Vypnutí signalizace bezp. pasu
Vypnutí signalizace bezp. pasu
Zdravím, v prosinci jsem koupil Aurise Touring Sports a chtěl bych vypnout zvukovou signalizaci nezapnutého bezp. pasu, při popojíždění mi to leze dost na nervy. Vyřešil to už někdo? Našel jsem spoustu návodů ale jenom na starší verze a postup s klíčkem nebo na americkou hybrid verzi. Já startuju tlačítkem a nepovedlo se mi to podle toho návodu udělat...
předem dík za rady
předem dík za rady
Re: Vypnutí signalizace bezp. pasu
ahoj tak to jsme dva, taky me to leze na nervy, ale pokud si vypnu pas a pak dam elektronickou parkovaci brzdu, tak pak uz to nepipa, mozna to pak zase zacne nevimvencaxxx píše:Zdravím, v prosinci jsem koupil Aurise Touring Sports a chtěl bych vypnout zvukovou signalizaci nezapnutého bezp. pasu, při popojíždění mi to leze dost na nervy. Vyřešil to už někdo? Našel jsem spoustu návodů ale jenom na starší verze a postup s klíčkem nebo na americkou hybrid verzi. Já startuju tlačítkem a nepovedlo se mi to podle toho návodu udělat...
předem dík za rady

Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Tak akusticka signalizacia by sa mala spusit pri rychlosti nad 30km/h a vypnut pri zabrzdeni ruckou.
Niektory to robia tak ze si natiahnu pas od spolujazdca - nestoji to ani korunu a nemusis sa hrabat v elektronike.
PS: vetsina zamkov pasov byva riesena tak ze pri vlozeni spony jednoducho zopne obvod. Nepozeral som este do aurisa jak to tam je riesene, ale mohlo by stacit ked pod sedackou vypojis konektor a preklemujes 2 poly ktore vedu z auta. Tym vyradis komplet signalizaci.
Niektory to robia tak ze si natiahnu pas od spolujazdca - nestoji to ani korunu a nemusis sa hrabat v elektronike.
PS: vetsina zamkov pasov byva riesena tak ze pri vlozeni spony jednoducho zopne obvod. Nepozeral som este do aurisa jak to tam je riesene, ale mohlo by stacit ked pod sedackou vypojis konektor a preklemujes 2 poly ktore vedu z auta. Tym vyradis komplet signalizaci.
Jo jasne vim ze se to da vyresit ruzne, treba si sednout na pas. Jde mi o to ze jsem z Mondea zvykly se pred vjezdem do vrat odpoutat a tam stacilo parkrat zmacknout to cerveny tlacitko u zamku pasu a signalizace se vypla do pristiho zapojeni pasu. To bylo celkem genialni. U Toyoty nic takhle jednoduchyho udelat asi nejde tak jsem to chtel vypnout nejak elektronicky, abych na to nemusel myslet, jezdim pripoutanej nepotrebuju aby mi to neco pripominalo...
Jo, ale kdyz zpomalujes z 50 km/h a pri 35km/h si ten pas vypnes tak uz ti to bude piskat az kym nezastavis a nezabrzdis rucku.Luke_Luke píše:Melo by to delat az nad 20kmh a to by pri vjizdeni do vrat nemelo vadit, taky vjizdim do garaze bez pasu a nic mi nepipa
Ina situace je kdyz se rozjizdis z 0km/h a si nezapasany tak to nepiska kym neprekrocis rychlost 30 (20) km/h.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No ale to je snad spravne, ne? Proc by sis v 35 mel odepinat pas?
Jako ten zvuk je otravny, ale blbumvzdorne to auto fakt neni
)
Co to udela kdyz jedes 50kmh odpoutany a potahnes kratce za rucku...rozpipa se to znova?
To jsem nezkousel, dneska nasnezilo, takze bude duvod tahat za rucku, hned to testnu 
Jako ten zvuk je otravny, ale blbumvzdorne to auto fakt neni

Co to udela kdyz jedes 50kmh odpoutany a potahnes kratce za rucku...rozpipa se to znova?

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox