SKYVIEW panoramaticka strecha
SKYVIEW panoramaticka strecha
Caute, mate niekto tu sklenenu strechu Skyview na Aurise TS,alebo aj kratkom Aurise? Neviem ci to stoji za tie peniaze, ci to dava nejaky iny,krajsi pocit z jazdy, aka je udrzba, co to robi s teplotou interieru v lete, a pod...
Dali by ste si to vobec?
Dali by ste si to vobec?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Re: SKYVIEW panoramaticka strecha
No na Aurise to nemam, ale mam to mojom druhom aute - peugeot 307 SW. Ako v celku je to pekna vec, ale ci to ma pre mna ako sofera nejaky vyznam ... na to som este neprisiel. Jedine manzelka sa obcas kocha prirodou ked ideme cez hory, ak ju samozrejme napadne stiahnut si "tapacirung" a odokryt okno, pretoze to mam skoro stale zatiahnute. A ozaj este ma napadlo ze je celkom fajn ked "musis" v aute prespat ... pozerat na hviezdy a zaspavat je celkom romanticke
. Toto su asi jedine dve veci ktore su na tom okne fajn ... po vyprchani wow efektu od kupy som si na to spomenul len pri nich a teda uzijem si ho tak max 1-2x do roka. Co sa tyka udrzby tak ta tam nieje v podstate ziadna. Jedine ak sa ti pojekazi motorcek stahovania okna tak mas dalsie vydavky navyse ... ale neviem ci ten kryt je motorcekom rieseny aj v Aurise. Co sa tyka prehrievania interieru tak samozrejme, ked ho mas otvorene, tak cez to slnko pecie poriadne a cez leto to komfort z jazdy urcite nezlepsuje. Kedze peugeot bol z druhej ruky tak skyview bol prijemnym bonusom. Ale priplacat si za to v novom aute ... z mojho pohladu za tie prachy urcite NIE.

Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

Nemám, jenom jsem s tím párkrát krátce jel. Pro přední sedadla to nemá význam, začíná to moc daleko, abys něco viděl, a jenom ti svítí na šišku. Děti na zadních sedadlech to prý mívají rády, potvrdit nedokážu. Negativem je snížený strop (o pár centimetrů, ale kritických - hlavně je to znát na krajních zadních sedadlech). Bál bych se možná krup - ale v tom nemám žádné zprávy, jestli je to ve výsledku lepší nebo horší než plech.
Osobně se k tomu stavím jako mirek01 - lehce rozpačitý bonus, za který bych si ale nepřiplácel.
Osobně se k tomu stavím jako mirek01 - lehce rozpačitý bonus, za který bych si ale nepřiplácel.
- marceltokar
- Manager Týmu
Časom môže niekde cez tesnenie presakovať voda, prípadný ťukanec keď je tak nejako plechy vyklepeš ale so sklom čo. Otcovi na kapotu spadol konár pri parkovaní pod stromom, má tam preliačinu a jazdí s tým 3 roky, akurát to blbo vyzerá. Ak by mu spadol na strešné okno a roztĺklo by sa, tak mu naprší do auta, prípadne ako by došiel v daždi do servisu keby mu lialo na hlavu? Ale áno, uvažovať už pri kúpe auta s následkami takej situácie asi je blbosť.
Za mňa okrem wawefektu nulový prínos a len časom možné prúsery.
Za mňa okrem wawefektu nulový prínos a len časom možné prúsery.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Na Priusu+ mám a používám občas. Za riziko a zvýšenou havarijku to asi nestojí neni-li to k autu zdarma.
Back in Czech.
Já bych si nepřiplácel i z toho důvodu, že to zvyšuje hmotnost a těžiště auta.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Osobně bych řekl že hmotnost a těžiště bude dost stejné. Tedy argument úplně divný u auta, kterému stejně na gramech moc nezáleží.
Back in Czech.
Chápu Kůrovče, že musíš být vždy v opozici, abys nepřišel o svou virtuální image, ale tvoje "osobní myšlenka" není správná.

Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Super chlapi... nechal som sa asi tiez uniest, lebo ten wow efekt pocas prvych minut jazdy je pocitovo zaujimavy, no asi sa priklanam ku vasim komentom... to tazisko by som odhadoval ze sa moze nieco malo prejavit lebo fakt tabula skla v takom rozmere je o dost tazsia ako plech a plus tam je aj tapacir s nejakym vodiacim mechanizmom.....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ve skutečnosti je to polykarbonát. Takže o co je lehči než plech o to je víc v mechanizmu..
Back in Czech.
- marceltokar
- Manager Týmu
Polykarbonat? A ked na to okno nejaky exot streli vajgla z balkona, neznici ho?
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
Ne. Ani kroupy. Je to docela fajn. Obrovská škoda, že to není sundavaci jako targa.
Back in Czech.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Polykarbonat dobre znam, je stekavy, kdyz jde o ohen, ale cigareta ma asi malou teplotu, nicmene mirne poskozeni by udelat mohla, ale kroupy vubec...to neni sance rozbit...vydrzi to mozna i vice nez sklo, kvvuli sve pruznosti...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Mam ale nechtel bych to znova, vzadu malo mista, pere tam slunicko a v zime to chladi. Pro ridice dobre na semafory horni.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Mám SkyView ve Versu a dostal jsem to jako součást výbavy, nepřiplácel jsem. Po ročních zkušenostech bych si to určitě sám neobjednal, v létě dovnitř pálí slunce a v zimě jde od střechy chlad na hlavu. Žádný smysl v té střeše nevidím. Možná semafory v první brázdě a dovolená ve francouzských kaňonech... Ale jinak je to pořád zavřené. Navíc u Versa (nevím, jak je to u Aurisu) při SkyView na autě nejsou hagusy, takže je nutná speciální zahrádka (kterou nemám). Za sebe říkám rozhodně ne.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011