Manžety!
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Manžety!
Mám je!!!
Sehnal jsem ty dělené manžety!! Musí se objednat a doveze je mně jeden známý. Jsou UNI to znamená že jdou od tloušťky cca. 1cm až nevím. Vy si dle potřeby tloušťku vytvoříte uřezáváním manžety. Používal jsem je na CELICA je jezdili OK. Jsou ale kapánek dražší než normální. Koukal jsem že normální stojí tak 80 - 100,- Kč a tyto cca. 600,- Tak rozmýšlejte!! Chtěl bych je příští týden objednat.
Sehnal jsem ty dělené manžety!! Musí se objednat a doveze je mně jeden známý. Jsou UNI to znamená že jdou od tloušťky cca. 1cm až nevím. Vy si dle potřeby tloušťku vytvoříte uřezáváním manžety. Používal jsem je na CELICA je jezdili OK. Jsou ale kapánek dražší než normální. Koukal jsem že normální stojí tak 80 - 100,- Kč a tyto cca. 600,- Tak rozmýšlejte!! Chtěl bych je příští týden objednat.
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Až bude sucho tak si nahni pod auto a koukni na vnitřní stranu předních kol (u čtyřkolky na všech). Uvidíš tam takovou gumovou manžetu která připomíná harmoniku a probíhá jí poloosa.
Je to aby se do lebra nedostal nějaký bordel a také je ve vnitř mazací tuk aby se mazal. Viz. foto.

Někdo tomu říká i prachovka.
Je to aby se do lebra nedostal nějaký bordel a také je ve vnitř mazací tuk aby se mazal. Viz. foto.

Někdo tomu říká i prachovka.
Naposledy upravil(a) ToyotaMan dne úte 23.11.2004, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Re: Manžety!
Dělený bych tam nedával, je to docela zbytečnost. Měnil jsem už manžetu několikrát na Mazdě jednou na Felicii a jednou na Oplu. Je to docela jednoduchý a žádnou poloosu sundávat nemusíš. Homokineťák jednoduše sklepneš kladívkem a manžetu vyměníš. Kdyby jsi nebydlel tak daleko tak bych ti s tím dojel pomc.ToyotaMan píše:Mám je!!!
Celica 4WD turbo 5.gen
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
saus píše:Dělený bych tam nedával, je to docela zbytečnost. Měnil jsem už manžetu několikrát na Mazdě jednou na Felicii a jednou na Oplu. Je to docela jednoduchý a žádnou poloosu sundávat nemusíš. Homokineťák jednoduše sklepneš kladívkem a manžetu vyměníš. Kdyby jsi nebydlel tak daleko tak bych ti s tím dojel pomc.

- Cafa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Takze tam najdu i ten stahovaci pasek na okraj manzety? A tuk tam asi nebude co?ToyotaMan píše:vše co jsem potřeboval jsem našel v krabičce. A byla to naprosto čistá práce. To je důvod proč tuhle manžetu a ne že by to snad bylo něco složitého.

Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Musíš sundat celý ten "segment" na kterým drží kotouče a brzdový třmeny. Já to dělám tak že ho povolím od tlumiče a pak ho jen vytočím bokem. Před tím samozřejmě musíš povolit matku od toho homokineťáku (bývá hodně dotáhlá tak se neboj použít nějakou páku a pořádně zabrat). Poloosa je v podélným směru posuvná takže ji tlač směrem k motoru a "segment" k sobě a do strany abys je od sebe oddělil. Povolíš manžetu a posuneš ji na poloose (pkud tam nějaká zbylaBanjo píše:Sausi, asi mně čeká výměna homokineťáku. Ty tady píšeš, že se jen vyklepne. To je to opravdu tak lehké. Jak na to? Musí se sundávat kotouče?

Celica 4WD turbo 5.gen
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo tuk tam je také. To je ten stříbný igelit. Je tam vše dokonce i gumové rukavice!Cafa píše:Takze tam najdu i ten stahovaci pasek na okraj manzety? A tuk tam asi nebude co?ToyotaMan píše:vše co jsem potřeboval jsem našel v krabičce. A byla to naprosto čistá práce. To je důvod proč tuhle manžetu a ne že by to snad bylo něco složitého.Vazne o tom premyslim, po vymene homokinetaku s pouzitim stare manzety tato netesni a vsude se mi rozstrikuje tuk.. To je duvod, proc to chci, jednak mam strach, ze tam za chvilku zadny nebude a dvanak aby se tam nedostavala vlhkost atp... Ale chci mit jistotu, ze to poradne utesnim...

teď mě ta výněna čeká u mé corolly. kde se dá manžeta sehnat? nemusím při výměně sundávat spodní kulák?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC

- Diablo
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Neblázněte lidi.Vytočím kola,shodím kolo,sundám středovou matku,vyklepnu kynetak z nábojky(Když nejde ulně vyndat,sundám spodní čep-3 šroubky),Sklepnu kyneták,vyměním manžetu-a zpádky... Otázka 30min. jedna manžeta.Když mám rozdíl 500Kč na kusu-Myslím když si koupíte 2 manžety za 200 a date nějakému garážnikovi 300Kč za přehození,ste na ceně jedné dělené a spokojenost na obou stranách...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD