Spojka
Spojka
Zdravim!
Mam dotaz ohledne spojky a to konkrete k prokluzovani (asi). Abych to trochu popsal: Napr. pri predjizdeni, mam tam 2,5 tis. na 3 slapnu na plyn a motor si vylitne tak o 0,5 - 1 tis. otacek a auto nijak citelne nezrychli a pak pomalu otacky zase spadnou a zacne zabírat. Uz jsem vymenil nadrzku na kapalinu a pridavnej spojkovej valec (ne ze bych si myslel ze to pomuze, ale kvuli netesnosti) a obavam se ze se bude muset vymenit spojka cela. Tak sem chtel poprosit o radu a taky jestli nevite za kolik a kde by se ta spojka (nebo dany spatny dil) dala sehnat.
Mám corollu r.v. 87 1,6 16v liftback
DIIIIK MOOOOOC za rady
zatim Contik
Mam dotaz ohledne spojky a to konkrete k prokluzovani (asi). Abych to trochu popsal: Napr. pri predjizdeni, mam tam 2,5 tis. na 3 slapnu na plyn a motor si vylitne tak o 0,5 - 1 tis. otacek a auto nijak citelne nezrychli a pak pomalu otacky zase spadnou a zacne zabírat. Uz jsem vymenil nadrzku na kapalinu a pridavnej spojkovej valec (ne ze bych si myslel ze to pomuze, ale kvuli netesnosti) a obavam se ze se bude muset vymenit spojka cela. Tak sem chtel poprosit o radu a taky jestli nevite za kolik a kde by se ta spojka (nebo dany spatny dil) dala sehnat.
Mám corollu r.v. 87 1,6 16v liftback
DIIIIK MOOOOOC za rady
zatim Contik
Než začneš měnit spojku tak si skontroluj olej v převodovce jestli neubívá. Někdy se stane že propouští gufero od převodovky a tím promazává spojku která následně klouže. Jinak spojkovou sadu seženeš téměř v kterékoliv prodejně s náhradníma dílama. Je lepší se informovat na více místech, někdy se ceny liší i tisícama.
Celica 4WD turbo 5.gen
Ja mam se spojkou trochu jiny problem. Mam najeto 130 t. a pri rozjizdeni musim trosku vic vytocit motor (prez 2000ot) jinak spojka neprijemne skube. Pry to jsou asi unaveny pruziny. Prez leto to jde, ale v zime je trosku problem s rozjizdenim, kdyz to klouze. Myslite ze je to zraly na vymenu?
Neslo by to nejak poladit?
Dikes
Neslo by to nejak poladit?
Dikes
ex Corolla E10, 4E-FE
Avensis T22, 3ZZFE
Avensis T22, 3ZZFE
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to skubani se mi obcas stane taky (najeto 138t km), ale fakt jenom obcas. stalo se to i v lete. ted i kdyz je zima to zatim nedelalo. at je to cokoliv, nic s tim delat zatim nepotrebuju, protoze to z 99% nedela. ale jestli to je spojkou je dobry to vedet 

crashed :'-( Toyota Carina II 1.6 GL ...prodana
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
Nissan Primera 1.6 LX (P10)
měnil jsi celou spojku nebo stačilo vyměnit jenom SPOJKOVOU LAMELU, asi hloupá otázka, ty gumový válečky nejsou na lamele co... , kolik jsi dal za výměnu spojky??, dělal jsi to sám nebo jsi si to nechal udělat. ptám se proto že mě to časem taky čeká a nevim jestli si na to mám troufnout sám nebo to nechat udělat rádoby odborníkům...Martin píše:Tak se zase ozvala zima a uz me to rozjizdeni nebavilo, tak mam novou spojku.
Ona ta stara nebyla uplne ojeta, ale jsou tam misto pruzin takovy gumovy valecky a asi nejak ztvrdly. Tak nevim, ale tenhle japan zlepsovak se u me nejak neosvedcil
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
- Aleš Brustmann
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mel sem to v malym servisu, protoze sem toho potreboval vic. Menili mi celou spojkovou sadu - lamela,lozisko,pritlacak. Mam tam LUK, a vyslo to asi na 7000,-arcci píše:měnil jsi celou spojku nebo stačilo vyměnit jenom SPOJKOVOU LAMELU, asi hloupá otázka, ty gumový válečky nejsou na lamele co... , kolik jsi dal za výměnu spojky??, dělal jsi to sám nebo jsi si to nechal udělat. ptám se proto že mě to časem taky čeká a nevim jestli si na to mám troufnout sám nebo to nechat udělat rádoby odborníkům...
ex Corolla E10, 4E-FE
Avensis T22, 3ZZFE
Avensis T22, 3ZZFE
Tak jsem si koupil novovo corollku, ale asi mě čeká výměna spojky (najeto 200tis.-klouže). Zejtra chci demontovat převodovku, na co si mam dát pozor?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC

chcem sa spytat ohladom spojky..auto na volnobehu hrkoce, pri vytlaceni spojky ten zvuk zmizne, ak pedal necham tak zvuk sa opat vrati..avsak to robi len niekedy nie vzdy..viete mi povedat aka suciastka odchadza? co stoji vymena?
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
buď ložisko spojky a nebo taky převodovka.....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Kdyby si chtěl jenom měnit ložisko, tak je lepší rovnou vyměnit i spojku, protože musí ven převodovka a dělat to dvakrát bych řekl je zbytečný, navíc, pokud ti spojka slouží dobře, tak bych ložisko neřešil 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG