Zvlaštny zvuk pri jazde
Zvlaštny zvuk pri jazde
Tak mam najazdených 10.000 km na mojej Corolle E12 a objavil sa nový problém. Začalo v nej niečo hučať v prednej časti pri jazde. Prejavuje sa to tak, že hluk sa začne ozývať po zaradení rýchlosti a rozbehnutí, najprv tak prerušovane, ako keď sa niečo otáča a hučí, neskôr ako auto zrýchľuje tak sa tento zvuk tiež zrýchľuje až hučí jednoliato. Zaujímavé je to, že tento zvuk prestane hneď, ako sa stlačí spojka a vyradí rýchlosť. Hučí to ale hlavne keď je uz motor zahriaty. Stretol sa uz niekto s takýmto problémom? Bol som už v servise v TT, urobili sme skúšobnú jazdu a pracovník tiež zaznamenal tento zvuk, nevedel ale určiť čo to môže byť, akurát vylúčil chybné ložisko v kolese. Mam sa objednať po novom roku, že budú zisťovať dovtedy či sa takýto problém už niekde prejavil a čo môže byť príčina. Trocha ma sklamala vyhlasovaná spoľahlivosť značky Toyota, najprv som mal problém s nelícujúcou palubovkou a teraz toto. Auto bolo kupované len v máji, takže je ešte skoro nové. Na slovenskom fore mi radili, že by to mala byt spojka, resp. ložisko spojky, ale to by hučalo prave vtedy, keď by bola spojka vyšliapnuta. Alebo nie? Robí to len v momente keď je motor v ťahu, akonahle sa plyn uvolni alebo sa zošlapne spojka, zvuk prestane. Poradi tu niekto? Vďaka.
Re: Zvlaštny zvuk pri jazde
Tvuj zvuk ma stejne symptomy jako moje huceni. Viz tema:IgorR píše:Začalo v nej niečo hučať v prednej časti pri jazde. Prejavuje sa to tak, že hluk sa začne ozývať po zaradení rýchlosti a rozbehnutí, najprv tak prerušovane, ako keď sa niečo otáča a hučí, neskôr ako auto zrýchľuje tak sa tento zvuk tiež zrýchľuje až hučí jednoliato. Zaujímavé je to, že tento zvuk prestane hneď, ako sa stlačí spojka a vyradí rýchlosť. Hučí to ale hlavne keď je uz motor zahriaty. Robí to len v momente keď je motor v ťahu, akonahle sa plyn uvolni alebo sa zošlapne spojka, zvuk prestane.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3104
Pravdepodobne neco s prevodovkou, diferencialem nebo mozna spojkou, kdybys zjistil neco vic, dej vedet.
TO: Michal_F6
Zdravim. Ano, cital som o tvojom probleme, je to mozno to iste, tento tyzden sa chystam do servisu tak dufam ze to lokalizuju a opravia bez problemov. Ak ked skor ocakavam ze budu nejake problemy
Dam potom vediet.

- Benedictus
- Navigátor
- Benedictus
- Navigátor
Nestraš s výrobní vadou! Já mám E12 taky a zatim mi tam nic nehučí a to už mám najeto skoro 12 tis. kmMichal_F6 píše:.. no nejsem právě technický odborník, ale tipnul bych to na spojku, resp. nějaké její ložisko. Každopádně je to po 10.000 km na Toyotu trošku brzy.. že by výrobní vada?

Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
- Michal_F6
- Věčnej rejpal
Benedictus píše:Nestraš s výrobní vadou! Já mám E12 taky a zatim mi tam nic nehučí a to už mám najeto skoro 12 tis. kmMichal_F6 píše:.. no nejsem právě technický odborník, ale tipnul bych to na spojku, resp. nějaké její ložisko. Každopádně je to po 10.000 km na Toyotu trošku brzy.. že by výrobní vada?
neboj, nemyslel jsem to jako výrobní vadu pro E12.. prostě se o jednoho ks něco nemuselo úplně povést.. to se stává i když příjemné to právě není..
- Benedictus
- Navigátor
Kazdopadne by se na to huceni mela vztahovat zaruka (i na to nepresne slicovani palubky). Coz predpokladam, ze asi reklamujes. Inu, Toyota je taky jen auto, ktere vyrabeji taky jen lide.IgorR píše:Mam D4D patdverovu, inak fajn auticko, spotreba, komfort, otec ma novu Hndu CRV a ta je onieco tvrdsia ako moja Corollka. Lek keby taketo chybicky neboli. Najprv nesedela palubovka, teraz to hucanie, dufam ze je to posledna zavada na dlhy cas.Benedictus píše:IgorR, tvoje E12 j nafta nebo benzin?
Ale presto vsechno mame jeste jednu nadeji - kolo (po vasem bicygel), snad mate i u vas takovou mirnou zimu

Tak pricina je uz znama
Takze dnes som zistil pricinu toho hluku pri jazde, vinnikom su zimne Matador MP 59 Nordica, viac si mozte precitat na: http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 0&start=15.
- Benedictus
- Navigátor
Re: Tak pricina je uz znama
IgorR, tak tos me rozesmal, to bylo fakt tema gumama?! Procital jsem i diskusi na SK Toyote, jak mas na ni link a ja mam opacnou zkusenost. Zimnni jsou tissi nez letni. Podle mne je to i logicke, kdyz jsou zimaky z mekci smesi. Ale asi zalezi, na jakych jezdis. Letni mam Bridgestone - ty jsou docela slyset a zimni mam Goodyear UG7 a je snimi ticho jako v hrobe.IgorR píše:Takze dnes som zistil pricinu toho hluku pri jazde, vinnikom su zimne Matador MP 59 Nordica, viac si mozte precitat na: http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 0&start=15.
Re: Tak pricina je uz znama
Ano, robili to tie pneumatiky, este ich mam stale obute, vonku je krasne jaro a moje pneumatiky to davaju patricne zvukovo najavo. Ale odkedy viem pricinu, uz ma to az tak netrapiBenedictus píše:IgorR, tak tos me rozesmal, to bylo fakt tema gumama?! Procital jsem i diskusi na SK Toyote, jak mas na ni link a ja mam opacnou zkusenost. Zimnni jsou tissi nez letni. Podle mne je to i logicke, kdyz jsou zimaky z mekci smesi. Ale asi zalezi, na jakych jezdis. Letni mam Bridgestone - ty jsou docela slyset a zimni mam Goodyear UG7 a je snimi ticho jako v hrobe.IgorR píše:Takze dnes som zistil pricinu toho hluku pri jazde, vinnikom su zimne Matador MP 59 Nordica, viac si mozte precitat na: http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... 0&start=15.