uprava startovacie mapy v riadiacej jednotke

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Jody
Člen Týmu

uprava startovacie mapy v riadiacej jednotke

Příspěvek od Jody »

Zdravim, ako som zverejnil v mojom poslednom prispevku, mam problem s "teplym" startom, t.j, po zahriati motora. Bohuzial repas startera nepomohol, tak som skusal hladat nieco na nete co by tomu este pomoholo, v servise si myslia ze tam moze byt problem s tlakom paliva este stale maju nieco vyskusat ale uz je to moje auto tam nejak dlho, takze dnes ho idem vybrat. Nasiel som na nete diskusiu " startovacie mapy" resp ich uprava v riadiacej jednotke. Ma s tym niekto skusenosti? Pomaha to a podobne? pripadne nejaku osoba, servis kde by sa to dalo spravit. Neviem ci to plati aj pre Toyotu on tam viac menej spomina koncern VW. Diky

vid clanok : http://blog.kerpof.net/auta/teple-start ... si-reseni/
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
snoopy
Navigátor

Re: uprava startovacie mapy v riadiacej jednotke

Příspěvek od snoopy »

Na staré ave jsem měl stejný problém. Za studena to chytalo na drc ale jak se to zahřálo tak to točilo jak blbý a a né a né chytnout. Lidi se mi smáli že mám toyotu ale chytá to jak š120. Zrovna jsem zjistil že mám prasklý těsnění pod hlavou tak jsem to dal do servisu. Sakum prdum mě to stálo 10tis ale od té doby to chytalo na drc.Pomalu se motor ani neprotočil celej a už to běželo..
Sice to není odpověď na toto téma ale ........
Toyota Avensis D4D 93Kw T25 Combi - 07
Ex. Toyota Avensis 2,0 Td T22 Combi 66Kw - 98
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

ked ti nepomohol repas startera, potom je na rade vymena SCV ventilu/ventilov (1, resp 2 ks podla typu CR cerpadla napr HP 0,1,2...), ale nechaj si to potvrdit na diagnostike (chyba cerpadla alebo nizky tlak paliva...kody si nepamatam)

SCV stoja okolo 200e, vymena trva cca 15-30 minut a staci na to 10 kluc na kryt motora a 6mm imbusak na ventil.

A ozaj, baterku mas kapacitne v poriadku, a palivovy filter vymeneny?.....ak nie, tak ten SCV ventil zatial nechaj na pokoji :wink:
Jody
Člen Týmu

Příspěvek od Jody »

SCV vymenene este tomu nie je ani rok :) takze v tom asi nebude chyba si myslim. je tam vraj problem s tlakom paliva, takze je cerpadlo asi v prdeli, dal som ho na repas, tak som zvedavy aky bude vysledok, do konca tyzdna by to malo byt. tak uvidime no :) co z toho
Toyota Avensis,2.0TDI,D-4D,81kW,sedan
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

By me zajímalo, proč si lidi myslí, že když něco nedávno měnili, že to opět nemůže být v háji..
Back in Czech.
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Tento problem se starterem vubec nesouvisi. Kamen urazu je v palivovem okruhu.Jen je tam vice pricin, otazkou je, ktera se vyskytla zrovna v tvem pripade. Me to u Coroly opravili prave upravou startovacich map. Zaroven s vymenou SCV ventilu.Chytalo to tedy az na druhou ,treti otacku, ale chytalo. Pred touto upravou jsem s teplym motorem nenastartoval vubec.Delali mi to ve Zlineru.Ale auto uz nemam, tak nevim, zda to pomohlo dlouhodobe.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tata meni SCV ventily kazdy rok a to toho moc nenajede
RAV4 HSD FWD