého Aurisu by to myslím šlo hůř.
Prius+ bych z racionálních úvah vynechal úplně - klasické Verso je větší a stojí málem polovic.

Prius+ bych z racionálních úvah vynechal úplně - klasické Verso je větší a stojí málem polovic.
Prius+ se hlásí. Úplně stejně jsem to viděl. Verso je za polovic.
)) A stejně mám Prius+
))

Back in Czech.
-
- Řidič
Měla jsem na výběr Prius i Auris (předchozí generaci). Po projetí obou vozů a zvážení svých potřeb jsem zvolila Auris - to auto je menší, lépe se mi s ním manévruje a parkuje, lépe z něho vidím.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4