TPWS kontrola tlaku v pneumetikách
-
- Člen Týmu
TPWS kontrola tlaku v pneumetikách
Ahoj, mám Verso 1.8 benzín a chtěl jsem se zeptat jestli se dá dokoupit TPWS a za kolik?díky za odpovědi.
-
- Člen Týmu
Dám ti pětikilo, pokud to z toho Versa, co mi teď někde v Turecku montují, vymontuješ tak, že nebude svítit žádná kontrolka ani chyba. 
Nevím, jak systém od Toyoty, ale podle známých je to jedna z nejporuchovějších komponent, jejíž nefunkčnost je navíc zpravidla doprovázena různými akustickými a světelnými efekty v kabině.
Myslím, že prázdnou pneumatiku by měl průměrný řidič poznat i bez signalizace - prostě se to auto chová divně.

Nevím, jak systém od Toyoty, ale podle známých je to jedna z nejporuchovějších komponent, jejíž nefunkčnost je navíc zpravidla doprovázena různými akustickými a světelnými efekty v kabině.
Myslím, že prázdnou pneumatiku by měl průměrný řidič poznat i bez signalizace - prostě se to auto chová divně.
Spis kdyz rano nasedas, tak vidis aspon tri pneu, pak odpoledne dalsi jine tri a mas to v cajku, stejne jednou za mesic jedes k pumpe, tak to dofoukas "preventivne" a je to... TPMS je jeden z nejdebilnejsich vymyslu v automobilovem prumyslu, ktery ma na svedomi paranoia... pokud TPMS, tak rovnou aktivni, tedy s dofukovani v nabach...
)))

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
díky za názoryaczasa píše:Spis kdyz rano nasedas, tak vidis aspon tri pneu, pak odpoledne dalsi jine tri a mas to v cajku, stejne jednou za mesic jedes k pumpe, tak to dofoukas "preventivne" a je to... TPMS je jeden z nejdebilnejsich vymyslu v automobilovem prumyslu, ktery ma na svedomi paranoia... pokud TPMS, tak rovnou aktivni, tedy s dofukovani v nabach...)))

-
- Člen Týmu
Re: TPWS kontrola tlaku v pneumetikách
Trošku poopravím, žádná paranoia, ale jenom a jenom emise, to je jediný důvod proč to uzákonili. Kdyby někdo řešil problém s TPMS, nebo chtěl třeba naklonovat senzory pro zimní sadu, neváhejte mě kontaktovat, jsem proškolený TPMS Expert. Hořice okr. Jičín. Tel.: 603801076
Emise v žádném případě. Je to jen a jen lobby. TPMS emise žádným způsobem neovlivňuje.
A prvotně to bylo zavedeno jako bezpečnostní prvek u "významných" vozidel a spojeno s centrálním dofukovanim pneu. Teď je to "jen" zlo z EU.

Back in Czech.
-
- Člen Týmu
S tim že to je zlo souhlasim, z bezpečnostních důvodů se TPMS začalo používat hlavně v USA a EU to zavedlo kvůli zmíněným emisím. A že s tím nesouvisí? Omyl. Až 80% řidičů jezdí na podhuštěných gumách a to má nemalý vliv na spotřebu a tím pádem i emise!
Presne tak, podhustené pneu zvyšujú spotrebu. Ale zas to nieje o 5 litrov na stovku, možno tak polliter, ale v dnešnom boji o každé deci to nejakú rolu predsa len hrá. Mne sa rozsvieti kontrolka raz za sezónu, po zmeraní je na pneu tlak cca 20, dofúkam na 25 a jazdím ďalej do výmeny pneu za zimné (letné). Zatiaľ mi ten systém TPMS funguje a vcelku s ním som spokojný, len keby tie ventilčeky neboli také ech drahé.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Ale myslim ze to je naprosta zbytecnost.............
http://www.amazon.de/ELV-Funk-Reifendru ... rollsystem
http://www.amazon.de/ELV-Funk-Reifendru ... rollsystem
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Když mi v Toyotě nafakturovali 6000,- za ventilky, tak sem myslel že mě vomejou. Naivně jsem si myslel, že když si u nich kupuju origo sadu zimáků, tak už tam budou ventilky v ceně. Každýho půl roku tam budu jezdit jak debil, aby mi tam nahráli ventilky, protože Verso si jich prostě 8 pamatovat nebude.