Toyota Rav4 2,0 110kW r.v. 2001 dobrá motorizace?

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
alf3003
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Toyota Rav4 2,0 110kW r.v. 2001 dobrá motorizace?

Příspěvek od alf3003 »

I když jsem už nějakou Toyotu měl (LC80, Hilux, Carinu) nikdy to nebyla Rav4. Nyní mám možnost koupit benzínovou pětidveřovou Rav4 z r. 2001 s orig. 215tis.km. Toyota je nehavarovaná a má originál lak (změřeno). Majitel mne upozornil, že se mu rozsvítila kontrolka engine a na diagnostice to hodilo chybu u lambdy, po vymazání chyby najezdil několik set km a opět se rozsvítila, pak zhasla a po několika desítkách km opět rozsvítila. Nyní svítí trvale již 3 měsíce. Na emisích před měsícem prošel. Druhá závada je v centrálu, kdy dálkovým lze zamknout všechny dveře, ale odemknout nejdou řidičovy, ty se musí klíčkem. Klíčem lze odemknout jen řidičovy dveře, ostatní pak tlačítkem na dveřích. Údajně nějaké čidlo je KO. Uvítám každou zkušenost majitele s touhle motorizací i radu na co si dát pozor, případně jestli někdo měl obdobné závady, které popisuji. Děkuji. alf
Subaru Forester 2,0 Active 116kW r. 2007
Toyota RAV4 2,0 94kW r. 1994
Bodo12
Navigátor

Re: Toyota Rav4 2,0 110kW r.v. 2001 dobrá motorizace?

Příspěvek od Bodo12 »

Motorizácia je to, čo sa týka spoľahlivosti a nárokov na údržbu, najlepšia, čo sa do ravky dávala.
Jediné problémy čo má pri vyššom km nábehu sú lambda sondy a katalyzátor. Labda sondy pred faceliftom sú štyri a jedna stojí okolo 70 € na amazone, (alebo tušim 170€ v toyote) ale asi bude treba vymeniť iba jednu možno dve (nech ti dá zľavu 300€ na nové sondy).
Ak to je katalyzátor tak ten je drahší ten bude tak 200€ replika na amazone, original ani nechcem vediet kolko. Najlepsie si to nechat skontrolovat v toyote, u nas maju teraz akciu ze pri predaji skontroluju cele auto zdarma aj s diagnostikou.
RAV4 2,0 VVTi AT r.v.2002
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“