spotřeba III.gen
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
spotřeba III.gen
Zajímá mě jak ukazuje p.p. průměrnou spotřebu.Jezdím stále k jedné benzině ke stejnému stojanu a tankuju po okraj.Podle p.p mě ukazuje 4.8,ale podle množství natankovaného benzínu a počtu najetých km. je to 5.08.Jde už o šesté tankování a hodnoty jsou velice podobné a to o cca 0,3L víc než podle p.p.Natankuju v Zádveřicách a jedu do Zlína,nějaký doktor+pár obchodů a vyjíždím ze Zlína a podle p.p. krásných 3,6.Máte někdo podobnou zkušenost s p.p. u III.gen?Ono to chvilku trvá dotankovat po okraj,ale pro přesné měření jde asi o nejpřesnější co se dá pro normálního uživatele dosáhnout.Co se týká ukazatele počtu najetých km,tak podle GPS a ukazatele km ukazuje o 5 procent víc než je skutečnost.Tato hodnota odpovídá menším pneu co mám obuté.Nejvíc mě baví jak mám někoho nalepeného na kufru při výjezdu z obce šlápnu na plyn a ono to furt zrychluje.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
spotřeba III.gen
Vypadá to,že to bude hodně podobné.Tomi na jaký mod jezdíš?Jezdím věčinou na eco a to proto že musím po 500 metrech do dost prudkého kopce a v ecu se mě zdá,že ot. motoru jsou menší než v jiných režimech.S normální převodovkou můžu ovlivnit ot. motoru,ale s priusem to moc nejde.Jde o studený motor snažím se o běžné ot. motoru i za cenu dost pomalé jízdy do té naší Brálové.[/i]
Tak u mě taky palubák kecá. Reálná spotřeba je o 0,3 vyšší. Jinak nejezdím v žádném režimu. Zkoušel jsem párkrát ECO a taky mi přišlo jako kdyby motor točil méně otáček, ale jestli to není dané tím, že plynový pedál je méně citlivější. Vliv na spotřebu jsem nezaznamenal. No jsem z těch režimů takový nějaký - ani nevím.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
spotřeba III.gen
Dnes ráno jsem jel na (normál) mod a zdá se,že motor točí stejně jako v ECO,bebo spíš podvědomě ubírám plyn kvůli menším ot.motoru.Nechal jsem jej celý den v (normál) a spotřeba je stejná jako na ECO.Jinak jsem rád,že nám p.p. kecá stejně.Ať je to jak chce,tak s 1.8 benzín s váhou 1600 včetně posádky po těch našich kopcích je skělé jezdit za 5 v zimním období. [/i]
Ahoj vsem.Ja se musim pochlubit dnesni hezkou spotrebou:3,7/100km,podle palubniho pocitace.Cesta cca 210km na trase Kladno-Nymburk a zpet.Cela cesta na Eco jen parkrat prepnuto na Power.Po vesnicich maximalne vyuzivano elektro.
Mam z toho radost.Je to moje prvni delsi cesta a pro me skoncila krasnym vysledkem..
Mam z toho radost.Je to moje prvni delsi cesta a pro me skoncila krasnym vysledkem..
Re: spotřeba III.gen
Ja som na EKO nikdy nejazdil, a tú spotrebu robím tak isto. Pokial sa naučíte jazdiť tak že využívate dojazdy , pri akcelerácii sa neplúžiť, ale pridať aby ste dosiahli požadovanú rýchlosť skôr, tak žiadny EKO režim nebudete potrebovať. Naviac nieje moc dobre stále v ňom jazdiť už kôli bezpečnosti. Plyn má vtedy oneskorenú reakciu , a keď potrebujete náhodou prudšie zrýchliť, môže to byť nepríjemné prekvapenie.
Toyota Prius 2010
Takže říkáš raději svižnější akcelerace k dosažení zvolené rachlosti než pomalá a spotřeba bude lepší.
Toto platí i u benziňáků. Jen je na zkušenosti najít tu správnou míru akcelerace (ani moc, ani málo).
Toto platí i u benziňáků. Jen je na zkušenosti najít tu správnou míru akcelerace (ani moc, ani málo).
Ne ne ne.. je to o jezdene trase... Nejvic dela opravdu cit a smysl pro trasu a jezdeni. Jsou trasy, kde ten zpusob pouze zmeni ukazatel na pocitadle spotreby, ale ve skutecnosti dle tankovani uz to zase tak uzasne neni. Nezapomente, ze dle ukazatele se neda vubec orientovat. Ten je schopen ukazovat i 3.8 a ve skutecnosti jede clovek za 4.2 uplne bez problemu.
Back in Czech.
mas na to ukazatel - nechod do pwr.pokusomyl píše: Jen je na zkušenosti najít tu správnou míru akcelerace (ani moc, ani málo).
Proc ne? v PWR v jistem modu se naopak prida elektrika a muzes naopak mit lepsi spotrebu nez tesne pod PWR... To jsou zase rady jak pojd na me zezadu..
Back in Czech.