Manžety!

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Manžety!

Příspěvek od ToyotaMan »

Mám je!!!

Sehnal jsem ty dělené manžety!! Musí se objednat a doveze je mně jeden známý. Jsou UNI to znamená že jdou od tloušťky cca. 1cm až nevím. Vy si dle potřeby tloušťku vytvoříte uřezáváním manžety. Používal jsem je na CELICA je jezdili OK. Jsou ale kapánek dražší než normální. Koukal jsem že normální stojí tak 80 - 100,- Kč a tyto cca. 600,- Tak rozmýšlejte!! Chtěl bych je příští týden objednat.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Univerzální manžety nedávno inzeroval Auto Kelly na svých stránkách... ale z netu nešlo vytřískat víc informací. Jestli to nebylo to samé a za míň.....
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

No univerzálnost není zrovna přednost této manžety. Přednost je že je dělená, takže nemusíš vyndávat poloosu. :wink:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

chapu ze sem blbej, ale sem mladej a nezkusenej :))) co to sou manzety?
(nebo mi to jenom dneska nemysli?) :lol:
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Až bude sucho tak si nahni pod auto a koukni na vnitřní stranu předních kol (u čtyřkolky na všech). Uvidíš tam takovou gumovou manžetu která připomíná harmoniku a probíhá jí poloosa.

Je to aby se do lebra nedostal nějaký bordel a také je ve vnitř mazací tuk aby se mazal. Viz. foto.

Obrázek

Někdo tomu říká i prachovka.
Naposledy upravil(a) ToyotaMan dne úte 23.11.2004, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

jo super, tak to bych snad i tipnul spravne ;)
saus
Řidič

Re: Manžety!

Příspěvek od saus »

ToyotaMan píše:Mám je!!!

Sehnal jsem ty dělené manžety!! Musí se objednat a doveze je mně jeden známý. Jsou UNI to znamená že jdou od tloušťky cca. 1cm až nevím. Vy si dle potřeby tloušťku vytvoříte uřezáváním manžety. Používal jsem je na CELICA je jezdili OK. Jsou ale kapánek dražší než normální. Koukal jsem že normální stojí tak 80 - 100,- Kč a tyto cca. 600,- Tak rozmýšlejte!! Chtěl bych je příští týden objednat.
Dělený bych tam nedával, je to docela zbytečnost. Měnil jsem už manžetu několikrát na Mazdě jednou na Felicii a jednou na Oplu. Je to docela jednoduchý a žádnou poloosu sundávat nemusíš. Homokineťák jednoduše sklepneš kladívkem a manžetu vyměníš. Kdyby jsi nebydlel tak daleko tak bych ti s tím dojel pomc.
Celica 4WD turbo 5.gen
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Tak už mám jednu doma a takle to vypadá viz. foto

Obrázek
Obrázek
Obrázek
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

saus píše:Dělený bych tam nedával, je to docela zbytečnost. Měnil jsem už manžetu několikrát na Mazdě jednou na Felicii a jednou na Oplu. Je to docela jednoduchý a žádnou poloosu sundávat nemusíš. Homokineťák jednoduše sklepneš kladívkem a manžetu vyměníš. Kdyby jsi nebydlel tak daleko tak bych ti s tím dojel pomc.
:wink: Manžetu vyměnit opravdu není problém, když máš čas se s tím zabývat. Já jsem měnil manžetu na CELICA tímto způsobem a měl jsem obě udělané za hodinu a vše co jsem potřeboval jsem našel v krabičce. A byla to naprosto čistá práce. To je důvod proč tuhle manžetu a ne že by to snad bylo něco složitého. :bigups:
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Sausi, asi mně čeká výměna homokineťáku. Ty tady píšeš, že se jen vyklepne. To je to opravdu tak lehké. Jak na to? Musí se sundávat kotouče?
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

ToyotaMan píše:vše co jsem potřeboval jsem našel v krabičce. A byla to naprosto čistá práce. To je důvod proč tuhle manžetu a ne že by to snad bylo něco složitého. :bigups:
Takze tam najdu i ten stahovaci pasek na okraj manzety? A tuk tam asi nebude co? :( Vazne o tom premyslim, po vymene homokinetaku s pouzitim stare manzety tato netesni a vsude se mi rozstrikuje tuk.. To je duvod, proc to chci, jednak mam strach, ze tam za chvilku zadny nebude a dvanak aby se tam nedostavala vlhkost atp... Ale chci mit jistotu, ze to poradne utesnim...
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Banjo píše:Sausi, asi mně čeká výměna homokineťáku. Ty tady píšeš, že se jen vyklepne. To je to opravdu tak lehké. Jak na to? Musí se sundávat kotouče?
Musíš sundat celý ten "segment" na kterým drží kotouče a brzdový třmeny. Já to dělám tak že ho povolím od tlumiče a pak ho jen vytočím bokem. Před tím samozřejmě musíš povolit matku od toho homokineťáku (bývá hodně dotáhlá tak se neboj použít nějakou páku a pořádně zabrat). Poloosa je v podélným směru posuvná takže ji tlač směrem k motoru a "segment" k sobě a do strany abys je od sebe oddělil. Povolíš manžetu a posuneš ji na poloose (pkud tam nějaká zbyla :D ). No a nakonec sklepneš kloub. Drží tam na takovým pérku takže jde o to abys ho dobře trefil co nejblíž poloose. Použij větší sílu je vyroben s tvrdého materiálu, nic se mu nestane.
Celica 4WD turbo 5.gen
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Cafa píše:
ToyotaMan píše:vše co jsem potřeboval jsem našel v krabičce. A byla to naprosto čistá práce. To je důvod proč tuhle manžetu a ne že by to snad bylo něco složitého. :bigups:
Takze tam najdu i ten stahovaci pasek na okraj manzety? A tuk tam asi nebude co? :( Vazne o tom premyslim, po vymene homokinetaku s pouzitim stare manzety tato netesni a vsude se mi rozstrikuje tuk.. To je duvod, proc to chci, jednak mam strach, ze tam za chvilku zadny nebude a dvanak aby se tam nedostavala vlhkost atp... Ale chci mit jistotu, ze to poradne utesnim...
Jo tuk tam je také. To je ten stříbný igelit. Je tam vše dokonce i gumové rukavice! :D
E9
Navigátor

Příspěvek od E9 »

teď mě ta výněna čeká u mé corolly. kde se dá manžeta sehnat? nemusím při výměně sundávat spodní kulák?
Toyota Corolla 1332ccm, E10, liftback, r.v 95, 65kw +LPG
Nissan Micra 998 r.v 97, Carisma automat, sekvenční vstřik LPG
dříve škoda 1000, dacia, fiat 126, audi 100, citroen BX a Xantia, Nissan Patrol, VW Golf nakonec JAPONEC :)
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

Neblázněte lidi.Vytočím kola,shodím kolo,sundám středovou matku,vyklepnu kynetak z nábojky(Když nejde ulně vyndat,sundám spodní čep-3 šroubky),Sklepnu kyneták,vyměním manžetu-a zpádky... Otázka 30min. jedna manžeta.Když mám rozdíl 500Kč na kusu-Myslím když si koupíte 2 manžety za 200 a date nějakému garážnikovi 300Kč za přehození,ste na ceně jedné dělené a spokojenost na obou stranách...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“