Palivoměr, ukazatel "tripu" a okna
Palivoměr, ukazatel "tripu" a okna
Ahoj lidi,
je normální, že benzinová Toyota Verso 2014, která by měla mít 60l nádrž, ukazuje zbývající dojezd cca 20km a pak natankuju jenom nějakých 47litrů? To mám jet za zobrazený dojezd, nebo mám 50l bandasku z nafťáku?
Taky mi trochu chybí funkce "trip" - prostě počet km od vyresetování. Opravdu tam není, nebo hledám špatně?
No a poslední věc - okna nejdou otevřít / zavřít klíčkem nebo nějak jinak, když není nastartováno?
(Aby to nevypadalo, že si nějak moc stěžuju - auto je výborné, toto je jenom pár drobností, celkově jsem jinak nadšený.)
Díky moc.
je normální, že benzinová Toyota Verso 2014, která by měla mít 60l nádrž, ukazuje zbývající dojezd cca 20km a pak natankuju jenom nějakých 47litrů? To mám jet za zobrazený dojezd, nebo mám 50l bandasku z nafťáku?
Taky mi trochu chybí funkce "trip" - prostě počet km od vyresetování. Opravdu tam není, nebo hledám špatně?
No a poslední věc - okna nejdou otevřít / zavřít klíčkem nebo nějak jinak, když není nastartováno?
(Aby to nevypadalo, že si nějak moc stěžuju - auto je výborné, toto je jenom pár drobností, celkově jsem jinak nadšený.)
Díky moc.
Re: Palivoměr, ukazatel "tripu" a okna
Kdyz je dojezd 210km (nebo nula), tak obvykle toyota ma minimalne 8 litru rezervu, takze si vem kanystr a zkus jet az do zastaveni pro nedostatek paliva.
Trip je tam stoprocentne a dokonce jsou dva, Trip A a Trip B. Jen hledat.
Jak to myslis s temi okny?
Trip je tam stoprocentne a dokonce jsou dva, Trip A a Trip B. Jen hledat.
Jak to myslis s temi okny?
Back in Czech.
Dík za info s tou rezervou - takže dojezdu 0 se nebát, je tam ještě nějakých minimálně 100km, OK.
Trip pohledám - počítám je někde na tom oranžovém displayi vedle budíků.
No a s těmi okny - Accord, Superb i Mazda 5 umí jednu věc - když auto stojí a podržíš cca 5 sekund na klíči tlačítko pro odemčení auta, tak se otevřou všechna okna, když naopak podržíš zamčení auta, tak se všechna okna zavřou.
Trip pohledám - počítám je někde na tom oranžovém displayi vedle budíků.

No a s těmi okny - Accord, Superb i Mazda 5 umí jednu věc - když auto stojí a podržíš cca 5 sekund na klíči tlačítko pro odemčení auta, tak se otevřou všechna okna, když naopak podržíš zamčení auta, tak se všechna okna zavřou.
Tak tohle bych u toyoty nehledal.. Nikdy jsem se s tim u zadneho modelu nesetkal. .
)))

Back in Czech.
Já jsem to přávěže měl a hojně používal už u Accordu'92 - i když tam se okýnka stahovala / zavírala myslím klíčem strčeným v zámku dveří, ne z dálkového ovládání.
Jinak trip A a B už byly ráno nalezeny.
Jinak trip A a B už byly ráno nalezeny.

Re okna:
Mne predajca povedal ze Toyota sa na toto nehra
Mne predajca povedal ze Toyota sa na toto nehra

Uááá, prostě to nedokážu, nedokážu jet pod 0 km u ukazatele dojezdu. V hlavě mi vrtalo: co když je u modelového roku 2014 opravdu menší nádrž? To budu vypadat jako pěkný idiot, až budu volat asistenční službu na dálnici 5km za Žilinou. Co jim asi tak řeknu, až se zeptají, jestli jsem si nevšiml kontrolky u benzínu? Vyměknul jsem asi u 5km hlášeného dojezdu a nabral, samozřejmě 48l...
Všechny Toyoty mají rezervu kolem 10ti litrů,dojezdu v km si vůbec nevšímám a když začne svítit kontrolka rezervy,tak vím,že ujedu min.150 km.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
Když jsem to auto koupil, tak tam mělo být 5 litrů paliva. Jel jsem hned na první benzínku za rohem a tam se vlezlo 55 litrů. Takže se opravdu nemusíš té nuly bát. Nula znamená, jsi na rezervě a ještě tam je paliva více jak na 100 km.
Už jsem to dokázal.
Dojezd nula a já ... jedu dál. Zajímavé je, že posledních cca 25km se ukazatel dojezdu hodně zpomalí a jeden kilometr dojezdu spadne tak za tři kilometry reálně ujeté. Po rozsvícení kontrolky prázdné nádrže (cca myslím 15km ukázaný dojezd) jsem ujel ještě nějakých 45km, než byl dojezd 0 a pak ještě nějakých 25km a voilá - 52 litrů. No, k 60 to má ještě daleko, ale lepším se... Tzn. dokud není zobrazený dojezd nula, tak nemá smysl jezdit k pumpě. Takovou rezervu tam mají snad kvůli tomu, že někdo zůstal někde v Austrálii v poušti, nebo co.

Toyota jsou globální auta, takže stejné principy používají na celém světě. Prostě máš jistotu, že pokud natankuješ při nule, tak nikde nezůstaneš viset bez benzínu.
Ahoj, poslední tři tankování do plna se nerozsvítí poslední čárka na ukazateli stavu paliva. Dojezd po natankování vždy okolo 730 km, teď 640 km.Už se s tím někdo setkal?
Toyota Verso 1.8l Valvematic 2012
Ford Focus
Ford Mondeo
Citroen ZX, Favorit, Lada, Moskvič
Ford Focus
Ford Mondeo
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Dojezd se počítá z průměru, takže pokud ti stoupne spotřeba, tak máš i "menší dojezd".
Chybějící čárku bych viděl ve vadném podsvícení.
A potvrzuji ten dojezd.
Toy to má skutečně tak, že rezerva (u nafty 8,4l) není započítána do celkového dojezdu (potvrzeno Toy CZ).
Chybějící čárku bych viděl ve vadném podsvícení.
A potvrzuji ten dojezd.
Toy to má skutečně tak, že rezerva (u nafty 8,4l) není započítána do celkového dojezdu (potvrzeno Toy CZ).
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Mirek 53:
SKONTRLOVAT CIDLO - PALIVOMERU / plavak
HLASI URCITE MNOZSTO A TOMU PODLA SPOTREBY DOJAZD. /mat.vypocet/
INSPIRACIA:
https://www.youtube.com/watch?v=JtYMRrUpZr0
SKONTRLOVAT CIDLO - PALIVOMERU / plavak
HLASI URCITE MNOZSTO A TOMU PODLA SPOTREBY DOJAZD. /mat.vypocet/
INSPIRACIA:
https://www.youtube.com/watch?v=JtYMRrUpZr0
Také si myslím, že je to nějaká mechanická závada na plováku. Přeskočený zub, nebo něco podobného. Nevíte někdo kde je přístup k plováku?
Toyota Verso 1.8l Valvematic 2012
Ford Focus
Ford Mondeo
Ford Focus
Ford Mondeo