Pazvuky od zadní nápravy
Pazvuky od zadní nápravy
nějakou chvíli se mi od zadní nápravy na nerovnostech hlavně v malých rychlostech ozyvaji pazvuky. Když přejíždím retarděr tak to ani neslyším, ale jak jsou na silnici díry nebo nerovnosti tak jo. Dneska mě to už naštvalo tak jsem si zkusil stoupnout na kouli tažnýho a rozhoupat auto a bylo ticho, ale když jsem ho rozhoupal za hagusy ze strany na stranu tak to bylo slyšet, jakoby šoupala guma o kov, nebo gumovou paličkou jako by tam někdo bušil zespoda. (jo vím že jsem si ten zvuk moh nahrát na mobil) Setkali jste se někdo s něčím podobným?
v pondělí si nechám někde otestovat tlumiče, ty budou v háji určitě, to už nějakou chvíli pozoruju, ale nemůže být problém ještě někde jinde? silenbloky? čepy?
v pondělí si nechám někde otestovat tlumiče, ty budou v háji určitě, to už nějakou chvíli pozoruju, ale nemůže být problém ještě někde jinde? silenbloky? čepy?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pazvuky od zadní nápravy
Co třeba zadní stabilizační tyčky nebo uložení stabu? Hned řešíš automaticky to nejdražší, osobne si mylsím že pokud by to byly tlumiče slyšel bys je nejen při náklonu auta do stran..KarlosCZ píše:nějakou chvíli se mi od zadní nápravy na nerovnostech hlavně v malých rychlostech ozyvaji pazvuky. Když přejíždím retarděr tak to ani neslyším, ale jak jsou na silnici díry nebo nerovnosti tak jo. Dneska mě to už naštvalo tak jsem si zkusil stoupnout na kouli tažnýho a rozhoupat auto a bylo ticho, ale když jsem ho rozhoupal za hagusy ze strany na stranu tak to bylo slyšet, jakoby šoupala guma o kov, nebo gumovou paličkou jako by tam někdo bušil zespoda. (jo vím že jsem si ten zvuk moh nahrát na mobil) Setkali jste se někdo s něčím podobným?
Hlavne v servisu enříkej že si myslíš že jsou to tlumiče, nebo ti to potvrdí a pumpnou te - už jsme zažil že zákazníkovi odkývali že to jsou tlumiče - přitom se "muslei vymenit" tyčky stabu. když pak u nas zastavil a ukazoval starší díly tlumiče byly samozřejme OK, už jsou na jiném aute a mají na nem najeto cca 12tis km a fungujou...
diky za tip, ty tlumice tipuju podle celkovyho chovani auta, uz to neni co bejvalo, sem tam to uskoci, pri brzdeni na nerovnosti mi obcas zakope abs a v peti lidech jde auto dost casto na dorazy.... proto si je chci nechat nezavazne otestovat a pak se uvidi kazdopadne podezreni mam na neco mimo tlumice proto jsem se takhle zeptal
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
když budeš mít chut ačas stav se klidne u nás, juknem na to..KarlosCZ píše:diky za tip, ty tlumice tipuju podle celkovyho chovani auta, uz to neni co bejvalo, sem tam to uskoci, pri brzdeni na nerovnosti mi obcas zakope abs a v peti lidech jde auto dost casto na dorazy.... proto si je chci nechat nezavazne otestovat a pak se uvidi kazdopadne podezreni mam na neco mimo tlumice proto jsem se takhle zeptal
Jak píše Idaho, tutově stabilizátor. Test na retardéru je pro určení příčiny nejlepší.
Možná by i stačilo prohlédnout jeho gumové uložení a něčím ke gumě přívětivým to máznout. To by možná odstranilo ty zvuky než ty gumy vyměníš.
Tyčky by asi cvakaly.
Než jsem měnil zadní tlumiče, tak když jsem rozhoupal zadek, tak se to zhouplo nahoru a zase dolů. Po výměně jsem to pořádně nestlačil ani vlastní vahou, natož aby se to houpalo. Při otevřeném kufru, aby bylo o co se opřít.
Tlumiče jsem kupoval od Idaha, KYB.
Možná by i stačilo prohlédnout jeho gumové uložení a něčím ke gumě přívětivým to máznout. To by možná odstranilo ty zvuky než ty gumy vyměníš.
Tyčky by asi cvakaly.
Než jsem měnil zadní tlumiče, tak když jsem rozhoupal zadek, tak se to zhouplo nahoru a zase dolů. Po výměně jsem to pořádně nestlačil ani vlastní vahou, natož aby se to houpalo. Při otevřeném kufru, aby bylo o co se opřít.
Tlumiče jsem kupoval od Idaha, KYB.
Dotaz: které gumy stabilizačních tyčí? ...jakože jaké a kde by se daly sehnat (T25 kombi, 2006, 130Kw)??? Díky.
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
Když se odneš pod auto, tak mezi pravým a levým zadnímm, je tyč a na každém konci než se ohýbá ke kolu je uchycená ve dvou držácích, které uvnitř mají gumu.... ta je špatná tak si kup 2 kusy a máš po zvucích...
Je to korunová záležitost a výměna je na 15 minut.
Je to korunová záležitost a výměna je na 15 minut.
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Díky moc!!!
Ohnu hřbet, mrknu na to, a snad se mi někde v obchodě s autodíly podaří vysvětlit co potřebuju...
Ohnu hřbet, mrknu na to, a snad se mi někde v obchodě s autodíly podaří vysvětlit co potřebuju...

...ještě dotaz, je to tohle, nebo jsem "vedle"?
http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... -00671148/
http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... -00671148/