spotřeba III.gen

vše ohledně modelové řady Prius
Pavel Liška
Věčnej rejpal

spotřeba III.gen

Příspěvek od Pavel Liška »

Zajímá mě jak ukazuje p.p. průměrnou spotřebu.Jezdím stále k jedné benzině ke stejnému stojanu a tankuju po okraj.Podle p.p mě ukazuje 4.8,ale podle množství natankovaného benzínu a počtu najetých km. je to 5.08.Jde už o šesté tankování a hodnoty jsou velice podobné a to o cca 0,3L víc než podle p.p.Natankuju v Zádveřicách a jedu do Zlína,nějaký doktor+pár obchodů a vyjíždím ze Zlína a podle p.p. krásných 3,6.Máte někdo podobnou zkušenost s p.p. u III.gen?Ono to chvilku trvá dotankovat po okraj,ale pro přesné měření jde asi o nejpřesnější co se dá pro normálního uživatele dosáhnout.Co se týká ukazatele počtu najetých km,tak podle GPS a ukazatele km ukazuje o 5 procent víc než je skutečnost.Tato hodnota odpovídá menším pneu co mám obuté.Nejvíc mě baví jak mám někoho nalepeného na kufru při výjezdu z obce šlápnu na plyn a ono to furt zrychluje.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

0,3 l/100km je normálka. Mne ten rozdiel lieta medzi 0,2 až po 0,4. Mám pocit, že pri jazdení iba v meste je pp menej presný ako keď idem celú nádrž na jeden záťah. 8)
Prius 2012
Obrázek
Pavel Liška
Věčnej rejpal

spotřeba III.gen

Vypadá to,že to bude hodně podobné.Tomi na jaký mod jezdíš?Jezdím věčinou na eco a to proto že musím po 500 metrech do dost prudkého kopce a v ecu se mě zdá,že ot. motoru jsou menší než v jiných režimech.S normální převodovkou můžu ovlivnit ot. motoru,ale s priusem to moc nejde.Jde o studený motor snažím se o běžné ot. motoru i za cenu dost pomalé jízdy do té naší Brálové.[/i]
Mickey007
Člen Týmu

Příspěvek od Mickey007 »

Tak u mě taky palubák kecá. Reálná spotřeba je o 0,3 vyšší. Jinak nejezdím v žádném režimu. Zkoušel jsem párkrát ECO a taky mi přišlo jako kdyby motor točil méně otáček, ale jestli to není dané tím, že plynový pedál je méně citlivější. Vliv na spotřebu jsem nezaznamenal. No jsem z těch režimů takový nějaký - ani nevím.
Toyota Prius 1,8
2013/04
Obrázek
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

99% jazdím ECO. Normal vôbec a PWR len pri predbiehaní lebo v ecomóde se to fakt nedá :wink:
...a tiež mám pocit, že v ECO motor menej točí a to je pri studenom motore určite lepšie, ale možno je to len subjektívny dojem na základe zvuku motora. Kto vie...
Prius 2012
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

POZOR... pri EKO se dostatecne nezahriva motor.. Toto muze byt potencialne velmi nebezpecne pri zimnich jizdach a startech...
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Mně taky PP stabilně kecá o 0.2-0.3, výjimečně 0.4 do milosrdné lži - jako asi u všech aut. Každé tankování si píšu na spritmonitor včetně toho, co ukazoval PP, a je to fakt vždycky.
Jezdím normální mód, subjektivně je mi příjemnější než ECO a jednoznačný vliv na spotřebu jsem nezaznamenal.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

spotřeba III.gen

Dnes ráno jsem jel na (normál) mod a zdá se,že motor točí stejně jako v ECO,bebo spíš podvědomě ubírám plyn kvůli menším ot.motoru.Nechal jsem jej celý den v (normál) a spotřeba je stejná jako na ECO.Jinak jsem rád,že nám p.p. kecá stejně.Ať je to jak chce,tak s 1.8 benzín s váhou 1600 včetně posádky po těch našich kopcích je skělé jezdit za 5 v zimním období. [/i]
majklef
Člen Týmu

Příspěvek od majklef »

Ahoj vsem.Ja se musim pochlubit dnesni hezkou spotrebou:3,7/100km,podle palubniho pocitace.Cesta cca 210km na trase Kladno-Nymburk a zpet.Cela cesta na Eco jen parkrat prepnuto na Power.Po vesnicich maximalne vyuzivano elektro.
Mam z toho radost.Je to moje prvni delsi cesta a pro me skoncila krasnym vysledkem..
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No jo.. po rovinkach.. :-) Tam to jde samo.. :-) Ja jel v patek - Lihomysl - Praha - Boleslav, Pec pod snezkou a spotreba 4.2. :-))))) Takze ano, jde to.. Ale bylo vcelku teplo (+5), protoze kdyz je uz jen lehce pod nulou, tak klidne okamzite +0.5 litru na stejne trase...
Back in Czech.
hathaway
Člen Týmu

Re: spotřeba III.gen

Příspěvek od hathaway »

Ja som na EKO nikdy nejazdil, a tú spotrebu robím tak isto. Pokial sa naučíte jazdiť tak že využívate dojazdy , pri akcelerácii sa neplúžiť, ale pridať aby ste dosiahli požadovanú rýchlosť skôr, tak žiadny EKO režim nebudete potrebovať. Naviac nieje moc dobre stále v ňom jazdiť už kôli bezpečnosti. Plyn má vtedy oneskorenú reakciu , a keď potrebujete náhodou prudšie zrýchliť, môže to byť nepríjemné prekvapenie.
Toyota Prius 2010
pokusomyl
Člen Týmu

Příspěvek od pokusomyl »

Takže říkáš raději svižnější akcelerace k dosažení zvolené rachlosti než pomalá a spotřeba bude lepší.
Toto platí i u benziňáků. Jen je na zkušenosti najít tu správnou míru akcelerace (ani moc, ani málo).
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne ne ne.. je to o jezdene trase... Nejvic dela opravdu cit a smysl pro trasu a jezdeni. Jsou trasy, kde ten zpusob pouze zmeni ukazatel na pocitadle spotreby, ale ve skutecnosti dle tankovani uz to zase tak uzasne neni. Nezapomente, ze dle ukazatele se neda vubec orientovat. Ten je schopen ukazovat i 3.8 a ve skutecnosti jede clovek za 4.2 uplne bez problemu.
Back in Czech.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

pokusomyl píše: Jen je na zkušenosti najít tu správnou míru akcelerace (ani moc, ani málo).
mas na to ukazatel - nechod do pwr.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Proc ne? v PWR v jistem modu se naopak prida elektrika a muzes naopak mit lepsi spotrebu nez tesne pod PWR... To jsou zase rady jak pojd na me zezadu..
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Prius“