3sge výkon
3sge výkon
Ahoj,
v mr2 mám 3sge 115kw a zajímají mě možnosti zvýšení výkonu. Nechci jiný motor, ani turbo.
Má představa je nárůst o 40-50koní, víc nepotřebuji. Počítám tedy s programovatelnou ecu + nastavitelná rozvodová kola, plus demontáž katu (ten již stejně svoji funkci určitě neplní), jsou nutné nějaké další úpravy, spalovací prostor, vačky, atd?
Otázka dále tedy přímo na zkušenější Idaho/Libor...
Jak se teď pohybuje cena Vipec, případně Libore IMF už umí jednotku také?
Díky
Tom
v mr2 mám 3sge 115kw a zajímají mě možnosti zvýšení výkonu. Nechci jiný motor, ani turbo.
Má představa je nárůst o 40-50koní, víc nepotřebuji. Počítám tedy s programovatelnou ecu + nastavitelná rozvodová kola, plus demontáž katu (ten již stejně svoji funkci určitě neplní), jsou nutné nějaké další úpravy, spalovací prostor, vačky, atd?
Otázka dále tedy přímo na zkušenější Idaho/Libor...
Jak se teď pohybuje cena Vipec, případně Libore IMF už umí jednotku také?
Díky
Tom
Re: 3sge výkon
Tohle by ti mělo pomoc
Respektivě říct, že to není moc možný, leda by si do toho dal dost peněz, ale to už si rovnou můžeš sehnat 3SGTE.. 
http://www.mr2oc.co.uk/forums/283/138919.html
Tady je pak odkaz z toho fora, kde je myslim popasný všechno co můžeš udělat pro zvýšení výkonu...
http://www.roadandtrack.net.au/images/s ... engine.pdf

http://www.mr2oc.co.uk/forums/283/138919.html
Tady je pak odkaz z toho fora, kde je myslim popasný všechno co můžeš udělat pro zvýšení výkonu...
http://www.roadandtrack.net.au/images/s ... engine.pdf
Toyota MR2 MKII Rev 4
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Kdo chce opici musí mít i banány. Zvýšení výkonu u 3s je možné,ale stojí to ranec peněz. Vše ohledně tohoto už jsme tu napsali jak já tak Honza. Programovatelná ecu je základ at chces s motorem dělat cokoli. Pokud potřebuješ jen řídit motor stačí ti třeba imf,jestli chceš kontolu trakce,ovládání abs,automatickou převodovku atd budeš si muset připlatit třeba za vi-pec nebo wolf ems. Sériový motor má jak v n/a tak turbo stejnou kliku i ojnice liší se písty. Mám k dispozici tovární mapy obou motorů jak 115 tak 129 kw(ne ty co se dávají běžně jako base map k ecu ,ale soubor dat ve všech režimech motoru na brzdě) a ty motory jsou skoro totožně naladěné. V podstatě se liší jen kompresí. Spíš ventiluj částku jakou na to máš. Pokud ti přebývá v kapse nějakých 50k tak je investuj do běžné údržby a kontroly motoru a na zvýšení výkonu použij tohle. http://www.noswizard.com/sb150i-nitrous ... -body.html a nebo si nech od Honzy nacenit dovoz 3sge beams blacktop a jsi bez práce.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, pravdu díš, Libore, a výjimečně s tebou musím i souhlasit 
bud swap rovnou za 3SGTE ( mame tam ejden celkem hezkej zadeček MR2 Turbo - komplet ) nebo swapnout beams. Programovatelná ECU bude jiste přínos, ale jak 115 tak 129 jsou již tak dobře odladěné, že tvuj předpoklad navýšení výkonu o 40-50PS(ů) by vysel dráž než swap za turbáka.

bud swap rovnou za 3SGTE ( mame tam ejden celkem hezkej zadeček MR2 Turbo - komplet ) nebo swapnout beams. Programovatelná ECU bude jiste přínos, ale jak 115 tak 129 jsou již tak dobře odladěné, že tvuj předpoklad navýšení výkonu o 40-50PS(ů) by vysel dráž než swap za turbáka.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tusím neco z Camry a lexů .. nevím jiste ale něco z MZ řady ??Wario píše:otázka mimo soutěž co tam dávají za 6válec ?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
co já si pamatuju, když jsem se o to zajímal, tak výkonu to moc nepřidá, ten šestiválec myslim nemá ani tolik výkonu jako 3sgte, zato rozhodí ideální rozložení hmotnosti mr2, tudíž více záporů než kladů
Jo myslím ze ten 3, 5 litr pak davali do lotusu evora tusim že 260koni. Ten uz ho delaji i s kompresorem a ma 400koni:-)
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud se dává Véčko, tak se stejne málodky zustane u NAčka. kladem bývá ( v cizine ) cena a dostupnost proti dobrému 3SGTE..
Ta V6 z Camry pokud vím je lehčí jak 3SGE, takze z hlediska jízdních vlastností bych se toho nebál a osobně bych to preferoval před 3SGTE. U toho bude ale asi jednodušší zástavba.
Toyota MR2 mk1a project + mk2 daily