Ahoj te všichni, nevím jestli se to tady někdy někde řešilo, ale chci Vás informovat, že do Alternátoru nemusíte kupovat Originál ložiska, včera jsem se konečně k tomu dostal, ložiska tam sedly úplně přesně, rozměry mají úplně stejné jak ty originály, mám je napsané, vyrábí je Koyo, dají se najít i podle čísla Alternátoru, protože ho vlastně vyrábělo Denso. cena více jak poloviční než Origo.
Rozebral sem, vytáhl jsem, na malý je třeba stahovák, takový obyčejný a bylo. Očistil, složil nasadil a je klid už nepíská.
Corolla E11 4EFE Alternátor
Re: Corolla E11 4EFE Alternátor
Tak sem ty rozměry napiš
Nicméně je to logické, protože většina ložisek se vyrábí v nějakých ustálených rozměrových řadách a proč by ausgerechnet pro alternátor měli vymýšlet jiný rozměr, že...
Nicméně i ty alternátory se dělaly v několika modifikacích, takže to stejně chce nejdříve vyndat a proměřit.

Nicméně je to logické, protože většina ložisek se vyrábí v nějakých ustálených rozměrových řadách a proč by ausgerechnet pro alternátor měli vymýšlet jiný rozměr, že...
Nicméně i ty alternátory se dělaly v několika modifikacích, takže to stejně chce nejdříve vyndat a proměřit.
Re: Corolla E11 4EFE Alternátor
Taky sem si říkal, že je to logické, ale tvrdilo se mi něco jiného...pro alternátory Toyoty se vyrabeji jen origo nikdo to nevyrabi, atd....
velké : 16x15x52
malé: 13x15x35
velké : 16x15x52
malé: 13x15x35