Toyotu už NE!

nová modelová řada - nástupce Corolly
Kub4a
Člen Týmu

Toyotu už NE!

Příspěvek od Kub4a »

Dobrý den,
v naší rodině sme vytřídali už 8 vozu toyoti. Já sám jsem začínla na Yarisovi 2.gen. Který byl prostě skvělej.
Mám rok nového Aurise(kterýho asi vyrobili v polsku) skoro za pul mega. Má najeto 17tis. A zpracovaní otřesné. Jako z autem co se týče motoru a jizdních vlastnosti sem spokojen, ALE:
1. Hned po třech mesících od koupi, mi začal pískat volant jak mile se lehce zahřeje servo nebo co ja vim. Do ted neopraveno a nnikdo neví co to je.
2. u obou předních sedaček špatná kostra. Jedno vyměněno. Druhý jim tam pujdu hodit na hlavu hned jak budu moct.
3. Výfuk v čudu teda tlumič výfuku. Vyměněno, prej údajně svolavačka. Normálně vysypanej byl!! spotřebu sem mel kolem 8l ted jezdim za 6,5l
4. Obě zadní lampy volný že když sem já sámn dotahoval tak byli na 4 otačky neutahnutý. Stejne sou pořád volný.
5. celá palubovka vrže. Nedolíhá. Mezeri ve spojích.
6. Něco v oblasti kaslíku u spolujezdce při jakom koliv manevru, brždění, zrychlení. Klape, cvaka, ťuká.
7. zadní dveře za spolujezdcem netěsnej co se týče vzduchu nad 70km/h jak kdyby za hlavou někdo pustil větrak.(přehlušuju radiem)

Kdybych chtěl hodně rejpat mužu pokračovat v dalších 4 bodech. A to nemluvim o servise!! T pruhonice

Nemáte někdo stejnou špatnou zkušenost v nějakem z bodu?
Kam se ztratila ta kvalita která byla?!

TOYOTU už NE! :mad: :mad: :mad:
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Toyotu už NE!

Příspěvek od PerryCZ »

Myslim ze toyota neni jedina :(
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

To je riziko při koupi nového modelu. Mouchy nejsou vychytány. Taky výroba byla přesunuta z Turecka do Anglie. Když koupit tak po FL, kde je předpoklad vyřešení některých problémů.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Ejha. Tomu vravím smola. Sa nedivím že si nasraný.
Kolega má nového aurisa od marca minulého roku a takéto problémy nepozoruje. A to to už s ním mal aj nehodu, zozadu ho nabral maník s pickupom, celkom slušných cez 5000 eur stála oprava.
A auris robia v Anglicku.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Hmm tak to mas asi smulu, ze se ti seslo hodne veci najednou...znam taky 2 nove Aurisy, ktere jezdi v mem okoli a ani jeden takove problemy nema.
Byla to funglovka, nebo nejaka predvadecka?

Mimochodem ty asi nejsi cech/ceska, ze?
Tolik gramatickych chyb jsem v jednom prispevku v zivote nevidel...vseho druhu, zkomolene slova, i/y, s/z, interpunkce, chybi uplne nektere slova ve vetach...nerikam, ze sem tam nenapisu neco blbe, ale tohle je sila.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

čepo: Bohužel nemohl jsem už čekat na facelift. Jsem lehce nasrán že jsem nešel do hyundai nebo VW kde bych sice mel socku ale tohle by sme mi asi nestalo.

marceltokar: Také sem snim měl nehodu zbořenej čumak oprava cca za 125tis. Tak zprasenou opravu sem nevidel snad ani u renaultu. Ale to je servis T Pruhonice kde si hodlám stežovat a chci se přeseunout i když to mam lehce z Prahy daleko do Tábora. To vím že je dělán v anglii ale na tom mém se zaučovali v polsku jinak to nevidim :mrgreen:

Luke: Děkuji za znalecký posudek českého jazyka. Ano neomlouvá mě že jsem dysortografik, dysgrafik a dyslexik, ale mám stim prostě problem. Hold nikdo neni dokonalý jako vy v Ostravě že?! :oha:

Bohužel sám pozoruji už že se to týká jen mého kusu nenarazil jsem na nikhoo kdo by mel stejný problem. Prostě mám šmejd. Kterej už nechci zvažuju vypovězení leasingu.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kub4a: Naopak, pokud jsi dysortografik, dysgrafik a dyslexik, tak te to omlouva a timto beru zpet s omluvou svou rypavou poznamku.
A jak uz jsem psal vyse, taky mi sem tam neco ujede, takze v zadnem pripade, jak rikas, ani my v Ostrave nejsme dokonali ;-)

Jen bych ti chtel rict, ze s Hyundai by sis nepomohl, to mi ver...mam zkusenosti s provozem nekolika aut od Hyundai a kamarad ma take nejnovejsi generaci i30 a tam jsou problemy naprosto katastrofalni...navic servisy si s tim nevi rady...a nejsou to problemy, ktere by byly banalni. Jak sam pises s problemy okolo motoru je Toyota ok, ale hyundai rozhodne ne, uz treti auto, o kterem vim, ze ma problemy s motorem. Pomerne zavazne, servis kdyz uz si nevi rady rekne, ze to neni vada, ale vlastnost vozu. Coz je velice usmevne, pokud jako vlastnost vozu se bere to, ze nefunguje spravne motor :))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kylian
Člen Týmu

Příspěvek od Kylian »

Tak bohužel taky nejsem s Aurisem moc spokojen, se zmíněných problémů můžu potvrdit otřesné dílenské zpracování, vrže tady kde co.
Také o brzdách a jejich provedení by se dalo polemizovat, škrtání destiček o kotouč, špinění se a td.

Ale zase, když člověk čte problémy majitelů jiných značek tak ten Auris není zase takový "průser". Jenom to už prostě není legenda spolehlivosti, ale obyčejné průměrné auto.
Auris 1.2009 1.4 vvt.i
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Bohužel termín "vlastnost vozu" slýchávám v Toyote tak často že jsem na to už alergickej. Už mi dohcazej napady jak vše řešit na zaruku. Jelikož mi nejsou ani v servisu schopni dat nahradní auto aniž bych si ho v zaručním servisu platil. Je težké to dat dohromady.

Ale netýká se to jen u novýho modelu. Rodičum v RAV4 r.v. 2010 přesně 14 dní po skončení leasingu a zaruky. Odešla kompletně celá elektronika. Hlašky typu chyby v motoru a 4x4. Stim že když sem tam už nabehl ja mi tvrdili že odešli jakysi čidla v hodnotě 10 tis. A to už se ve mě vařila krev protože sem vedel, jelikož já osbně sem stim autem byl na poslední garanci tři neděle zpět. Tohle museli prostě vedet. Diagnostika vetšinou hazí chybné hlašky dopředu..
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Kylian: ty destičky to je další muj BOD problemu ale už sem se tu nechtěl rozepisovat :D
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kub4a píše: ...lehce nasrán že jsem nešel ... nebo VW kde bych sice mel socku ale tohle by sme mi asi nestalo...
U koncernu klidně i horší věci. Ale na rozdíl od Toyoty by nejen neproběhla svolávačka, ale ještě by závadu neustále popírali. A je jedno, jestli se jedná o korozi zadních dvěří Felicie, šílené jízdní vlastnosti Octavie I., mizející elektricky stahovaná okna tamtéž, kroutící se kastle u Superbu I. nebo půlící se klikovky u motorů HTP, nejnověji prasklé rozvodové řetězy u TSI.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Počkej, ty píšeš, že máš zbořený čumák za 125 tisíc? Chlape, to je 1/4 hodnoty vozu, to už musela být pořádná prda.
Zkus zajet namísto do Průhonic do Lowmana, já tam byl kdysi s Aurisem s vrazala mi palubovka a spravili mi to na záruku tak, že to už nevrzlo. Ono mnohdy stačí pouze jedna blbost a zdá se, že to vrže celý.

Ohledně těch dveří, mám obavu jestli při tom nárazu se nehejbnula celá kastle, protože tohle normální skutečně není.

Na pazvuku v oblastni kastlíku, předpokládám, že jsi zkontroloval, zda ti něco nedělá bordel v něm. Zkus ho vyndat, jde to a pak uvidíš dovnitř. Zkus pomlet se všemi káblíky, co tam uvidíš, zda to někde neklepe. Určitě zkontroluj plastový kryt mezi podlahou a schránkou, ten s oblibou vrže, ale pouze někdy a tím se to strašně špatně hledá, je totiž u něj výstup topení a klimatizace a jak se ohřívá nebo ochlazuje, tak se objevují tyto pazvuky.

Jinak s Toyotou můžeš do jakéhokoliv Toyota servisu. Zkus se optat u toho Lowmana a nebo Freye. Oni, když uvidí možnost, že by mohli získat nového stálého zákazníka na servisy, tak se budou jinak snažit.

Jinak pokud tyto problémy nastaly i před tou havárií, tak je to prostě pech na špatný kus. Ještě můžeš zkusit poslední možnost a to je si stěžovat přímo na cetrále Toyoty. Toyota má vcelku přísné vnitřní kontroly a tak vždy reaguje na stížnosti zákazníků, musí je prověřit a zaujmout k nim stanovisko a případně provést opatření k nápravě. Určitě bych to zkusil. Je to auto za půl mega, tudíž by to nemělo mít kvalitu Dacie.

Dej pak vědět, co a jak, pokud to vyzkoušíš.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Kub4a
Člen Týmu

Příspěvek od Kub4a »

Prda to nebyla velka. Dal sem pusu na spojce v kolone superbu. Ale když si vemeš že vše davali nové a jenom blbá lampa stojí 30 klacku tak ono se to načte plus práce.

Ty dveře byly už před tou nehodou. A kastle je v pohodě. V toyote byla na nejakym meření a prohlíželi mi to i známej co dělá klempířinu a bouračky.

Kastlík sem měl celej venku plus všechny plasty opatrně pryč a zvuk to dělalo pořád. On te zvuk je jak kdyby ste do kovový trupky dali bud kuličku nebo šroubek, matku zavařili a překlapěli ze strany na stranu :D vim blbý přiřovnání ale je to tak :D

Ke Freyovi už taky nejdu odtamtad sme před 5 lety odešli pro naprostej ignor servisu a velmi špatnýmu chovaní teda co se týče na černým mostě.

Všechny tyto zavady byli před tou nehodou. Krome teda té nekvalitní opravě po nehode a nekvalitnim laku na nových dílech. Akorat ted už ve me přetekla všechna trpělivost.

Ted v týdnu jedu do Toyoty prokunzultovat vše a bohužel už se budu nejspíš obracet na centralu Toyoty.
Czertik
Člen Týmu

Příspěvek od Czertik »

Ahoj, tak ten zvuk "kulička nebo matička v trubce" jak píšeš, tak to jsem měl taky. Mám sice Auris 2011, možná to bude stejné. Má to souvislost se servisní prohlídkou. Začalo mi to dělat po první prohlídce, byl jsem z toho na nervy, pořád jsem slyšel ten zvuk. Naštěstí jsem zavedlouho musel na další servis, tam jsem to řekl a servisák věděl o co jde, problém byl vyřešen za pár desítek minut, včetně mého problému s park. senzory. Řekl bych, že to mělo souvislost s filtrem do klimy, který je někde pod nebo v přihrádce u spolujezdce.
<b>Toyota Auris - <i> 1,6 Valvematic Luna </i> - Super white </b>- 8/2011
<i>Model <b>2011<b></i>
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

Bohužel, musím souhlasit,co se týče dílenského zpracovaní.Ještě rok a Auris jde z domu...
Odpovědět

Zpět na „Auris“