rozměry pneumatik - Toyota Corolla sedan

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
mstriker87
Člen Týmu

rozměry pneumatik - Toyota Corolla sedan

Příspěvek od mstriker87 »

Zdravím, od května mám zakoupenou ojetou Toyotu Corollu v sedanu (E12 - fotky zde: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... start=1905 úplně dole). Mám na ní na doježdění zimní pneumatiky. Plánuji na příští zimu zakoupit nové zimní pneumatiky a příští rok i nové letní pneumatiky. Tak aktuálně řeším, jaké přesně potřebuji pneumatiky - šířka, poměr, index nosnosti atd. Tento údaj je prý napsaný ve velkém techničáku, ten má ale u sebe úvěrová společnost. Vím jen, že to je R15, ostatní údaje ne. Mohl bych se sice řídit dle údajů na současně obutých pneu, ale když budu kupovat nové kvalitní pneu tak chci mít jistotu správnosti na 100%. Nevím, jestli ty co tam jsou teď rozměrově vyhovují - jsou po předchozím majiteli.
Nevíte někdo, jaké pneu na tento vůz použít ? Případně dá se to někde najít ? Těchto typů aut je strašně málo.
A ještě dotaz, co myslíte, je lepší pak spolu s letními pneu zakoupit i kola a přezouvat si pak sám ? Asi by to vyšlo výhodněji než pneuservisy. Prostory na přezouvání i na skladování kol mám.
Díky
jarson
Věčnej rejpal

Re: rozměry pneumatik - Toyota Corolla sedan

Příspěvek od jarson »

viaceri mame dve sady kolies , tak ako to planujes aj ty. Faktom ale je , ze aspon teda ja osobne, aj tak vzdy prezuvam v servise a to kvoli vyvazeniu. Ano, nieco usetrim, ale uplne gratis to pravdaze nie je. Myslim ze komplet s prezutim to stoji ( u nas ) 15€ , ak to mas obute a len prehodia a vyvazia je to 10€. Takze rocne usetrim 10€ oproti tomu ako keby som mal iba jednu sadu diskov. Na druhej strane mi ta sada zabera 1/5 pivnice :? Hovori sa aj, ze takto je mensie riziko poskodenia ktore hrozi pri opakovanom prehadzovani z disku na disk - toto neviem posudit, ak nie je majster vyslovenie babrak nemalo by sa podla mna nic poskodit...
Disky som mal gratis od Mima z jeho Cariny ( tymto estee raz dakujem a pozdravujem Mimo!), takze ekonomicky u mna to vychadza tak ako pisem. Ak by si ich mal ale kvoli tomu kupovat, potom neviem. Je to na tebe, treba zvazit pre a proti.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Runner
Člen Týmu

Příspěvek od Runner »

Určitě si sežeň TP, ať to nekoupíš špatně. Já mám u Corolly 1,4 zapsané v TP pneu 195/60 R15 88V. Ten rozměr je pro E12 běžný. Ale rychlostní index V (tj.240km/h) je asi hloupost, pro mojí motorizaci bývá běžně H (210km/h), ale mám to tak zapsané. To asi při zapsání omylem brali podle Corolly TS-ka.
Corolla 1,4 VVTi E12, r.v.2006, hatch, manuál, stříbrná
mstriker87
Člen Týmu

Příspěvek od mstriker87 »

Děkuji vám za odpovědi a názory. Vypadá to,že dám na radu biscuita - příští rok koupím spolu s letníma pneu i kola. Přezouvat si budu sám, a vyvažování budu řešit v pneuservisu v tzv. mezidobí abych měl kola připravené na příště.
Co se týče typu pneumatik - ačkoliv jsem stejné auto co mám já ještě nikde nikdy neviděl (je hodně "vzácné"), tak shodou okolností se sem tam v ulici vyskytuje stejný typ auta. Dnes jsem šel kolem něj, a má obutá kola R15/195/65 88H , já mám od koupi na autě pneu R15/195/60 - takže jiný poměr (65 / 60 ).
Zkusím kontaktovat úvěrovou společnost o kopii velkého TP..
Odpovědět

Zpět na „Corolla“