Toyota Auris AUTOMAT 1.6 Dual VVT-i
Toyota Auris AUTOMAT 1.6 Dual VVT-i
zdravím chtěl bych si koupit Toyota Auris AUTOMAT 1.6 Dual VVT-i jak je natom se spolehlivostí motor, automat co čekat že se pokazí, dá se dát LPG atd. Rok 2007 najeto 113000km díky
Re: Toyota Auris AUTOMAT 1.6 Dual VVT-i
co nebrat jak to
automat proc ne a proc ne LPG diky důvody
Důvodem by u mě bylo to, že je to atmosferický nizkoobjemovy japonský motor a jeho dlooouha výdrž a bezporuchovost se montáží LPG jistě dramaticky nezvysi. Spíše zcela naopak.
Back in Czech.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
1,6 Dual VVT-i dle meho nazoru skvely motor, LPG do tohle nedavej a automat bych si osobne nevybral, ptz to neni automat, je to jen roboticka prevodovka multimode, neni to automat v pravem slova smyslu, tzn razeni o nicem, zabijes dynamiku motoru. Pokud to chces do Kauflandu a zpatky tak ok, ale kdyz to 0-100kmh snizi dynamiku o vice nez 2s jen tou prevodovkou, tak si asi udelas obrazek sam, jaka je to prevodovka
Pokud to mas pro zenu nebo pro duchodce, pak to asi prezijou.

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Luke_Luke píše:1,6 Dual VVT-i dle meho nazoru skvely motor, LPG do tohle nedavej a automat bych si osobne nevybral, ptz to neni automat, je to jen roboticka prevodovka multimode, neni to automat v pravem slova smyslu, tzn razeni o nicem, zabijes dynamiku motoru. Pokud to chces do Kauflandu a zpatky tak ok, ale kdyz to 0-100kmh snizi dynamiku o vice nez 2s jen tou prevodovkou, tak si asi udelas obrazek sam, jaka je to prevodovkaPokud to mas pro zenu nebo pro duchodce, pak to asi prezijou.
Sorry, ale nemůžu souhlasit. Můžu porovnat jak klasický automat, tak CVT a musím říct, že CVT je pocitově mnohem lepší. Žádný dramaticky kick-downy a prodleva, než elektronika "spočítá" kterej kvalt tam dát. V porovnání s manuálem je rozdíl mezi CVT "celých" 0,7 sek. u Aurise TS. Mysím, že to tak dramatický není. Důchodce nejsem, služebně jezdím s Sharanem 2,0 TDI(2014) a předchozí druhé auto byl MB C320 CDI (2008) v automatu, takže si myslím, že nemám až tak úplně zkreslenej přehled o dynamice

Na LPG bych se vykašlal a radši koupil ojetej Hybrid.
Ale tady je řeč o ročníku 2007, čili o roboticky řazené klasické pětistupňové převodovce MMT. Nikoliv o bezestupňovém CVT.
Párkrát jsem s tím jel a pro klidnou jízdu je to dobré. Na svižnější jízdu se dá řadit pádly, ale to chce cvik - já ho nestihl získat. Spolehlivé je to tak, jak se s tím zachází. Blbé je prý váhavé plazení v kolonách, hlavně pro spojku.
Párkrát jsem s tím jel a pro klidnou jízdu je to dobré. Na svižnější jízdu se dá řadit pádly, ale to chce cvik - já ho nestihl získat. Spolehlivé je to tak, jak se s tím zachází. Blbé je prý váhavé plazení v kolonách, hlavně pro spojku.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Kdy se ti lidi nauci cistBiggy píše:Luke_Luke píše:1,6 Dual VVT-i dle meho nazoru skvely motor, LPG do tohle nedavej a automat bych si osobne nevybral, ptz to neni automat, je to jen roboticka prevodovka multimode, neni to automat v pravem slova smyslu, tzn razeni o nicem, zabijes dynamiku motoru. Pokud to chces do Kauflandu a zpatky tak ok, ale kdyz to 0-100kmh snizi dynamiku o vice nez 2s jen tou prevodovkou, tak si asi udelas obrazek sam, jaka je to prevodovkaPokud to mas pro zenu nebo pro duchodce, pak to asi prezijou.
Sorry, ale nemůžu souhlasit. Můžu porovnat jak klasický automat, tak CVT a musím říct, že CVT je pocitově mnohem lepší. Žádný dramaticky kick-downy a prodleva, než elektronika "spočítá" kterej kvalt tam dát. V porovnání s manuálem je rozdíl mezi CVT "celých" 0,7 sek. u Aurise TS. Mysím, že to tak dramatický není. Důchodce nejsem, služebně jezdím s Sharanem 2,0 TDI(2014) a předchozí druhé auto byl MB C320 CDI (2008) v automatu, takže si myslím, že nemám až tak úplně zkreslenej přehled o dynamice.
Na LPG bych se vykašlal a radši koupil ojetej Hybrid.

1,6 dual VVT-i
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

Děkuji za upozornění. Moje chyba.udo píše:Ale tady je řeč o ročníku 2007, čili o roboticky řazené klasické pětistupňové převodovce MMT. Nikoliv o bezestupňovém CVT.
Luke_Luke píše:Kdy se ti lidi nauci cistBiggy píše:Luke_Luke píše:1,6 Dual VVT-i dle meho nazoru skvely motor, LPG do tohle nedavej a automat bych si osobne nevybral, ptz to neni automat, je to jen roboticka prevodovka multimode, neni to automat v pravem slova smyslu, tzn razeni o nicem, zabijes dynamiku motoru. Pokud to chces do Kauflandu a zpatky tak ok, ale kdyz to 0-100kmh snizi dynamiku o vice nez 2s jen tou prevodovkou, tak si asi udelas obrazek sam, jaka je to prevodovkaPokud to mas pro zenu nebo pro duchodce, pak to asi prezijou.
Sorry, ale nemůžu souhlasit. Můžu porovnat jak klasický automat, tak CVT a musím říct, že CVT je pocitově mnohem lepší. Žádný dramaticky kick-downy a prodleva, než elektronika "spočítá" kterej kvalt tam dát. V porovnání s manuálem je rozdíl mezi CVT "celých" 0,7 sek. u Aurise TS. Mysím, že to tak dramatický není. Důchodce nejsem, služebně jezdím s Sharanem 2,0 TDI(2014) a předchozí druhé auto byl MB C320 CDI (2008) v automatu, takže si myslím, že nemám až tak úplně zkreslenej přehled o dynamice.
Na LPG bych se vykašlal a radši koupil ojetej Hybrid.![]()
![]()
![]()
1,6 dual VVT-i
Šmankote pohroma, přehlídl jsem se. žádám trest, nejvyšší trest. Ukřižovat