Corolla Verso (05)

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
majkycz
Navigátor

Corolla Verso (05)

Příspěvek od majkycz »

Zdravím, hledám nějaké informace a zkušenosti s Corollou Verso 05" 1.8VVTi 95kW.
Auto by mělo být pro klidného řidiče, s ročním nájezdem cca. 10-15k km, většinou cesta do práce zhruba 2x8km jinak z 90% cesty pod 100km.
Jak je to s touto motorizací a automatem. Konkrétně u této nabídky.

http://carstrade.cz/zobrazeni-nabidky.p11.html?auto=662

Děkuju
ex. Corolla T-Sport Obrázek
ex. Lexus IS250 - "Pursuit of Perfection" Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Re: Corolla Verso (05)

Příspěvek od johny2000 »

No při tomhle nájezdu bych přemýšlel, jeslti chci takhle velké auto. Jinak bez problémů, šel bych do toho.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
gobolina
Člen Týmu

Příspěvek od gobolina »

Ja ju mám ale s manuálnou prevodovkou. Čo potrebuješ vedieť - pýtaj sa odpovedám
Toyota Corolla Verso r.v. 2006 1,8 vvti 95 kW
xvasek
Navigátor

Příspěvek od xvasek »

johny2000 píše:No při tomhle nájezdu bych přemýšlel, jeslti chci takhle velké auto. Jinak bez problémů, šel bych do toho.
Verso není velké. :-) (A to je na něm v této kategorii super.)
senkerik
Člen Týmu

Příspěvek od senkerik »

gobolina píše:Ja ju mám ale s manuálnou prevodovkou. Čo potrebuješ vedieť - pýtaj sa odpovedám
Naskytla se mi koupě Versa 1.8VVTi r.v. 2004 - na co si dát pozor, co zkontrolovat?
Předem díky za odpověď.
Corolla Verso 2005, 2.0 D4D 85kw
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Na motor. Na korozi a na cenu.
Back in Czech.
senkerik
Člen Týmu

Příspěvek od senkerik »

Tak jsem koupil Corollu Verso 2005 2.0 D4D 85kw. Máte ji tu někdo? Jaký používáte olej, naftu, aditiva apod?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Olej toyota genuine špecifikácie kukni v návode, naftu značkovú "bezsírnu" z pumpy kde sú návaly a často zavážajú cisterny, aditíva VIF. Ak jazdíš dialnice a medzimesto a auto nieje na sračky tak ti vydrží veľa. Čím viacej budeš jazdiť na studeno v meste, tým skôr sa ti niečo rozsype, začne robiť problémy. Ja ako neautíčkár som to vzdal po roku sústavných opráv, nemal som na to nervy. Išlo ale o iný motor inej značky, ale mám silný pocit, že v tomto prípade to bolo jedno.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
senkerik
Člen Týmu

Příspěvek od senkerik »

Kocúr píše:Olej toyota genuine špecifikácie kukni v návode, naftu značkovú "bezsírnu" z pumpy kde sú návaly a často zavážajú cisterny, aditíva VIF. Ak jazdíš dialnice a medzimesto a auto nieje na sračky tak ti vydrží veľa. Čím viacej budeš jazdiť na studeno v meste, tým skôr sa ti niečo rozsype, začne robiť problémy. Ja ako neautíčkár som to vzdal po roku sústavných opráv, nemal som na to nervy. Išlo ale o iný motor inej značky, ale mám silný pocit, že v tomto prípade to bolo jedno.
Tak moje jízdy budou tak 50/50 krátké (na nákupy apod) a delší jízdy. U těch krátkých jízd, co jsem vyčetl na forech, je prý dost důležitý olej, některé jsou vhodnější pro krátké jízdy, ale který konkrétně, to už jsem zapomněl.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Krátke trasy v zime - s dízlom som sa zhodou okolností v zime z mesta nedostal, nebol dôvod. Nič netušiac som šiel na STK kde mi pri vytočení na obmedzovač auto skolabovalo. Dôvod - sanie zanesené dechtom pretože som jazdil na nízkych otáčkach a EGR ventil do 2000 otáčok primiešava do nasávania parohy, decht na obmedzovači strhlo do valcov, časť si zaklepali ventily do sediel. Hlava dole, prebrúsiť sedlá, prebrúsiť hlavu a pretesniť cca 850eur. Servisáci nezistili že na zdvihátkach ventilov sa vytvorili únavové lomy - o pár mesiacov sa polámali zdvihátka a od toho STK mi sústavne tiekol olej zo vstrekovačov, ktoré boli 3x pretesňované. Nebolo možné sa zbaviť toho tečenia oleja, auto 8 či 9x v servise behom 9 mesiacov.
Ako vravím, krátke trasy po meste ho zabili, ani olej menený každých 12000km tomu nijako nepomohol.
senkerik
Člen Týmu

Příspěvek od senkerik »

marceltokar píše:Krátke trasy v zime - s dízlom som sa zhodou okolností v zime z mesta nedostal, nebol dôvod. Nič netušiac som šiel na STK kde mi pri vytočení na obmedzovač auto skolabovalo. Dôvod - sanie zanesené dechtom pretože som jazdil na nízkych otáčkach a EGR ventil do 2000 otáčok primiešava do nasávania parohy, decht na obmedzovači strhlo do valcov, časť si zaklepali ventily do sediel. Hlava dole, prebrúsiť sedlá, prebrúsiť hlavu a pretesniť cca 850eur. Servisáci nezistili že na zdvihátkach ventilov sa vytvorili únavové lomy - o pár mesiacov sa polámali zdvihátka a od toho STK mi sústavne tiekol olej zo vstrekovačov, ktoré boli 3x pretesňované. Nebolo možné sa zbaviť toho tečenia oleja, auto 8 či 9x v servise behom 9 mesiacov.
Ako vravím, krátke trasy po meste ho zabili, ani olej menený každých 12000km tomu nijako nepomohol.
Dá se tomu nějak předejít? Nějaké kontroly nebo příznaky?
edis
Člen Týmu

Příspěvek od edis »

majkycz
Corolla Verso 1.8VVTi je pri tvojom najazde dobra(skor vyborna) volba a kludne uvazuj aj na CVT - automatom...zvacsa u nas pouziva manzelka ja dlhsie trasy tak diesel ale obcas si vypoziciam Verso ma cca 18 000 km nabehane ale vyborny motor ziadne nezmyselne turbo, kompresor a pod., celkom slusne spracovanie a spolahlivost made in japan..
Verso 1,8 CVT active + super pack
Corolla Verso 2.0 D-4D SOL 7M
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

senkerik píše:
marceltokar píše:Krátke trasy v zime - s dízlom som sa zhodou okolností v zime z mesta nedostal, nebol dôvod. Nič netušiac som šiel na STK kde mi pri vytočení na obmedzovač auto skolabovalo. Dôvod - sanie zanesené dechtom pretože som jazdil na nízkych otáčkach a EGR ventil do 2000 otáčok primiešava do nasávania parohy, decht na obmedzovači strhlo do valcov, časť si zaklepali ventily do sediel. Hlava dole, prebrúsiť sedlá, prebrúsiť hlavu a pretesniť cca 850eur. Servisáci nezistili že na zdvihátkach ventilov sa vytvorili únavové lomy - o pár mesiacov sa polámali zdvihátka a od toho STK mi sústavne tiekol olej zo vstrekovačov, ktoré boli 3x pretesňované. Nebolo možné sa zbaviť toho tečenia oleja, auto 8 či 9x v servise behom 9 mesiacov.
Dá se tomu nějak předejít? Nějaké kontroly nebo příznaky?
Asi len aspoň raz ročne zhodiť a prečistiť sanie a čistiť EGR, prípadne ak to je možné úplne ho odstaviť. Zelené kurvítko.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Verso“