Stránka 1 z 1

Nestartuje po vyčištění IACV a MAF

Napsal: úte 05.08.2014, 15:57
od MungoR
Ahoj,
posledních pár měsíců celica hůř startovala a volnoběh občas klesal příliš nízko. Nakonec se objevila i "slepá místa" v zátahu při zrychlení, takže jsem se odhodlal k rozebrání sání, vytažení škrtící klapky a váhy vzduchu a jejich důkladnému vyčištění podle návodu z http://www.celicahobby.com/forums/ubbth ... Clean.html. Po resetování jednotky a sesazení všech rozebraných součástek zpět na místo ale při nastartování nechce chytit. Až při sešlápnutí plynu skoro do poloviny naskočí, běží dokud je plyn sešlápnutý a po jeho puštění otáčky klesnou a motor chcípne. Než zase všechno rozeberu a začnu kontrolovat, napadá někoho kde by mohl být problém? Předběžně podezřívám MAF z nepřežití čištění.

Re: Nestartuje po vyčištění IACV a MAF

Napsal: úte 05.08.2014, 18:19
od libor12
Zapojil jsi všechno zpět? Manual máš? Nebo diagnostiku? Kolísaní volnoběhu bych připsal lambdě a nebo 1zz vada a tedy ztráta komprese a žraní oleje. Měřil jsi kompresi?

Re: Nestartuje po vyčištění IACV a MAF

Napsal: stř 06.08.2014, 20:32
od MungoR
Díky za pomoc, ještě jednou jsem to dnes rozebral a zase složil. Motor chytil na první natočení a jde absolutně plynule, žádné kolísání otáček ani při sepnutí ventilátorů. Rád bych napsal co bylo špatně, ale na nic jsem při kontrole nenarazil, třeba to byla jen nějaká slabší chvilka :)

Re: Nestartuje po vyčištění IACV a MAF

Napsal: stř 06.08.2014, 23:54
od zejdy
Na slabší chvilku já moc nevěřím :mad:
Podezříval bych krokový motorek volnoběhu. Sice jsem Ti ho čistil, ale je to velmi choulostivý člen a pokud neběhá opravdu velmi lehce, projevuje se právě tímto kolísáním otáček a neochotou nastartovat bez plynu.
A při skládání stačí špatně dotáhnout/nebo přetáhnout šroubky a motorek nechodí.....
Takže pokud je vše v pořádku, poplácej se po zádech a věř, že to vydrží! :D :D :D :D