Nepříjemné pískání od brzd BĚHEM JÍZDY
Nepříjemné pískání od brzd BĚHEM JÍZDY
Zdravím, v poslední době se mi začalo pískat od brz při jízdě. Nevím, čím to může být. Ještli bordelem v deskách, nebo sjeté desky ? Někdo mi říkal, že je v deskách nějaký plíšek, který začne pískat, když se blíží konec desek.
Nesetkal se s tím někdo ?
Nesetkal se s tím někdo ?
Re: Nepříjemné pískání od brzd BĚHEM JÍZDY
Plíšek drhne jen při brzdění.
Jak jsi přišel na to, že to je od brzd.....?
Jak jsi přišel na to, že to je od brzd.....?
protože když zmáčknu brdu, tak to okamžitě přestane, takže jsem si jistý, že je to od brzd. Vím, že mám zvlněný kotouč, ale nevím právě jaký. Je to docela nepříjemný zvuk.. a hlavně silný.
Jimmi ti vysvětlí proč ne, někde o tom píšekrtas01 píše:.... Vím, že mám zvlněný kotouč, ale nevím právě jaký....

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Vzdycky jak tuhle hlasku vidim, tak si hned vzpomenu na Jimmiho...sice ho vubec neznam osobne...ale timhle mi tak utkvel v hlave, ze toho se neda zbavit a vzdycky jak to vidim nekde napsane, tak se musim smat
)

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Hele nesměj se mi, jóóó......?
Když přijedeš někdy do Práglu, můžem jít na pivo.
A kdyby neexistovala neustále šířená pověra o zkroucených kotoučích, mohl jsem si ušetřit dost práce, času a i peněz

Když přijedeš někdy do Práglu, můžem jít na pivo.
A kdyby neexistovala neustále šířená pověra o zkroucených kotoučích, mohl jsem si ušetřit dost práce, času a i peněz

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ale ja se smeju lidem, kteri tomu veri...ne tobe
)
Jinak v Praglu budu zitra, letime na dovcu, tak jsme tam na noc, ale mam chlastacku s dalsima, kteri po mne touzi, tak treba priste

Jinak v Praglu budu zitra, letime na dovcu, tak jsme tam na noc, ale mam chlastacku s dalsima, kteri po mne touzi, tak treba priste

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

No proto!Luke_Luke píše:Ale ja se smeju lidem, kteri tomu veri...ne tobe...

Zdravím, asi budu mít něco podobného. Mám Auris TS 1,6 a pískám zcela nepravidelně asi 4 měsíce. Téměř vždy při rychlejší jízdě, že předu, jako papiňák, ustane to při sešlápnutí brzdy, i nepatrném otočení volantu, pak se to většinou hned vrátí, pak to zmizí a třeba pár set km nic a pak zase třeba 60km v kuse s těma přestávkama. Nepřišel jsem na to kdy se to objeví, na řížení to vliv nemá. V servisu samo sebou se to neprojevilo a 3krát nic neobjevili. Vyčistili kotouče, destičky. A já čekám jak to bude 

Na pískání většinou pomohlo vysokoteplotní mazivo..nastříkat mezi destičky a ty plíšky..namazat i uložení destiček v brzdiči..kotouče a brzdnou stranu mazat nedoporučuji 

Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Zvládnu to i sám? Nějaké konkrétní mazivo?
Jestli to zvládneš sám, fakt netušim...brzdy nejsou žádná sranda, ale výměna destiček není až tak náročná, když víš co děláš...
Mazadlo:
http://www.mxtech-eshop.cz/mxtech-eshop ... rej-300-ml
Mazadlo:
http://www.mxtech-eshop.cz/mxtech-eshop ... rej-300-ml
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Díky, ted mi je čistili, tak to snad i nějak promázli
To co píše Maxwell. Já používám Ati Plastilube, přímo na pískání určené. Všechny kluzné plochy a plíšky mezi destičkami a třmenem.
Ovšem ještě bych zkontroloval, jestli tam nechybí nějaké pružinky. Bývají tam dvě taková "véčka" z vnější strany kotouče.
Ovšem ještě bych zkontroloval, jestli tam nechybí nějaké pružinky. Bývají tam dvě taková "véčka" z vnější strany kotouče.
Problem u aurisu je ze desky jsou mensi nez kotouc tudis nebrzdi po cele plose a od kraje kotouce vznika nebrzdena cas a ta zacne korodovat a tim i vybrace a mozne piskani tot vse