Blikající kontrolka airbagu (1999)
Blikající kontrolka airbagu (1999)
Zdravim, koupil jsem Yarise, rok 1999, 1.0, 50 kW a blika mi na palubovce kontrolka airbagu. Auto pry melo trochu tukly predni naraznik. Znamenato, ze airbag je uz bouchly? Jak se te blikajici kontrolky zbavit?
Re: Blikající kontrolka airbagu (1999)
ano, moze to znamenat ze uz tam airbag nie je a preto svieti kontrolka
nie vzdy musi airbag nutne vystrelit. Kazde auto to ma asi inak, ale pri uplne malom tukese by vystrekit nemal. Takisto zalezi na uhle narazu. Osobne som bural asi v 20-30km rychlosti ( krizoatka - nedal mi prednost) , naraz celny , ale smerovany nie priamo ale zlava a nic nestrelilo. Myslel som ze su vadne, avsak bolo mi povedane , ze je to nastavene tak , ze vystrelia len pri celnom naraze a rychlosti od 40km/hod. Niekde som to aj videl popisane v prirucke, ale neviem to teraz najst.
tak bud ten naraznik bolo nieco väcsie a predavajuci ta o......l ( proste sa pozri , alebo daj pozriet , ci tam vobec je), alebo bude niekde nejaka chyba, najskor v elektrike. Skusil by som nejaky test ( nemyslim pravdaze taky, po ktorom ti airbag fakt buchne
).
inak priama odpoved na otazku ako sa zbavit kontrolky, je odpojit ju ( alebo vybrat ziarovku)
edit: tak uz som to nasiel -"DBS vzduchovy vak se nafoukne je-li sila narazu nad urovni konstrukcniho prahu, srovnatelnou priblizne s kolizi pri 20 km/hod , kdy dojde k narazu do pevne bariery , ktera se nedeformuje. Je li ucinek narazu pod touto prahovou urovni, vzduchovy vak se zrejme nenafoukne. Pri narazu vozu na objekt , jakym muze byt napriklad parkujici automobil nebo tyc dopravni znacky, ci jiny objekt , ktery se muze pri narazu deformovat, vsak bude prahova rychlost znacne vyssi. Totez plati pri kolizi, pri ktere celo vozu "podjede" pod podvozek kamionu."
tak bud ten naraznik bolo nieco väcsie a predavajuci ta o......l ( proste sa pozri , alebo daj pozriet , ci tam vobec je), alebo bude niekde nejaka chyba, najskor v elektrike. Skusil by som nejaky test ( nemyslim pravdaze taky, po ktorom ti airbag fakt buchne

inak priama odpoved na otazku ako sa zbavit kontrolky, je odpojit ju ( alebo vybrat ziarovku)

edit: tak uz som to nasiel -"DBS vzduchovy vak se nafoukne je-li sila narazu nad urovni konstrukcniho prahu, srovnatelnou priblizne s kolizi pri 20 km/hod , kdy dojde k narazu do pevne bariery , ktera se nedeformuje. Je li ucinek narazu pod touto prahovou urovni, vzduchovy vak se zrejme nenafoukne. Pri narazu vozu na objekt , jakym muze byt napriklad parkujici automobil nebo tyc dopravni znacky, ci jiny objekt , ktery se muze pri narazu deformovat, vsak bude prahova rychlost znacne vyssi. Totez plati pri kolizi, pri ktere celo vozu "podjede" pod podvozek kamionu."
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Inak mozno by som vedel s takzm airbagom pomoct, len si nie som isty ci ti bude pasovat. Je to od roku 1999, teda hranicny rok vyroby. Cislo dielu je 45130-52070-B0.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
bez připojení diagnostiky se o airbagu nezjistí nic - závada může být ve vedení, v airbagu, ve snímačích, ve vlhkosti někde, a diagnostikovat by to určitě chtělo i proto aby to třeba někomu neublížilo!
Asi je bouchly, pac ten predni naraznik je opravovany a jdou videt i lehce sramy na chladici.
Pak to necham zkontrolovat v servisu.
Lze jednoduse tu kontrolku odpojit? Jak se tam dostanu? Kdyz tak jim reknu v servisu, at ji odpoji, jestli tam ten airbag nebude.
Pak to necham zkontrolovat v servisu.
Lze jednoduse tu kontrolku odpojit? Jak se tam dostanu? Kdyz tak jim reknu v servisu, at ji odpoji, jestli tam ten airbag nebude.
V servisu rikali, ze mi tam hodi odpor pokud je bouchly a bude klid.
njn a přitom v toyotě se snažili aby klid nebyl. Ten věčný..