Kúpa ojazdenej avensis
Kúpa ojazdenej avensis
Zdravím!
rozmýšľam nad kúpou ojazdenej avensis combi. Aké typy agregátov sú spoľahlivejšie? Uvažujem nad 1.8 16V r.v. 2006-2007 s tým, že by som dal namontovať LPG. Má niekto skúsenosti s prerobením na LPG? Je to dobrá voľba? ďakujem
rozmýšľam nad kúpou ojazdenej avensis combi. Aké typy agregátov sú spoľahlivejšie? Uvažujem nad 1.8 16V r.v. 2006-2007 s tým, že by som dal namontovať LPG. Má niekto skúsenosti s prerobením na LPG? Je to dobrá voľba? ďakujem
-
- Věčnej rejpal
Re: Kúpa ojazdenej avensis
Napiš uživateli extremehany.......Už dostal rozum a jezdí s tím 

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Pozerám, že aj ty máš Avensis 1.8 alebo si mal?
-
- Věčnej rejpal
Mám pořád....Ale bez plynu. Kdyby jsi měl jakýkoli dotaz, napiš....
Budu kupovat jetého avensise kombi 1,8(06-08 fl) v de.A chci se zeptat ohledně výbavy jakou zvolit.Nebo spíš jakou ne,nebo je to jedno.Nechcii kůži(polokůži) ani navi,ale jestli i ta nejhůře vybavená neni o něco důležitého ošizena.Protože ceny a stupně výbavy v nabýdce jsou hodně promíchany a nevím co je nejnižší a nejvyšší výbava.Dík.
Neries podla stupna vybavy, ale to co chces aby malo. Napriklad pre mna je dolezite mat tempomat, elektricky ovladane vsetky okna a potesim sa aj s elektricky ovladanymi spetakmi. Parkovacie senzory su velmi dobra vec. Ohrievanie sedaciek nepotrebujem, je to len bonus. A mozes si vyberat.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
Romane, vezmi si léky.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
-
- Věčnej rejpal
Nechápu Tvůj příspěvek...hudyss píše:Romane, vezmi si léky.
Reakce na tvůj druhý příspěvek a narážka na extremehany. To opravdu nic jiného neumíš, než jen zde hlásit jak je benzín boží a nafta je s*ačka? Já se ani nepamatuji, že bych od tebe viděl nějaký normální příspěvek k věci.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
No myslím, že poruchovost dieselových motorizací vs. benzinu+LPG bude zhruba stejná. Znám v okolí lidi, co na LPG nedají dopustit, ačkoliv už měli s LPG celou řadu problémů. Já když si to propočtu, tak bych do LPG nešel. Hlavně kvůli poruchovosti - prostě je to zařízení navíc. Každý prodejce tvrdí, že jeho sada pro LPG je echtovní, ale fakt snad každý měl nějaký problém. Naštěstí mají prodejci asi dobré marže, a tak problémy vždy ochotně vyřešili.slash1711 píše: Aké typy agregátov sú spoľahlivejšie? Uvažujem nad 1.8 16V r.v. 2006-2007 s tým, že by som dal namontovať LPG.
Až to budeš kalkulovat, tak započítej krom pořizovacích nákladů dražší STK, nádrž se musí tušim po 10 letech měnit, dodatečné vstřiky pro LPG se rády kazí a musí se prakticky za životnost měnit (cena myslím kolem 10.000,-), auto má kvůli vyšší hmotnosti vyšší spotřebu a taky menší objem kufru. U moderních motorů taky nelze zcela vyřadit vstřiky na benzín (přehřívaly by se, proudící a odpařující benzin je ochlazuje), takže buďto to žere docela dost benzinu a úspora se snižuje, nebo se ty vstřiky huntují. Tankuje se taky oproti benzinu dlouho a nedejbože že zrovna na pumpu přijede další lpgčkař těsně před tebou. Taky nesmíš do podzemních garáží, a pokud to riskneš, tak když to bouchne, počítej, že budeš platit škodu ze svého, pojišťovna dá ruce pryč.
Tím tě nechci odrazovat od LPG. Jen abys věděl, co si pohlídat a co to obnáší. Ideál by byla asi montáž u Toyoty.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Je to jen o servisu, mel jsem tři auata na LPG, jedno koupené staré ojetí se starým lpg dva roky před koncem revize a problémy s ním nebyly, další dve byla také jetá ale LPG sem tamnechával dávat ja nové a ani s jedním nebyl problém ( jedno jezždeno 2,5roky @ cca 130tis mil a druhé ježdeno 3 roky @ 145tis km ]. Prvni lehlo na automatu ( tahal jsem podval ) druhé prodáno a bez sebemenších problému jezdí dodnes a s LPG problémy nejsou ( instalace stará 6,5roku ).
POkud se k tomu majitel a servisák neuměj chovat je to jejich blbost.
POkud se k tomu majitel a servisák neuměj chovat je to jejich blbost.
Njn, ale Chrysler je netoyota..
)) hlavně dávat LPG do nizkoobjemovych Japonců není úplně produktivní.

Back in Czech.
Tady je moje téma a postřehy s LPG http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =2&t=22924
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
Demone-to co zde píšeš o LPG je zcela zcestné a navíc tam nepíšeš to podstatné- na 100 000 km mám 100 000Kč ušetřených a v kapse.
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
Demon od slova demagog
nejvíc mě rozesmála věta "Ideál by byla asi montáž u Toyoty" ti přeci nic nemontují, někomu to zadají a přidají svůj příplatek obvykle 100%
Jinak bez dálnic 560Km za nějakých 720,-Kč a votogo

Jinak bez dálnic 560Km za nějakých 720,-Kč a votogo

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html