Spojka

vše ohledně modelové řady Corolla
contik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Spojka

Příspěvek od contik »

Zdravim!
Mam dotaz ohledne spojky a to konkrete k prokluzovani (asi). Abych to trochu popsal: Napr. pri predjizdeni, mam tam 2,5 tis. na 3 slapnu na plyn a motor si vylitne tak o 0,5 - 1 tis. otacek a auto nijak citelne nezrychli a pak pomalu otacky zase spadnou a zacne zabírat. Uz jsem vymenil nadrzku na kapalinu a pridavnej spojkovej valec (ne ze bych si myslel ze to pomuze, ale kvuli netesnosti) a obavam se ze se bude muset vymenit spojka cela. Tak sem chtel poprosit o radu a taky jestli nevite za kolik a kde by se ta spojka (nebo dany spatny dil) dala sehnat.

Mám corollu r.v. 87 1,6 16v liftback

DIIIIK MOOOOOC za rady

zatim Contik
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Než začneš měnit spojku tak si skontroluj olej v převodovce jestli neubívá. Někdy se stane že propouští gufero od převodovky a tím promazává spojku která následně klouže. Jinak spojkovou sadu seženeš téměř v kterékoliv prodejně s náhradníma dílama. Je lepší se informovat na více místech, někdy se ceny liší i tisícama.
Celica 4WD turbo 5.gen
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

contik: doporucujem ti navstivit autokelly a zaobstarat si spojkovy kit od Nipparts.je ovela lepsi ako Valeo a o polovicu lacnejsi...aspon u nas na Slovensku :o)))
Martin
Člen Týmu

Příspěvek od Martin »

Ja mam se spojkou trochu jiny problem. Mam najeto 130 t. a pri rozjizdeni musim trosku vic vytocit motor (prez 2000ot) jinak spojka neprijemne skube. Pry to jsou asi unaveny pruziny. Prez leto to jde, ale v zime je trosku problem s rozjizdenim, kdyz to klouze. Myslite ze je to zraly na vymenu?
Neslo by to nejak poladit?
Dikes
ex Corolla E10, 4E-FE
Avensis T22, 3ZZFE
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

martin: toto robi aj mne a mam najazdenych len o par km viac.s tym si starosti zatial nerob,ak to bude pri rozjazde alebo pri preradeni smykat potom je to zrele na vymenu.
mozno este skusit dostelovat lanko ak sa da...
Martin
Člen Týmu

Příspěvek od Martin »

Tak se zase ozvala zima a uz me to rozjizdeni nebavilo, tak mam novou spojku.
Ona ta stara nebyla uplne ojeta, ale jsou tam misto pruzin takovy gumovy valecky a asi nejak ztvrdly. Tak nevim, ale tenhle japan zlepsovak se u me nejak neosvedcil :(
ex Corolla E10, 4E-FE
Avensis T22, 3ZZFE
wong
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wong »

to skubani se mi obcas stane taky (najeto 138t km), ale fakt jenom obcas. stalo se to i v lete. ted i kdyz je zima to zatim nedelalo. at je to cokoliv, nic s tim delat zatim nepotrebuju, protoze to z 99% nedela. ale jestli to je spojkou je dobry to vedet :idea:
crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Martin píše:Tak se zase ozvala zima a uz me to rozjizdeni nebavilo, tak mam novou spojku.
Ona ta stara nebyla uplne ojeta, ale jsou tam misto pruzin takovy gumovy valecky a asi nejak ztvrdly. Tak nevim, ale tenhle japan zlepsovak se u me nejak neosvedcil :(
měnil jsi celou spojku nebo stačilo vyměnit jenom SPOJKOVOU LAMELU, asi hloupá otázka, ty gumový válečky nejsou na lamele co... , kolik jsi dal za výměnu spojky??, dělal jsi to sám nebo jsi si to nechal udělat. ptám se proto že mě to časem taky čeká a nevim jestli si na to mám troufnout sám nebo to nechat udělat rádoby odborníkům...
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Aleš Brustmann
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleš Brustmann »

Spojka v druhovýrobě, Japonská, vyjde na cca 4tis kč.
LC120 :-D
Martin
Člen Týmu

Příspěvek od Martin »

arcci píše:měnil jsi celou spojku nebo stačilo vyměnit jenom SPOJKOVOU LAMELU, asi hloupá otázka, ty gumový válečky nejsou na lamele co... , kolik jsi dal za výměnu spojky??, dělal jsi to sám nebo jsi si to nechal udělat. ptám se proto že mě to časem taky čeká a nevim jestli si na to mám troufnout sám nebo to nechat udělat rádoby odborníkům...
Mel sem to v malym servisu, protoze sem toho potreboval vic. Menili mi celou spojkovou sadu - lamela,lozisko,pritlacak. Mam tam LUK, a vyslo to asi na 7000,-
ex Corolla E10, 4E-FE
Avensis T22, 3ZZFE
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

Tak jsem si koupil novovo corollku, ale asi mě čeká výměna spojky (najeto 200tis.-klouže). Zejtra chci demontovat převodovku, na co si mam dát pozor?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
SpiritSK
Člen Týmu

Příspěvek od SpiritSK »

chcem sa spytat ohladom spojky..auto na volnobehu hrkoce, pri vytlaceni spojky ten zvuk zmizne, ak pedal necham tak zvuk sa opat vrati..avsak to robi len niekedy nie vzdy..viete mi povedat aka suciastka odchadza? co stoji vymena?
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

buď ložisko spojky a nebo taky převodovka.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
SpiritSK
Člen Týmu

Příspěvek od SpiritSK »

je to narocna vymena to lozisko spojky?
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Kdyby si chtěl jenom měnit ložisko, tak je lepší rovnou vyměnit i spojku, protože musí ven převodovka a dělat to dvakrát bych řekl je zbytečný, navíc, pokud ti spojka slouží dobře, tak bych ložisko neřešil :wink:
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Odpovědět

Zpět na „Corolla“