Zámek centrálního zamykání bočních dveří

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Uživatelský avatar
freebull
Člen Týmu
Příspěvky: 12
Registrován: úte 15.09.2009, 21:04

Zámek centrálního zamykání bočních dveří

Příspěvek od freebull »

Ahoj,
poprosil bych Vás o radu ohledně zámku dveří řidiče. Setkal jste se někdo s poruchou, kdy lze Carinu odemknout pomocí DO nebo otočením klíčku v zámku dveří spolujezdce a při tom nejdou otevřít dveře řidiče pomocí kliky z venku? Zevnitř to jde. Pomocí klíčku v zámku ve dveřích řidiče nejde Carina ani odemknout. Ostatní dveře funguji jak mají. Všiml jsem si že při odemykání dveří zůstává u těchto dveří páčka ručního zamykání dveří v mezipoloze, avšak po sejmutí polstrování a zkoušení funkce všech táhel jsem na nic co by bránilo pohybu nepřišel. Zakopanej pes bude zřejmě v uvnitř mechanismu zámku otevírání dveří. Měli jste zámek rozmontovaný? Lze tento zámek sehnat nový? Nemáte někdo zámek na prodej?

Děkuji za rady
Toyota Carina E 1,6 85kW,rv 95, kára
Uživatelský avatar
Stan
Carina crusader
Příspěvky: 1163
Registrován: ned 21.09.2008, 12:28
Bydliště: Přerov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zámek centrálního zamykání bočních dveří

Příspěvek od Stan »

No já měl minulej měsíc problém s motorkem centrálu u spolujezdce - dálkovým ovládáním ani ovládání od řidiče se nechtěly zamykat a odemykat dveře. Taková tak kolíbka zamykání vevnitř na dveřích mi taky zůstávala v mezipoloze. Občas se přehoupla a bylo to OK, ale většinou zůstala viset a nešlo dělat nic. Asi stejnej případ jak u tebe. Měnil jsem teda motorek (už byl jakejsi slabší) a při té příležitosti jsem měl rozdělaný úplně všechno. Taky se mi povedlo zjistit, že dveře vůbec nejdou klíčkem odemykat - klíček nepasoval úplně přesně do fabky, tudíž jím nešlo otočit. Fabka (ta malá blbost, do které strkáš klíček, chci to odlišit od zámku, kterej je níž a vlastně dělá to spojení mezi dveřma a karoserií) jsem trošku poladil pilníkem a bylo hotovo.
Nepochopil jsem úplně co se ti děje.
1) Když odemykáš auto dálkáčem, odemknou se všechny dveře, krom těch u řidiče?
2) Když odemykáš auto dálkáčem, zůstane kolíbka u ručního odemykání dveří řidiče ze uvnitř v mezipoloze?
3) Když zastrčíš klíček do zámku, můžeš s ním otočit? Odemknou se dveře?
Zakopanej pes bude buď v táhlech mezi klikou a zámkem, nebo v zámku, popř v jeho motorku. Když odděláš tapecírunk, je potřeba odmontovat ještě pár věcí, aby ses k tomu všemu dostal. Já abych vytáhl zámek, musel jsem oddělat i celej mechanismus elektrickýho stahování okna. Klidně se ptej na cokoli, mám to ještě docela v hlavě. Zámek jsem nakonec sehnal z coroly E10 z vrakáče za 300,- a vyndával jsem z něj jen motorek.
Jinak na bazošu je teď pár carin na rozborku, tam bys měl vpohodě sehnat.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
tonas1
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: úte 16.09.2014, 13:28

Re: Zámek centrálního zamykání bočních dveří

Příspěvek od tonas1 »

Ja mam zase problem z el otvaranim / zatvaranim okna na soferovych dverach. Problem ale nieje staly zablbne to iba niekedy. Raz sa mi stane, ze neide otvorit, pri zatlaceni packy na otvorenie zacujem, ze elektronika pracuje ale okno dolu neide ( niekedy mu staci pomoct rukou a ide niekedy mu to ale nepomoze. A inokedy zase ked ho davam hore tak ide akokeby navladalo a ostane otvorene asi 1/4 podvrchom co tiez nieje vyhra. Ale cudne je ze ked vypnem motor vyberiem kluc a potom ho vrat a nastartujem tak vsetko funguje ako ma. Takze teraz neviem ci je chyba priamo v ovladani otvarania okna (ci uz v elektronike napr. Motorcek, alebo mechanike (nieco zahnute ci vzpriecene), alebo to ma fakt nejaky suvis s tym novym nastartovanim.Niekde som tu cital ze vela poruch sposobovala napr.zly akumulator. Tak preto sa pytam ci niekto to uz neriesil a ked ano tak kde bola chyba
Toyota Carina E combi 2.0 GLI - LPG
Odpovědět

Zpět na „Carina“