Ahoj, koupili jsme Yarise 1.0 (48KW) rok 2003 a nezdá se mi moc prodleva plynu při akceleraci, stačí když jen málo přitlačim na plynový pedál a motor jde podle mě do vyšších otáček než by měl. Když to přeženu tak první 1cm a motor jde pomalu do 2-3tisíc, poté pak už stoupají otáčky přiměřeně. Je to pro mě docela nezvyk a než to začnu řešit servisem nebo sám v dílně tak se chci zeptat Vás zkušenejch jestli máte podobný zkušenosti, co může být příčinou? anebo je to u těchto motorů normální?
Děkuji předem za případný rady.
Yaris , chod plynového pedálu
Re: Yaris , chod plynového pedálu
Pedál se nedá stelovat a připadne se mění jako celek. Je to drahé, zvykni si.
Back in Czech.
Díky, zajímalo mě to jestli by se dal vyštelovat nějak. Holt to vydržíme a zvykneme si.
2003 má ještě lanko a štelovat se dá, ale pokud jde jen o přidávání plynu na volnoběh bez zátěže, tak těžko jenom podle otáček říct, jestli je něco špatně nebo ne.. vyčistěním, namazáním se každopádně asi nic nezkazí..
Ahojte, chtěl sem Vás poprosit o radu. Chci si koupit Yarise 1.3, rok 2000 ale při zkušební jízdě se mi stalo následující: Nastartoval jsem a chytlo to supr, jenže otáčky bez rychlosti byli kolem 2000 po chvilce spadly asi na 1200, říkám si OK jiné auto - může být, ale po rozjetí to už na jedničku a pak i dvojku samo drželo asi 2000 otáček zas bez zmáčknutého plyn. pedálu. Tak sem zastavil, vyřadil a nic, pořád točil na 2000. I prudčí přidání jednorázově nepomohlo, až do vypnutí klíčkem to točilo a točilo jak zběsilý. Jediná vada dle majitele co ví je prorezivělí střední díl výfuku, ale mohlo by to mít vliv nebo to bude něco jiného, co říkáte? Moc děkuji za rychlé rady, prodávající čeká co zjistím a jestli si pro to příjdu. Děkuji všem, Honza
jestli teda není zaseklé lanko plynu, a to je vidět nahoře na motoru, tak je to rozbitý a těžko přes internet naslepo nějak radit. Může to být cokoli v regulaci spalování – čidlo teploty vzduchu, váha vzduchu, lambda.. dokonce i chyba řídící jednotky to může být – volnoběh se štelovat nedá.
asi se domluvte, at se na to podívá nějaký odborník, možná bude stačit jen připíchnout diagnostiku a bude jasno..
asi se domluvte, at se na to podívá nějaký odborník, možná bude stačit jen připíchnout diagnostiku a bude jasno..