Avensis - olej
Avensis - olej
Borci, jaky olej byste mi poradili do Avensise r.v.2006, 134tkm.
Doplnim 1.8 benzin 1ZZ-FE.
Ted tam byl dvakrat po jednom roce nejaky Agip SAE 5W40.
Ma smysl ci je rozumne se vracet k 5W30?
Docela rad bych pouzil 5W40, ale nevim kterou znacku.
Manual pise o tom, ze API ma byt SL ci SM /EC, coz ale znamena, ze ACEA je A1/B1 a to znamena, ze HTHS je nizsi.
Sehnat 5W30 s vlastnostmi vyse neni problem.
V pripade 5W40 se ale asi SL ani SM/EC nedela.
Jak byste postupovali?
Diky
Mike
Doplnim 1.8 benzin 1ZZ-FE.
Ted tam byl dvakrat po jednom roce nejaky Agip SAE 5W40.
Ma smysl ci je rozumne se vracet k 5W30?
Docela rad bych pouzil 5W40, ale nevim kterou znacku.
Manual pise o tom, ze API ma byt SL ci SM /EC, coz ale znamena, ze ACEA je A1/B1 a to znamena, ze HTHS je nizsi.
Sehnat 5W30 s vlastnostmi vyse neni problem.
V pripade 5W40 se ale asi SL ani SM/EC nedela.
Jak byste postupovali?
Diky
Mike
API SL případně SM odpovída ACEA A3/B3 (A3/B4) to není HTHS snížená!!!!
Zrovna u tohoto motoru by snížená HTHS byl velký problém. Tady je nutné použít olej s normální, případně zvýšenou HTHS!
například tento: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... t-5W-40-1l
Hledej a nejdeš tu přesně na toto téma moře informací. Už se tu před časem olej pro 1ZZ-FE řešil..........
Zrovna u tohoto motoru by snížená HTHS byl velký problém. Tady je nutné použít olej s normální, případně zvýšenou HTHS!
například tento: http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... t-5W-40-1l
Hledej a nejdeš tu přesně na toto téma moře informací. Už se tu před časem olej pro 1ZZ-FE řešil..........

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
JJ, dival jsem se, ale nenasel jsem konkretni navrhy oleju...tak proto.
Ten olej, co postujes je ACEA A3/B4 ; API SM/CF.
V manualu Toyoty je zmineno 5W30 SL/EC nebo SM/EC jako nejvhodnejsi, o 5W40 neni zminka. Samo predpokladam, ze 5W40 nebude problem.
Olej s SL/EC jsem nasel napr. Texaco Havoline Energy 5W-30 a ten ma zase ACEA 1A/B1 + API SL / Energy Conserving.
Jaky je, pliz, rozdil mezi EC a CF?
Agip Eni 5W40 tam byl doted, je mozne ze i tento konkretni, co postujes.
Ten olej, co postujes je ACEA A3/B4 ; API SM/CF.
V manualu Toyoty je zmineno 5W30 SL/EC nebo SM/EC jako nejvhodnejsi, o 5W40 neni zminka. Samo predpokladam, ze 5W40 nebude problem.
Olej s SL/EC jsem nasel napr. Texaco Havoline Energy 5W-30 a ten ma zase ACEA 1A/B1 + API SL / Energy Conserving.
Jaky je, pliz, rozdil mezi EC a CF?
Agip Eni 5W40 tam byl doted, je mozne ze i tento konkretni, co postujes.
olej
Zdar borci, jeste mam ja jeden dotaz k oleji.
Snazil jsem se to tady na foru dohledat ale marne - jaky olej pouzivaji v servisech??
Mam 2.0 D4D s dpf
Tusim ,ze nekdo uz psal a dokonce kde se da koupit origo olej toyota,na tom urcite netrvam jen si chci byt jisty co koupit nez to tam naleji. Zatim jsem vybral Castrol edge 0w30 fst, API SN/CF, ACEA C2, C3, A3/B3/B4
Snazil jsem se to tady na foru dohledat ale marne - jaky olej pouzivaji v servisech??
Mam 2.0 D4D s dpf
Tusim ,ze nekdo uz psal a dokonce kde se da koupit origo olej toyota,na tom urcite netrvam jen si chci byt jisty co koupit nez to tam naleji. Zatim jsem vybral Castrol edge 0w30 fst, API SN/CF, ACEA C2, C3, A3/B3/B4
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
- hadovanoha
- Člen Týmu