Automatické svícení
Automatické svícení
Hoši, najde se tedy někdo kdo zkoušel prostým relé zapojit automatické zapnutí světel po nastartování? A je nějaký trik aby se mi nesnižoval jas palubky přes den? 

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Automatické svícení
Nevim, jak to ma mk2 Auris, ale u mk1 nastavis v setupu pridrzenim tlacitka jas naplno(je tam 5 stupnu) a po rozsviceni svetel bude taky naplno. Ja to tak mel chvilku, ale musel jsem si dat o jedno mene, protoze jsem pak nepoznal, jestli svitim nebo ne, coz u denniho by odpadlo 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Není to až takový problém, v principu jde o to, dát tam relé se dvěma spínacími kontakty, které sepne při zapnutí zapalování a jedním kontaktem zapne obrysová a druhým potkávací světla. Tohle jsem ale sám nedělal, dělali mi to při koupi v Toyota Rozkoš Jihlava, dali tam relé se zpožděním, které sepne asi až za 5 s, takže světla neblikají při startování, kdy je odlehčovací relé zase zhasne. Relé je přibastlené k pojistkové skříňce pod volantem, kde jsou blízko všechny potřebné dráty.Nohis píše:Hoši, najde se tedy někdo kdo zkoušel prostým relé zapojit automatické zapnutí světel po nastartování? A je nějaký trik aby se mi nesnižoval jas palubky přes den?
Co se podsvitu týká, Aurisy s denním svícením z výroby to mají řešené tak, že mají relé nazvané PANEL RELAY, které sepne podsvícení ovladačů a ztlumení přístrojovky jen v případě, že světla jsou rozsvícená páčkou a ne automatem, u ostatních verzí je to spojené natvrdo. Takže jde o to přerušit jeden drát a vrazit tam relé, plus nějakou logiku (diody), která ho sepne jen při zapnutí světel páčkou. Tohle jsem si dobastloval si před rokem.
Býval tu ruský server, kdy byla vystavená dokumentace k Aurisu - schémata a návody, jak rozebrat kde co, ale už nefunguje. Nevíte, jestli to je někde k nalezení. Mohl bych zkusit sepsat nejaký návod, ale musím doma vyhrabat poznámky, které jsem si před akcí dělal, plus by se mi hodil odkaz na tu dokumentaci. Jo, dělal jsem to na Aurisu první verze, nevím, jak moc se v tomhle liší novější verze.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Aleši, kdyby jsi napsal návod, tak by to byla naprostá paráda!
Musím vyhrabat nějaké poznámky a pokusím se něco sepsat, jen mi to asi bude pár dní trvat. Schémata mám (akorát patrně není úplně legální je šířit), nějaké fotky taky, škoda toho ruského serveru, byl tam postup jak sundat kryty pod volantem a sloupku řízení. Jen znovu upozorňují, že základní denní svícení mám od prodejce, takže popíšu, jak bych to dělal já, kdyby tam nebylo. Ale když jsem to zkoumal to jejich, mají to zhruba stejně 

Tak jsem vyhrabal poznámky, něco namaloval a naskenoval a napsal návod. Protože tady mi to nedovolí přílohu přes čtvrt mega, dal jsem to na http://uloz.to/xuoowSnR/denni-sviceni-zip, návod je v souboru popis_zapojeni.pdf.
Pokud tam najdete nějaké chyby nebo nejasnosti, ozvěte se, a já to doplním.
Pokud tam najdete nějaké chyby nebo nejasnosti, ozvěte se, a já to doplním.
Lepší návod bych si nedokázal představit, určitě to spoustě lidem pomůže 
Díky Aleši!

Díky Aleši!

Jen taková drobnost: Myslím, že stačí obyčejné relé s jedním spínacím kontaktem k zapnutí obrysových i potkávacích světel. Dle diagramu zapojení se signál obou světel přes relé spojuje se zemí a na každém signálu máš diodu, takže se neovlivňují.Aleš Zíka píše:Není to až takový problém, v principu jde o to, dát tam relé se dvěma spínacími kontakty, které sepne při zapnutí zapalování a jedním kontaktem zapne obrysová a druhým potkávací světla.Nohis píše:Hoši, najde se tedy někdo kdo zkoušel prostým relé zapojit automatické zapnutí světel po nastartování? A je nějaký trik aby se mi nesnižoval jas palubky přes den?
A kam to relé konkrétně zapojit?
Dostal si sz,...islo to stiahnut a rozbalit!!!
MiBo
Ty nie si fakt kompletny! To sa Tu hrame na SZ, alebo sa ostychas podelit sa s inými?!
Nechapem co ma tato tvoja hra na SZ znamenat?! Uz minule som Ti napisal ,ze ak mas dake informacie tak ich nezasielaj do SZ. Podel sa s inými o svoje poznatky.
Co na tom ,ze to uz bolo dakde spomenute. Navyse vela odkazov aj tu na fore je uz nefunkcnych takze rozhodne by o spam neslo.
Ospravedlnujem sa za OT ale v pripade tohto individua mi to jednoducho nedalo.
Ty nie si fakt kompletny! To sa Tu hrame na SZ, alebo sa ostychas podelit sa s inými?!
Nechapem co ma tato tvoja hra na SZ znamenat?! Uz minule som Ti napisal ,ze ak mas dake informacie tak ich nezasielaj do SZ. Podel sa s inými o svoje poznatky.
Co na tom ,ze to uz bolo dakde spomenute. Navyse vela odkazov aj tu na fore je uz nefunkcnych takze rozhodne by o spam neslo.
Ospravedlnujem sa za OT ale v pripade tohto individua mi to jednoducho nedalo.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
farnell:
Urazat ..............
Bola to moja SLOBODNA VOLBA zaslat "SZ"
PRAJEM PEKNY 1.MAJ
Urazat ..............
Bola to moja SLOBODNA VOLBA zaslat "SZ"
PRAJEM PEKNY 1.MAJ
Aha. No fajn. Aj to je postoj...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
Viz návod od Aleše Zíky: http://uloz.to/xuoowSnR/denni-sviceni-zipNohis píše:A kam to relé konkrétně zapojit?
(Pár hodin jsem na to civěl, než jsem pochopil ty nákresy, ale možná budete rychlejší.