Asistent rozjezdu do kopce
Asistent rozjezdu do kopce
Omlouvám se, nenašel jsem adekvátní téma, prosím admina, aby tento můj dotaz smazal poté, co se nasbírá několik odpovědí (pokud se nasbírají). Děkuji. Předevčírem jsem si převzal novou ravku, prokousávám se uživatelským manuálem, zatím selektivně k věcem, které mne zajímají prioritně (protože celý manuál má 762 stran, a pak ještě další k navigaci). Můj dotaz směřuje k asistentu rozjezdu do kopce. Musí se snad nějak aktivovat? Přečetl jsem, že postačí silně sešlápnout brzdový pedál, rozsvítí se kontrolka a ozve jedno zabzučení - signál. Pak je vůz po dobu cca 2 sekund zabržděn, i když sundám nohu z pedálu. Asistent rozjezdu do kopce máme u superba, a tam se spouští automaticky v okamžiku, kdy nakloněná rovina přesáhne jistý úhel. S ravkou jsem si chtěl vyzkoušet, jak funguje. No, nevyzkoušel. Zastavil jsem v kopci, který byl, dle mého názoru, dostatečně prudký, ale asi nebyl. Asistent se nesepnul. Jak moc nakloněná rovina to musí být? Díky za odpověď. Plus pokud napadne kohokoliv jakákoliv rada nováčkovi, co je třebas pořeba aktivovat nebo tak, budu vděčný za jakýkoliv podnět.
Re: Asistent rozjezdu do kopce
Myslím, že Toyota to neděla na sklon. Nechci kecat, ale myslím, že to bylo nějak s brzdou, mírným povolením a zase sešlápnutím... ;-/ nejsem si jist..
Back in Czech.
Už je to v pořádku, rozchodil jsem to Díky.
Já sem nepochopil proč to má i můj automat fakt zbytečnost
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013