Výmena smerovej žiarovky v zrkadle

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
puky
Člen Týmu

Výmena smerovej žiarovky v zrkadle

Příspěvek od puky »

Zdravím, po 3,5 roku mi odišla smerová žiarovka v bočnom zrkadle. Robil už niekto výmenu tejto žiarovky a ak áno, aký typ žiarovky to je? a nebolo by zlé popísať spôsob výmeny. Díky :lol:
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
on22
Navigátor

Příspěvek od on22 »

Já jsem zrcátko „trochu“ rozbil ve zúženém pruhu na D1 o dopravní značení 8) a pokud si to dobře pamatuju, tak v něm není žárovka ale ledky a ty dle mého názoru samostatně vyměnit nepůjdou. Pokud nebude problém jinde a budou opravdu v háji ty ledky, tak budeš muset asi koupit nový celý blinkr a ten mě v Toyotě stál cca 2,5 tis.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
puky
Člen Týmu

Příspěvek od puky »

No nejako sa to opäť rozbehlo a zase bliká ... neviem, možno je tam problém s kontaktom. Čo je však zarážajúce, že v tej Auris príručke o tom nič nenájdeš.

A to čo si napísal ma moc nepotešilo, ak by som mal vyvaliť 100 € za nejaký blinker ktorý tam nie je ani až tak potrebný. Dlho by som nad tým uvažoval! :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nastesti zrcatka jsou "podobne" rozebiratelna uz mnoho let... Takze vyklopit / vyloupnout zadni .. .teda predni krytku a kouknout co a jak s kontakty a zarovkou...
Back in Czech.
puky
Člen Týmu

Re: Výmena smerovej žiarovky v zrkadle

Příspěvek od puky »

Po krátkej dobe smerovka opäť prestala plniť svoju funkciu (teraz už len niekedy blinkne), tak som sa to pokúsil rozobrať. Nešlo to až tak jednoducho ako som si myslel, ale podarilo sa. No zistenie, že tam nie je žiarovka ale nejaká ledka a k tomu ešte asi zaliata v plaste (celej smerovky) ma prekvapilo. Moje tušenie, že sa bude musieť vymeniť celá smerovka a nie len nejaká žiarovka, mi potvrdili aj v toyote a to za cenu 48 €. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Auris“