Klimatizacia
-
- Řidič
Klimatizacia
Ahojte.
Po vymene vsetkych filtrov mam pocit ze vzduc z klimy je o nieco teplejsi na najnizsiom LoW ....
Co na to vplyva.
Dik
Po vymene vsetkych filtrov mam pocit ze vzduc z klimy je o nieco teplejsi na najnizsiom LoW ....
Co na to vplyva.
Dik
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Re: Klimatizacia
Pokud jsi nikdy nedoplňoval medium klimy tak máš odpověď, minulý majitel asi taky ne - to máš skoro 8 roků bez údržby. Já doplňoval letos a chyběla skoro třetina.viliammmmm píše:.....mam pocit ze vzduc z klimy je o nieco teplejsi na najnizsiom LoW ....
Co na to vplyva.Dik
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Dnes jsem byl v Autokelly na kontrole netěsnosti klimy po předchozím doplnění s kontrastní látkou.
Diagnoza: Vadný chladič klímy. Dle info mechanika je hlinikový a vlivem soli na zimních cestách dochází ke korozi chladiče. Oprava by stála asi 3500Kč za nový chladič, plus práce a nové doplnění celkem cca 5000Kč.
Jaký máte názor na tuto cenu?
Diagnoza: Vadný chladič klímy. Dle info mechanika je hlinikový a vlivem soli na zimních cestách dochází ke korozi chladiče. Oprava by stála asi 3500Kč za nový chladič, plus práce a nové doplnění celkem cca 5000Kč.
Jaký máte názor na tuto cenu?
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
Cena dobrá..když jsem nechal dělat klimu u Valouška na Fusionu, řekl si 10 litrů...tak jsem panu v servisu poděkoval a objednal si Valeo za 2600,-Kš a vymenil si ho sám...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Na problém s chladičem klimatizace jsem upozornil centrálu Toyota. Bylo mi odpovězeno,že mám navštívit k posouzení závady autorizovaný servis Toyota. Dnes jsem byl v Ostravě na Bohumínské ul. servis Rely. Závada na chl. byla i tady dle technika způsobená zimním provozem.( stejná diagnoza jako v AutoKelly ) Vše bylo nafoceno a zasláno na centrálu. Čekám na jejich odpověď. O výsledku budu informovat.
Zrovna nedávno (asi před měsícem) jsem byl u mechanika s klimoškou. I na plno to foukalo jen vlažný vzduch. Řekl mi, že chybělo jen trošku, doplnil to, ale účinek závratný - nyní opět klima chladí jak má. 

Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Tak jsem zde s odpovědí z centrály toyota.I když první zjištění začínajícího problému bylo v r.2012 zjištěno u (5 letého vozu )chemickými vlivy zimního provozu,tak se nejedná o chybu při výrobě nebo montáži.Tomuto lze předcházet pravidelným čistěním a údržbou dle Toyota předpisu co 15000km,nebo 1 rok co nastane dřív,ale doporučují provádět v autoriz.servis kvůli záruce vysoké kvality práce.Pravidelnou kontrolu karoserie co 2 roky vždy v autorizovaném servise.
Záruka je 36 měsíců nebo 100000km dle toho co nastane dřív.
Pokud chcete mít vše O.K. tak co 15000km hurá do autorizovaného servisu!
Záruka je 36 měsíců nebo 100000km dle toho co nastane dřív.

Pokud chcete mít vše O.K. tak co 15000km hurá do autorizovaného servisu!
Njn. Já to mám dokonce jako povinnost ve smlouvě o pojištění vozidla. Že musím na garancky i pogarancky i všechny servisní úkony v Toyota autorizovaným servisu.
))

Back in Czech.
Aczasa: to si delas prdel, pojisteni myslis havarijko a auto je tvoje nebo nejakej leasing?
RAV4 HSD FWD
Nedělám. Auto je na Toyota úvěr, takže je sice moje, ale stejně si to nadiktovali. Pomalu i s tím která pojišťovna a jaký produkt, ale to jsem jim už teda jako řekl, že zase nemusí úplně všechno....

Back in Czech.