Česká kancelář pojistitelů

Tlachání o všem - bez zaměření!
JirkaP
Člen Týmu

Česká kancelář pojistitelů

Příspěvek od JirkaP »

Narazili jste už na Českou kancelář pojistitelů? Vaší pozornosti doporučuji petici proti jejich stávající praxi - http://petice.stopckp.cz
Avensis D4D 2.0 (2008)
SLK, Viano
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

UPOZORNĚNÍ:
Tato reakce není namířena proti žádné konkrétní osobě, ani proti zakladateli tohoto vlákna. Jedná se pouze o reakci na blbost jako takovou, ať už je jejím tvůrcem jakákoliv osoba. V případě že se budete cítit tímto příspěvkem dotčeni, uraženi, nebo dokonce se v tomto popsaném příspěvku "najdete" není to ani v takovém případě myšleno vůči vám. :-)

První bod: To že někdo není ve skutečnosti majitelem vozidla je jen jeho demence. Nemá např.prodávat bez přepisu auta na nového majitele. Stačí i jen odhláška na nového majitele, ale to by nesměl bejt prodávající, jak už jsem podotkl, dement a ještě ke všemu línej. Je povinností majitele mít papíry k autu v pořádku. Tahle petice je totální kokotina. Bylo by to spíš vítězství lenochů a sráčů nad lidma co maj papíry v pořádku a jednají za sebe svéprávně. Těch se tyhle problémy totiž naprosto netýkají. A propo když zlikvidujete auto tak by jste od něj měli mít minimálně tři roky papíry doma. A ejhle ona ČKP může vymáhat za nesrovnalosti taky pouze a jen za tři roky zpětně. Takže čí je to blbost? Majitele, kterej musí mít papíry v pořádku nebo instituce, která by měla mít data v pořádku za předpokladu že ji vlastníci vždy poctivě o všem informují tak jak jim to ukládá zákon?
Proč si toto dovoluji říct? Protože pracuji v pojišťovnictví a vidím jak na to lidi serou, tak se pak nemaj co divit.

druhý bod je to samé. Pokud někdo zjistí, že na něj bylo něco sjednáno podvodně, tak má kurva svoje práva hájit ať už pomocí policie nebo třeba jen tím že to zajde řešit na danou pojišťovnu, začne komunikovta s ČKP ale tam je potřeba něco konkrétního doložit třeba nějaké potvrzení z registru a podobně. Ono totiž když někde nějaký záznam existuje, tak je potřeba zjednat jeho opravu a né čekat až jak se to vyvine samo. A kdo určí že smlouva je sjednaná neoprávněně, když byla dlouhé roky řádně placená a nikdo nic nenamítal? Ano i takové situace jsem už zažil.

třetí bod: Až doložíš frajere, že máš v autě permanentní GPS ze které vyplívá, že nejezdíš po pozemních komunikacích tak možná dejme tomu. Protože žijeme v Čechác a za chvíli by to tu byl samej chytrák co by se dušoval, že on rozhodně nejezdí po silnici. Ale na rovinu i s autem na svém pozemku můžeš nabourat do jiného auta nebo srazit člověka, takže když to za tebe promysleli evidentně inteligentnější lidi než jsi ty, tak drž hubu a nevotravuj.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Jirko máš s ČKP nějaký konkrétní problém? Popiš mi ho do SZ a zjistím co by se s tím dalo dělat.
JirkaP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaP »

Myfune píše:Jirko máš s ČKP nějaký konkrétní problém? Popiš mi ho do SZ a zjistím co by se s tím dalo dělat.
Díky za nabídku. Jsem angažovaný v www.stopckp.cz. Aktuálně zastupujeme cca 2 000 klientů. Některé ty příběhy jsou docela ostré.

Základním problémem je, jak s těmi lidmi zacházejí soudy, které mnohdy odsuzují případy, kdy člověk třeba vůbec nebyl vlastníkem vozidla, prokázal to u soudu, ale ten to nepřijal čistě z toho důvodu, že nebyla dodržena lhůta 30 dnů. Přitom tuhle lhůtu mnohdy ani dodržet nelze.
Avensis D4D 2.0 (2008)
SLK, Viano
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Myfune: chápu že když kopeš za pojišťovnu, tak to vidíš jinak, ale..

Problém s ČKP není v samotném faktu, že pojistné po někom vymáhá, ale ve způsobu, jak.
1) Zásadně volí tvrdší postup, než by bylo v dané situaci třeba, každý je zkrátka sprostý podezřelý a možná dostane šanci prokázat opak.
Například já dostal rovnou, bez jakéhokoliv přechozího zdvořilého upozornění, platební rozkaz, údajně do 30 dnů vykonatelný, za období, kdy jsem podle záznamů v TP (a snad tedy i v databázi registru) s autem neměl nic společného. Chápu, že primárně se chyba možná nestala u ČKP, ale styl je nehorázný. Pokud bych z nějakého důvodu dopis nepřevzal nebo nedokázal reagovat... je to zkrátka postup typický pro sprosté podvodníky, nikoliv organizaci zřízenou ze zákona a placenou z defacto daní.
2) Zásadně používá cizích zdrojů - v mém případě, místo abych měl možnost reagovat jednoduše "spletli jste se, ověřte si to na registru", strávil jsem asi hodinu shromažďováním důkazů a vyplňováním jejich úžasného webového formuláře. O vyzvednutí zásilky s pruhem nemluvě. Myslíte, že by se aspoň omluvili, či dokonce mi snad tu hodinu mého času zaplatili?

a za 3), to už je trochu OT: většinu komplikací s ručením zavinil náš úžasný nenažraný stát, respektive zájmové skupiny, když prosadili ekopoplatky, kvůli kterým většina aut ve skutečnosti dožije u jiného majitele, než který je v registru.
JirkaP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaP »

Nejprve krátkou statistiku. Česká kancelář pojistitelů sama přiznává, že počet nepojištěných motorových vozidel neustále klesá. Tisková zpráva ze dne 23. dubna 2013 dokonce uvádí, že mezi lety 2011 a 2012 došlo k poklesu na historicky nejnižší hodnotu. Z téže tiskové zprávy však paradoxně vyplývá, že množství sankcionovaných motoristů radikálně roste a objem inkasovaných peněz se meziročně zdvojnásobil!

Česká kancelář pojistitelů vybrala v roce 2011 454 milionů korun a podala 415 tisíc výzev k úhradě příspěvku nepojištěných do garančního fondu. V roce 2012 bylo rozesláno již na 682 tisíc výzev a bylo vybráno 1,024 miliardy korun.

A já se ptám jak to dělá? Ono totiž už nejde ani o to, zda ti lidé zaplatili, nebo ne. Ale jde o to, zda to dokázali doložit a navíc to stihli v 30 dnech. ČKP už defacto obesílá "naslepo". A v tom množství (opakuji 682 tis. výzev) není takové umění najít někoho, kdo se spolehne na presumpci neviny, nebo prostě nestihne ve 30 dnech vše doložit. Připomíná mi to slavné negerijské dopisy - tedy klasický phishing.
Avensis D4D 2.0 (2008)
SLK, Viano
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Schválně, pokud byste se dostali do nějaké nepříjemné situace, spojenou s CKP, a pokusili se je navštívit v jejich sídle, abyste problém (včas) osobně vyřešili, co byste měli udělat.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Vzit si sebou kus trubky a pokud to obvineni bylo nepravem a jeste musim neco dokazovat ja, tak i neco do druhe ruky. A samozdrejme najit Myfuna a na nem si tu zlost taky vymlatit.

Nejhorsi je ze tohle vsechno svinstvo si delame my lidi sami. Rozumis lidi proti lidem sami sobe, vlastnim rodinam a mezi sebou, kamarad suka kamarada. Dneska uz jsem natahoval jednu uz uz sem byl na hajzla (curak v mrkvacich,spicatejch botach a s vyholenou prdeli) napruzenej, ale zastavilo me to .. zastavil me odkaz Foglara. rychly sipy.. MIrek Dusin. Ten by se nepral a ani ja nebudu.... prej spolecnost tohle jo. Fuj banda zasranejch sobeckecj hajzlu tahle spolecnost :twisted:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

No můžu se taky podělit se zkušeností. Když jsem kupoval auto před nějakým časem byl jsem si pro něj odvezl domu a čekal až pán pošle papíry. Jelikož zrovna do té doby vlezl víkend a nějaký svátek šel jsem na pojišťovnu až 3. den. Ejhle můj problém byl kopie velkého TP tak jsem jel domu počkal asi 5 dnů než dorazil a pojistku vyřídil.

Po 10 Měsících nedělám si srandu po takové době mi přišlo od ČKP pokuta něco kolem 1200Kč. Ihned jsem volal na jejich "info linku" po tom co paní došli argumenty ja kjsem pochybil telefon položila a nikdo se semnou nebavil.

Jako slušný člověk narozdíl od nich jsem zaplatil.

Na druhou stranu vím že povinné ručení je nutnost a dohlížení na pojištění taky, jenže tohle opravdu není způsob inteligentní společnosti.
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Koupil jsem auti od pana, asi 3 nebo 5 mesicu zpatky. Sepsana smlouva, spolu jsme byli na urade dat RZ do depozitu, nasledne hned vuz odhlasit. Pan si zrusil povinne ruceni a bylo. Dnes mi volal, ze mu prisel pozdrav od CKP na 5700 asi nebo kolik.. neprijde mi to ok.

Bohuzel, neni to jediny pripad.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Prostě skouší to, nepomohla by ihned žaloba pro bezdůvodné obohacení ? čistě laická otázka.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Nasrat žalovat. Chce to neco co zvedne tenhle narod a zbavime se vseho toho svinstva. Chce to bojovnika ... mucednika .... je cas na radikalni rez ... proste to poschazovat ze skaly jak ve sparte.

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Holomek!
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Je zapotřebí si také uvědomit, že ani pojišt'ovny tu nejsou pro nás, nýbrž pro sebe. Je to jejich byznys- co nejvíc vybrat a co nejmíň platit. Co je pro ně nevýhodné nepojistí. A když, tak za jakých podmínek...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

To Kubrt: Jen klidně přijďte. Jako pojišťovám mám účinnou obranu. Sjednám vám to povinné ručení na které jste se vykvajzli. ;-)
(Původně jsem chtěl napsat že tahám hned kulomet a těch co pak přežijou se teprve ptám o co de, ale nakonec to vyhrála ta druhá varianta)

To uruem: Správně by jsi měl jít přebírat auto s už uzavřenou pojistkou a né to řešit až potom. Uvědomte si že kupujete pouze auto a pojistka předchozího majitele prostě není součástí výbavy vozu. Kdo si přečte pojistné podmínky povinného ručení, tak se dočte, že při ukončení pojištění třeba z důvodu prodeje je povinen zelenou kartu odevzdat pojišťovně. Takže ji těžko může předat kupujícímu. A málo kdo si uvědomí z těch prodávajících, že je to hlavně pro jejich dobro, protože když to kupující za rohem nabourá a ukáže vaši zelenou kartu, tak o bonus přijdete vy a né ten nový majitel. A teď hádejte jak to je v drtivé většině případů, když klienti chodí vypovídat pojištění z důvodu prodeje? "A zelenou kartu máte? Ne tu jsem dal kupujícímu"
Prosím vás odložte teď tu kovovou trubku co držíte v ruce, jak vám poradil Kubrt, jinak se s ní za chvíli asi začnete mlátit sami :-)

Jinak můj osobní názor je ten, že i když jsi uruem neměl auto pojištěné, tak dokud prodávající nezrušil svoji pojistku, tak je auto samo pojištěné. Ale deset měsíců to asi nejspíš neplatil.

To Tygr: Né každý dopis od ČKP je hned na vraždu. Být v situaci pána, tak udělám kopii VTP + kopii dopisu od pojišťovny kde mu píšou kdy byla pojistka č. ....... na ten a ten vůz ukončena. Zabalím do obálky a doporučeně posílám na ČKP. A musí dát pokoj. Maximálně by pak psali ještě tobě kdyby chtěli. Alepokud je SPZ Deponována, tak vozidlo nemusí být pojištěné (samozřejmě pokud chcete, tak klidně může :-) )

m5t nepomohla, protože co jako laik vím, tak škoda musí nejprve vzniknout a potom ji lze žalovat. Ale pochybuju, že po zaplacení by se tím někdo zabýval, ale to je spíš už na fundovaného právníka
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“