Přední ostřikovač Carina E 1,6 kW
-
- Člen Týmu
Přední ostřikovač Carina E 1,6 kW
Přestalo mi jít ostřikování předního skla, , po zmáčknutí tlačítka se rozběbnou jen stěrače(motorek není slyšet), zadní ostřikování(motorek slyším, že běží) jde. Dotaz: jsou dva motorky? co s tím, mají také pojistky, jestli ano, kde? Trubičkou u trysky přední kapoty jde kapalina natáhnout, pak teče zase zpět. Zkoušel jsem motorek najít, ale je nepřístupný někde nad pravým kolem.Bohužel nemám k vozidlu manuál.
Re: Přední ostřikovač Carina E 1,6 kW
Podle mě je motor jen jeden a běží buď tam, nebo pozpátku.
-
- Člen Týmu
To je dobrý nápad, dík, ale nevím, jak závadu odstranit 

motorcek je pod nadobkou ostrekovaca - akoby jej jej sucastou namontovany zospoda. Ci su dva neviem, nikdy som o tom nerozmyslal. Myslim , ze len jeden.
Ja som mal s ostrekovacmi problem len ten , ze mi praskla taka spojka (krizovatka) medzi hadickami a nemalo to tlak, len to v lepsom pripade mierne tieklo a ten vzdialenejsi - v tomto pripade u vodica -nesiel vobec. Ale u mna to bolo nasledkom nehody, samo sa to nema ako pokazit. Kazdopadne to skontrolovat mozes. Este mozu byt zapchate trysky, ale za by sa upchali obe naraz sa mi zda nepravdepodobne.
Napada ma este - kontakt v packe pod volantom ? Asi tiez blbost - nepocul som, ze by s tymto mal niekto problem...
Toto skor vyzera akoby ten motorcek siel iba jednym smerom ( ak je Jimmiho teoria spravna). Moze byt chyba v konektore u motorceka , v samotnom motorceku , v ovladaci - mozno tiez iba konektor ... a mozno este kabel medzi tymito.
No , skus asi skontrolovat ten motorcek a pripadne aj hadicky s tryskami a uvidis.
a keby to bol motorcek, urcite z vraku za par drobnych zozenies. Tak drzim palce
Ja som mal s ostrekovacmi problem len ten , ze mi praskla taka spojka (krizovatka) medzi hadickami a nemalo to tlak, len to v lepsom pripade mierne tieklo a ten vzdialenejsi - v tomto pripade u vodica -nesiel vobec. Ale u mna to bolo nasledkom nehody, samo sa to nema ako pokazit. Kazdopadne to skontrolovat mozes. Este mozu byt zapchate trysky, ale za by sa upchali obe naraz sa mi zda nepravdepodobne.
Napada ma este - kontakt v packe pod volantom ? Asi tiez blbost - nepocul som, ze by s tymto mal niekto problem...
Toto skor vyzera akoby ten motorcek siel iba jednym smerom ( ak je Jimmiho teoria spravna). Moze byt chyba v konektore u motorceka , v samotnom motorceku , v ovladaci - mozno tiez iba konektor ... a mozno este kabel medzi tymito.
No , skus asi skontrolovat ten motorcek a pripadne aj hadicky s tryskami a uvidis.
a keby to bol motorcek, urcite z vraku za par drobnych zozenies. Tak drzim palce

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Neleštil jsi náhodou nedávno auto? Nemáš trysky ucpaný zaschlou leštěnkou? Ale to bys asi zkusil. Motorky všech ostřikovačů jsou těsně okolo nádobky. Mám pocit, že na přední a zadní okno je fakt jen jeden motorek. Já tam mám navíc druhej na světlomety. Nádobka tam drží jen na dvou nebo třech šroubkách. Abys ju vyndal, je potřeba odpojit konektory motorků a odpojit hadičky. Takže předem nějakou hadicí vysaj všechnu vodu z nádobky. Kdybys měl v háji trysky, tak dej vědět. Daruju. Možná najdu i nějaký to kolínko a hadičku. Zbylo mi to z druhé kapoty.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
-
- Člen Týmu
Díky Stanovi, rozumný nápady, myslím že pokud motorek čerpadélka je stejné konstrukce všude na světě, na jednu stranu čerpá tekutinu tam, na druhou stranu zase zpět. Tedy od trysky do nádobky. Trysku jsem odpojil od hadičky, takže kdyby chtělo, načerpá mi to do motorového prostoru. Myslím, že je problém v samotném tlačítku u volantu, elektrika jde sice na štěrače, ty udělají povinné setření ale motorek-čerpadlo neběží. Kdežto při poloze na zadní stěrač bzučí(jede) a zadní tryska jede. Podlevá mne, je v čudu tlačítko přední ostřikovač. Ten by se mi mohl hodit, jestli ho máš.Ještě jsem to nezkoušel demontovat, takže nevím, jestli je česky opravitelný. 

obavam sa ze sa mierne mylis.
Motorcek nema dovod cerpad spät, teda od trysky do nadobky. ma dva vyvody, z toho jeden ide na predok a druhy dozadu. Stale si myslim, ze problem bude v motorceku, resp. v jeho konektore ( kedze pri striekani do zadu sa toci) alebo vo vedeni.
No aj keby to boli packy, oboje sa da hravo zohnat z vrakovisk.
Cislo motorceka je 85330-05020 a takto to vyzera:
http://allegro.pl/toyota-carina-e-92-97 ... 97542.html
vsimni si ze su dva druhy - jeden pre sedany, kde je len jeden vyvod na predne skla a potom pre LB a kombi kde su dva vyvody jeden dopredu a druhy dozadu. . V zastrcke su tri kontakty - podla toho kde pustis prud, tym smerom sa toci a teda do toho vytlaku tlaci vodu- na predne alebo na zadne sklo. KEDZE ZADOK TI FUNGUJE, motor ako taky musi byt dobry. ostava moznost ze je preruseny kontakt ( alebo kabel) alebo je vadne to tlacitko na pake pod volantom - ale to tiez bude iba kontaktom. Skontroluj konektor pod nadobkou - pripadne vystriekaj nejakym sprejom - mohla sa tam dostat voda a zaoxidovalo to, ak nie pokracuj smerom po kabli ( akurat, ze sa straca v tom hrubom kablovom zväzku, takze to bude docela sranda najst. A samozrejme aj konektor u packy - dole kryt volantu a uvidis to.
Motorcek nema dovod cerpad spät, teda od trysky do nadobky. ma dva vyvody, z toho jeden ide na predok a druhy dozadu. Stale si myslim, ze problem bude v motorceku, resp. v jeho konektore ( kedze pri striekani do zadu sa toci) alebo vo vedeni.
No aj keby to boli packy, oboje sa da hravo zohnat z vrakovisk.
Cislo motorceka je 85330-05020 a takto to vyzera:
http://allegro.pl/toyota-carina-e-92-97 ... 97542.html
vsimni si ze su dva druhy - jeden pre sedany, kde je len jeden vyvod na predne skla a potom pre LB a kombi kde su dva vyvody jeden dopredu a druhy dozadu. . V zastrcke su tri kontakty - podla toho kde pustis prud, tym smerom sa toci a teda do toho vytlaku tlaci vodu- na predne alebo na zadne sklo. KEDZE ZADOK TI FUNGUJE, motor ako taky musi byt dobry. ostava moznost ze je preruseny kontakt ( alebo kabel) alebo je vadne to tlacitko na pake pod volantom - ale to tiez bude iba kontaktom. Skontroluj konektor pod nadobkou - pripadne vystriekaj nejakym sprejom - mohla sa tam dostat voda a zaoxidovalo to, ak nie pokracuj smerom po kabli ( akurat, ze sa straca v tom hrubom kablovom zväzku, takze to bude docela sranda najst. A samozrejme aj konektor u packy - dole kryt volantu a uvidis to.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Jarson má svatou pravdu. Motor se točí tam i zpět, ale vždycky čerpá jenom ven - buď jedním nebo druhým vývodem. Taky se přikláním k tomu konektoru u motorku. Kdyby to bylo u páčeku volantu, tak bych za hubičku nabídl. Ale podle všeho máš carinu už v Anglii vyrobenou, takže ti ty moje japonský nebudou pasovat. Jsou tam přichycený úplně jinak i jejich konektor je jinej 

Konektor asi špatný nebude, když se to jedním směrem točí. To spíš bych hledal u relé, které polaritu mění.
-
- Člen Týmu
Díky za další rady(s tím čerpadlem máte pravdu, je to jinak než v Š 110L
), mám tojku rv 1994, tedy asi čistou Japonku,Carina E, 85kW 16V 4A-FE. Nakouknu tedy nejdříve k volantu a pak snad i pod nádržku. Mohl bych možná (když bude nejhůře) vyměnit relátko, je-li v motorovém prostoru hlavní pojistkové skříňce. Ale nevím, které to je. Sdělím, jak to dopadlo.

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli máš japonskou, tak platí, že nabízím funkční páčky pod volant za 200,- + poštovný. Měnil jsem je jen kvůli absenci prstence s cyklovačem.
Foto viz here:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=24942
Foto viz here:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=24942
-
- Člen Týmu
Ty páčky beru, adresu posílám do schránky.Díky