Tak už mi z E10 taky crčí benzín :-(
Tak už mi z E10 taky crčí benzín :-(
Tak první příznak je, že při otevření nádrže u benzínky se neozve typické zasyčení přetlaku v nádrži. Ticho.
Nádrž se rosí nejvíce v místě, kde ústí nalévací hrdlo. Na tomto obrázku je to ten nátrubek vlevo dole:
http://www.autokelly.cz/ImageView.aspx? ... =90.16.225
Zajímavé je, že tady je vstupní trubka zjevně napevno zavařená, zatímco originální nádrž má přírubu se spoustou malých šroubků a plochým kruhovým gumovým těsněním.
Samotné hrdlo nádrže je k tomuto nátrubku připojeno gumovou hadicí o průměru několika centimetrů.
Nádrž samotná mi prorezlá nepřipadá. Popravdě mám podezření právě na spoj tohoto nátrubku a oné gumové hadice. Ta hadice je totiž tvrdá jako kámen a jestli povrchová koroze na nátrubku podlezla pod stahovací kroužek, mohl spoj přestat těsnit.
Gumová hadice jako samostatný náhradní díl nikde nefiguruje - existují nějaké uni palivové hadice podobného průměru?
Neexistuje nějaký těsnící tmel odolný palivům určený na utěsnění nádrží a hadic a trubek a tak....?
Nádrž se rosí nejvíce v místě, kde ústí nalévací hrdlo. Na tomto obrázku je to ten nátrubek vlevo dole:
http://www.autokelly.cz/ImageView.aspx? ... =90.16.225
Zajímavé je, že tady je vstupní trubka zjevně napevno zavařená, zatímco originální nádrž má přírubu se spoustou malých šroubků a plochým kruhovým gumovým těsněním.
Samotné hrdlo nádrže je k tomuto nátrubku připojeno gumovou hadicí o průměru několika centimetrů.
Nádrž samotná mi prorezlá nepřipadá. Popravdě mám podezření právě na spoj tohoto nátrubku a oné gumové hadice. Ta hadice je totiž tvrdá jako kámen a jestli povrchová koroze na nátrubku podlezla pod stahovací kroužek, mohl spoj přestat těsnit.
Gumová hadice jako samostatný náhradní díl nikde nefiguruje - existují nějaké uni palivové hadice podobného průměru?
Neexistuje nějaký těsnící tmel odolný palivům určený na utěsnění nádrží a hadic a trubek a tak....?
Re: Tak už mi z E10 taky crčí benzín :-(
Tak jsem žádnou zjevnou díru nenašel. Asi budu muset celou nádrž vyměnit.
Už jste někdo kupoval nádrž z aftermarketu? Podle obrázků to vypadá, že to je max. tak stříklé nějakou černou barvou. Ta původní měla na sobě nějakou ochrannou gumovou vrstvu.
Už jste někdo kupoval nádrž z aftermarketu? Podle obrázků to vypadá, že to je max. tak stříklé nějakou černou barvou. Ta původní měla na sobě nějakou ochrannou gumovou vrstvu.
Mě to dělá taky, ne že by někde něco kapalo, nebo že bych viděl "loužičku", ale když dám plnou, tak okolo auta smrdí benzín, když mám půl nádrže tak OK.
Co jsem se díval pod auto, viděl jsem to opocené právě v tom spoji hrdla s nádrží.
Asi by šlo nastříkat nebo natřít ještě novou čistou nádrž nějakým bitumenem nebo tou gumovou patlaninou na spodek auta, zdrsnit, odmastit a věřím, že se to pěkně chytne a nebudou s tím problémy.
Co jsem se díval pod auto, viděl jsem to opocené právě v tom spoji hrdla s nádrží.
Asi by šlo nastříkat nebo natřít ještě novou čistou nádrž nějakým bitumenem nebo tou gumovou patlaninou na spodek auta, zdrsnit, odmastit a věřím, že se to pěkně chytne a nebudou s tím problémy.
A nevalí ti to někde z toho přívodního vedení než z nádrže? Co jsem zatím viděl, tak to přívodní vedení odchází v 99% jako první, pak až děraví nádrž. Na jaře jsem to řešil na carině... A jinak, osobně jsem to zatím nezkoušel (protože jsem, klep, klep, neměl potřebu), ale na půdě se mi pro případ potřeby válí plastová nádrž z anglické E11, což by mohla být ideální náhrada

Holomek!
Hele, asi ne. Páč celý potrubí suchý, spojovací hadice obě suchý, jen příruba na nádrži mírně vlhká a hromadí se to za tím lemem jak je spoj nádrže a kvůlivá těm páskům co to držej na spodku je ohnutej nahoru. Vlastně toho benzínu asi moc neteče, jenom se nasáknul do toho bordelu za lemem a do škvíry pod těma páskama.
Kolik chceš za tu nádrž, Rampouši? Víš že jsme spolu vždycky dobře obchodovali
P.S. To hrdlo máš odkud? To je zinkovaný......?
Kolik chceš za tu nádrž, Rampouši? Víš že jsme spolu vždycky dobře obchodovali

P.S. To hrdlo máš odkud? To je zinkovaný......?
Jj, žárovej pozink, uplnou náhodou se mi podařilo tu trubku sehnat pár dní před technickou, měl jsem na autě takový celkem šílený bastl a už to hodně teklo, tady jediný problém bylo po zinkování rozchodit tu záklopku nahoře v hrdle, ale ještě jsem to celé pro jistotu natřel alkytonem, tak to snad nějakou dobu vydrží. A ta nádrž bohužel, to jsem psal, že si ji právě syslím pro sebe 

Holomek!
Seš normální sysel, Rampo, a chtěl's mě jenom naštvat
Jaktože E11 měly plastovou nádrž? Všechny, nebo jen některé? Tvarově by myslím měla být shodná. To jen abych prošel vrakáče.

Jaktože E11 měly plastovou nádrž? Všechny, nebo jen některé? Tvarově by myslím měla být shodná. To jen abych prošel vrakáče.
P.S. Ta tlustá gumová spojovací hadice se prodává spolu s hrdlem? Nebo se to dá něčím nahradit?
Jak ji vůbec bezbolestně sundat?
Hrdlo stačí nahoře odšroubovat pod záklopkou a pak po odpojení hadic vytáhnout ven?
Jak ji vůbec bezbolestně sundat?
Hrdlo stačí nahoře odšroubovat pod záklopkou a pak po odpojení hadic vytáhnout ven?
Všechny E11 ne, jen anglické, což okruh zužuje na pofacelift. A to si ještě nejsem uplně jistý, jestli u hatche stejně nebyla plechová.
Hadici bych zašel někam do speciálky, tady v Brně je např. Gumex, a koupil dle průměru, žádná velká věda. Přívod uvolníš nahoře pod víčkem a pak je myslím cestou ještě do karoserie přišroubovaný držák.
Hadici bych zašel někam do speciálky, tady v Brně je např. Gumex, a koupil dle průměru, žádná velká věda. Přívod uvolníš nahoře pod víčkem a pak je myslím cestou ještě do karoserie přišroubovaný držák.
Holomek!
Gumex je jasnej, to spíš jestli to neprodávají s tím.
Tu hadici se mi vůbec nedaří sundat. Je děsně ztvrdlá a ani po sundání stahovacích pásků nejde dolů. Ale jinak vypadá, že ještě funguje.
Ten držák už tam přeci dávno není, tak to bude snadné
Tu hadici se mi vůbec nedaří sundat. Je děsně ztvrdlá a ani po sundání stahovacích pásků nejde dolů. Ale jinak vypadá, že ještě funguje.
Ten držák už tam přeci dávno není, tak to bude snadné

Pokud budeš chtít mám tu krásnou nádrž i s hrdlem na 5 dv Corollu E10.
To je ta co shořela, jo? A nebylo to doufám od nádrže.....? 

co Jimmi, jak to riesis? mne to vlhne uz nejaky cas v tom ohybe kde to meni smer z vertikalnej do horizontalnej polohy, dnes som tankol plnu nadrz a koleno bolo vlhke, kde si opisoval ty tak mam suchucko...inak obtelefonoval som asi 5x vrakovisk a nic takeho nemaju, pravda z E10 maju, ale...neslo by to vyrobit nejak manualne?
A Ty máš co, že Ti z E10 není dost dobrá.....?
Já už prostě máčím v odrezovači novou starou nádrž.
Já už prostě máčím v odrezovači novou starou nádrž.
jak neni dobra, E10 je pradsa najlepsia ! na rampove slova hladam nieco z E11 pofacelift....mechani kvravel ze by sa nieco take dalo aj vyrobit a poohybat, ale mal som pocit ze by to stalo jak cele auto dokpopy