Avensis kombi 2010, hluk

vše ohledně modelové řady Avensis
Albert
Člen Týmu

Avensis kombi 2010, hluk

Příspěvek od Albert »

Dobrý den, zdravím všechny příznivce Toyoty. Právě jsem v bazaru koupil Avensis v kombíku, 130kW, vyrobený 10/2010, najeto 53tis., výbava Sol. Před tím jsem měl skoro sedm roků to stejné, ale 110kW, to jsem ale kupoval fungl nové v květnu 2007.
Za prvé bych se chtěl zeptat, proč je novější Toyota o tolik hlučnější, zejména je v místě řidiče dost slyšet zvuky z prostoru levého předního kola. Vážně mě to štve, asi koupím polyuretanovou pěnu a celé to tam vystříkám :D. Ale vážně, nevíte někdo jak to zmírnit, nebo odstranit ? V autorizovaném servise mi řekli, že to sice trochu hlučnější je, ale auto je v naprostém pořádku.
Rici_X
Řidič

Re: Avensis kombi 2010, hluk

Příspěvek od Rici_X »

Ja zas počujem zvuk od spolujazdcovej strany,akoby nebolo dobre zavrete okno.Niekde mi to tam prefukuje,alebo neviem čo spôsobuje ten zvláštny zvuk.Rozmýšľal som či to neje zvuk aerodynamiky okolo spätných zrkadiel? Jo a ešte bolo na aute menené čelne sklo,že by v toyote niekde sklo zle pritesnili?
Toyota Rav 4 AWD 2,0 129kW

Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

Albert píše:Dobrý den, zdravím všechny příznivce Toyoty. Právě jsem v bazaru koupil Avensis v kombíku, 130kW, vyrobený 10/2010, najeto 53tis., výbava Sol. Před tím jsem měl skoro sedm roků to stejné, ale 110kW, to jsem ale kupoval fungl nové v květnu 2007.
Za prvé bych se chtěl zeptat, proč je novější Toyota o tolik hlučnější, zejména je v místě řidiče dost slyšet zvuky z prostoru levého předního kola. Vážně mě to štve, asi koupím polyuretanovou pěnu a celé to tam vystříkám :D. Ale vážně, nevíte někdo jak to zmírnit, nebo odstranit ? V autorizovaném servise mi řekli, že to sice trochu hlučnější je, ale auto je v naprostém pořádku.
No evidentně jsi neměl "... to stejné", jak píšeš. Měl jsi T25, teď máš T27. Já mám T27 110kW a mám stejný problém, jako ty. Auto je akusticky vynikající, ale slyším hluk od levého kola. Taky jsem vpodstatě čerstvý majitel, takže uvidím, jestli to letní pneumatiky zlepší. Jinak jsem si myslel na ložisko kola. Ale jestli je to "vlastnost" auta, tak jsem nepříjemně překvapený ... Když se zeptám posádky, jestli slyší nějaké hučení, tak nic. Máte někdo taky dojem, že T27 hlučí od levého kola?
Naposledy upravil(a) Demon dne úte 11.03.2014, 09:00, celkem upraveno 2 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

1,8 Benzin sa mi skor javi hlucnejsi od motora za studena. Od kolies praveze tichsie. Pneu Goodyear UG.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Albert
Člen Týmu

Příspěvek od Albert »

Demon píše:
Albert píše:Dobrý den, zdravím všechny příznivce Toyoty. Právě jsem v bazaru koupil Avensis v kombíku, 130kW, vyrobený 10/2010, najeto 53tis., výbava Sol. Před tím jsem měl skoro sedm roků to stejné, ale 110kW, to jsem ale kupoval fungl nové v květnu 2007.
No evidentně jsi neměl "... to stejné", jak píšeš. Měl jsi T25, teď máš T27. Já mám T27 110kW a mám stejný problém, jako ty. Auto je akusticky vynikající, ale slyším hluk od levého kola. Taky jsem vpodstatě čerstvý majitel, takže uvidím, jestli to letní pneumatiky zlepší. Jinak jsem si myslel na ložisko kola. Ale jestli je to "vlastnost" auta, tak jsem nepříjemně překvapený ... Když se zeptám posádky, jestli slyší nějaké hučení, tak nic. Máte někdo taky dojem, že T27 hlučí od levého kola?
Myslel jsem "stejné" provedení, tedy kombík. Samozřejmě je to T27 a hučí to stále stejně a slyšet je to jen na místě řidiče. V T25 bylo ticho, teď bohužel není. Technik z Toyoty byl sám překvapený, že slyší i zvuky destiček a kotouče při jemném brzdění, což normálně slyšet není. Velmi pravděpodobně tedy existuje "slabé místo" mezi prostorem kola a kabinou řidiče. Například v tomto článku, druhý odstavec, je obecně napsáno, že to odstranili od roku 2011: http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clan ... s-kombi-fl
Bude to tedy chtít sundat kolo, prohlédnout co se dá, umístit tam reprobedýnku a různými zvuky se dopátrat k místu, kudy to proniká.
Albert
Člen Týmu

Příspěvek od Albert »

Demon píše:
Tak výměnou pneu za letní se mi to nezlepšilo, naopak. Je jasné, že jde o hluk pronikající z prostoru levého předního kola do kabiny a je slyšitelný na místě řidiče.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak louzisko...
Back in Czech.
noviz
Člen Týmu

Příspěvek od noviz »

ahoj, tak já mám stejný problém s Avensisem kombi 2009 T27, 2,2 D, kdy jsem ted nedávno kvůli tomu měnil i přední sklo, ale hluk nezmizel. Je slyšet jakoby z boční strany u řidiče. Zkoušel jsem na dálnici i sklopit zpětná zrcátka, ale hluk byl pořád stejný.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

tipoval bych to na tesneni dveri, taky s tim mam problemy. pri malych nerovnostech dvere poklepavaji na tesneni a na dalnici kdyz fouka vitr, tak mi to pripada, ze fuci primo do auta. kdyz zavres dvere ridice, tak se podivej na b sloupek, jestli ti doleha tesneni v urovni skla na dvere. ja tam mam mezeru. najdi si tady moje tema poklepavani dveri (nebo nejak tak podobne jsem to pojmenoval). melo by to byz max na druhe strance.
RAV4 HSD FWD
Mart
Člen Týmu

Příspěvek od Mart »

Zdravím,
mám stejný problém u Avensisu kombi 2011 pře FL. Hučí něco směrem o levého předního kola, nejvíce je to slyšel v rychlosti kolem 50 km/h. u spolujezdce je klid.
Podařilo se Vám odhalit příčinu?
Zauwik
Člen Týmu

Příspěvek od Zauwik »

Ahoj mám podobný problém bylo to i v kombinaci s nerovným terénem do 50km/h - vyměnili mi vodící třmen u předního levého brzdiče a 2000km dobrý, hluk se o dost snížil , potom to začlo dělat znovu, tak jsem tam volal, a řekli mi, že na to mají nějakou vazelínu či co, kterou tam dají a už by to mělo být dobré..., ale zatím jsem tam nebyl, mám T27/2009 kombi.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

To klepání na nerovnostech jsou volnější třmeny a myslim že to nevyřešej ale jdi po tom.

Když trochu přišlápneš brzdu tak to přestane.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
delixxl
Navigátor

Příspěvek od delixxl »

Měl jsem podobný problém na předním levém kole- tiché klepání v menších rychlostech.... bylo to povolené vrchní uchycení tlumiče.. nové auto-50 000km značkový servis na to nemohl přijít.. až po dvou dnech :mad:
Avensis T-27,1.8- 108kw,combi,LPG, 2012.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Takyto pazvuk zacinam sledovat aj u mna. Zatial sledujem. Akoby jemne tiche pukanie z lavej strany, ale vacsinou pri jemnom brzdeni a vytoceni kolesa doprava. Mam povodne brzdy (stale OK), takze platnicky by to nemali robit. Horne uchytenie tlmica sa zda v poriadku. Na STK vsetko OK. Musim vypnut radio, aby to clovek pocul, este necham ceknut tie strmene. Ziadne zhorsene vlastnosti nebadam.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
bobanakis
Řidič

Příspěvek od bobanakis »

Ja uz ty zvuky ignoruji,nebo si dam radio hlasiteji.... Ale jinak je to priserne, plasty vrzou ze vsech stran, to vselijake huceni, od podvozku..... taky myslim na lozisko, ale zatim to ignoruji...., problem budu resit az nastane.....
Proste kdyz se neumerne setri tak se to musi projevit... Co naplat, Lean management do dusledku. Ale setri se vsude, pracuji v auto prumyslu a myslim ,ze se to ridi heslem : nevadi ,ze je to na hovno,hlavne kdyz je to levne..... ;-)
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Odpovědět

Zpět na „Avensis“