Multidrive, automatická převodovka

nová modelová řada - nástupce Corolly
hodinar
Člen Týmu

Multidrive, automatická převodovka

Příspěvek od hodinar »

Dobrý den

máte prosím někdo zkušenosti s automatickými převodovkami multidrive? Zajímají mne informace o údržbě, poruchách, úskalích či živosti a případných opravách.

Prodejci ji chválí, ale komplikovanost konstrukce ve mně přitom vzbuzuje jisté obavy.

Děkuji za odpovědi!
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Ahoj.. Mám tuhle převodovku od konce září a mám najeto 10tis km a sem velmi spokojen. Předtím sem měl 7st DSG a vydrželo jen 50tis km a po té byla nutná vyměna celé převodovky.. stála 2x kolik jako multidrive a navíc Auris má i pádla na volantu.
Navíc má Auris novější generaci CVT která má 7st a při větším přidání plynu normálně řadí, takže už tam není skutr efekt.. "Výhoda" Aurisu je že má ve malý krouták a skoro nedáva CVT zabrat narozdíl u TDI cca 300nm a multitronik nevydrží ani 100tis km. Jinak pěkny nick jako že jsi Hodinář?
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Mimochodem - co ten hlučný výfuk co zmiňuješ v recenzi? Už se k tomu nějak v servisu postavili?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty davide, ruku na srdce, mel jsi v deseti tisicich nejake problemy s DSG? Ze teda tak nebetycne chvalis tu CVT pri tomto malem najezdu..
Back in Czech.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

aczasa píše:Ty davide, ruku na srdce, mel jsi v deseti tisicich nejake problemy s DSG? Ze teda tak nebetycne chvalis tu CVT pri tomto malem najezdu..
No já nevím, ale DSG už jsem taky zažil u známého kaput velmi záhy :-) Zato v Priusech drží v pohodě, ale netuším, jestli je to na 100% stejná skříň, respektive, jestli je stejně kvalitně vyrobená.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Me slo jen o to, ze rekne, ze DSG po 50k km kaput, ale s CVT ma jen 10k km.. :-)))) To je to, co me vzdy potesi v referenci..
Back in Czech.
marceltokar
Manager Týmu

Automat

Příspěvek od marceltokar »

Pokiaľ viem automatická prevodovka v hybridoch je konštrukčne iná ako pri klasických benzíňákoch, kde sa používa variátor. To k tomu priusu. Opravte ma ak sa mýlim.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Nemylis, mas to velmi spravne... Uplne principielne jina.. a tedy i konstrukcne... U priusu variaci dela elektromotor MG2...
Back in Czech.
TomášP
Člen Týmu

Příspěvek od TomášP »

Já řeknu jen, že jsem měl možnost řídit auto s automatem a automatická převodovka mi prostě vůbec nesedí :lol: šaltrklacek je šaltrklacek :P :P
TomášP
Člen Týmu

Příspěvek od TomášP »

cuba66 píše:Mimochodem - co ten hlučný výfuk co zmiňuješ v recenzi? Už se k tomu nějak v servisu postavili?
taky by mě to zajímalo :)
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

k tomu DSG měl sem první 7st verze. Ve 30tis to nechtelo na D rozjíždět bez plynu, po té vyměma mechtroniky. Pak začala vypadávat sudá spojka která neřadila a jelo to jen na 1-3-5-7. I přes 3x provedené základní nastavení se problém opakoval.. viz video
http://www.youtube.com/watch?v=GlKJKsck5R4
http://www.youtube.com/watch?v=ngYwUT4TfCw

Takže asi tak nemyslím si že CVT bude horší :-)

Jinak vyfuk si poslechli a prý se na to podívají jak bude garančka ale nezdálo sem jim to hlučné, přitom to na volnoběh duní jako 15 let stará Alfa Romeo :-)))
Auris Touring Sportc CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Davide... jeste jednou. az budes mit s CVT aspon tech 30k tak je srovnavej... jde principielne jen o to, ze mas s CVT hold malo.... Prestoze po vice km to vyzneni srovnani bude stejne...
Back in Czech.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

OK pane... jak říkáš pokazit se může všechno. 8) Doufám , že tomu tak nebude
Auris Touring Sportc CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neboj... nebude, ale upozornil bych na temer nutnost vymeny oleje pri cca 60 - 90k km... Prestoze uslysite ze je to dozivotni napln...
Back in Czech.
Cirdeman
Člen Týmu

Příspěvek od Cirdeman »

Ja osobne by som volil skôr DSG ako CVT, predsa len u DSG je to radenie také hladšie, pohodlnejšie ako je tomu u CVT čo som sa dočítal v testoch o tom...ale, nehovorím že CVT nie je dobré, len možno menej komfortné :roll:
Rozhodnutie padlo na benzínový atmosferický motor VALVEMATIC...pomerom kvalita/cena
Odpovědět

Zpět na „Auris“