Zadní sedadla a kufr u corolly E11
Zadní sedadla a kufr u corolly E11
Ahoj drazí Corolláci.
Rád bych koupil corollu modelu E11. Co jsem o ní četl, tak pouze superlativa. Chtěl bych nejlépe model 1.3 liftback.
Mám ale mírně obavy ze sklápění zadních sedadel -jako zvětšení zavazadlového prostoru. Jde sklopit zadní sedadlo (polovina) i když nechám sedáky nesklopené? To znamená, že bych chtěl sklopit jen jednu část, na druhé by někdo mohl sedět. Moc díky za info, a kdÿby náhodou někdo věděl, kde by k tomu šlo zhlédnout i nějaké fotografie, tak vám budu vděčen ještě více.
Zdar Honza
Rád bych koupil corollu modelu E11. Co jsem o ní četl, tak pouze superlativa. Chtěl bych nejlépe model 1.3 liftback.
Mám ale mírně obavy ze sklápění zadních sedadel -jako zvětšení zavazadlového prostoru. Jde sklopit zadní sedadlo (polovina) i když nechám sedáky nesklopené? To znamená, že bych chtěl sklopit jen jednu část, na druhé by někdo mohl sedět. Moc díky za info, a kdÿby náhodou někdo věděl, kde by k tomu šlo zhlédnout i nějaké fotografie, tak vám budu vděčen ještě více.
Zdar Honza
-
- Řidič
Zrovna v tomhle místě udělali soudruzi z Japonska chybu. Opěradla jsou dělená na 1/3 a 2/3 a lze je sklopit samostatně, ovšem totéž už nelze provést se sedákem, který tvoří vlastně tvarovaná lavice v celé šířce vozu a sklápí se celá.
Tím pádem ani jednotlivé díly opěradla nejdou úplně sklopit, protože překáží sedák.
Na prostrčení nějaké tyčky z kufru to stačí, ale jinak nic moc.
Tím pádem ani jednotlivé díly opěradla nejdou úplně sklopit, protože překáží sedák.
Na prostrčení nějaké tyčky z kufru to stačí, ale jinak nic moc.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetiny
že?
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetiny

-
- Řidič
Šmikat ho by byla škoda
Večer se zkusím podívat, jak to s tím sklápěním je. Myslím, že jsem takhle jednou vezl dvoumetrový lišty k parketám a konce se mi opíraly v místě, kde se sloupek mezi předními a zadními dveřmi napojuje na střechu.
Pádla by možná vešla do kufru, lyže by šlo možná prostrčit mezi opěradly, otázkou je, kam až by lyže dopředu sahaly.
Večer se zkusím podívat, jak to s tím sklápěním je.

Pádla by možná vešla do kufru, lyže by šlo možná prostrčit mezi opěradly, otázkou je, kam až by lyže dopředu sahaly.
Večer se zkusím podívat, jak to s tím sklápěním je.
Zdar. vozim v tom běžky který jsou 195 cm dlouhý(vložil jsem je mezi sedačku a středový panel,vlezou tam akorát,a ještě si dozadu můžou sednout dva lidi s trochou skromností místa) ale mam teda 3 dveraka.stastny_h píše:Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetinyže?
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
-
- Řidič
Tady http://www.photolive.cz/gallery/album79 jsem udělal tři fotky, snad Ti to pomůže. Jinak nejlepší by bylo stejně zajít někam do bazaru a auto si prolízt.
Díky moc.Jiří Stejskal píše:Tady http://www.photolive.cz/gallery/album79 jsem udělal tři fotky, snad Ti to pomůže. Jinak nejlepší by bylo stejně zajít někam do bazaru a auto si prolízt.
Já si ho asi nechám dovézt ze zahraničí. Bohužel jsem ani Hatchback, ani lift. nikde v okolí nenašel.
Dík a dobrou noc

V pohodě
Do mojeho liftbacka se po sklopení 2/3 opěradla vlezou přes kufr moje lyže 195cm,ale nutno dodat,že rovná plocha nevznikne! Ovšem prostor ve voze lze po kompletním sklopení opěradel a sedáku zvětšit tak,že jsem s ním aj stěhoval.Fakt velký prostor,který omezuje snad jen zadní okno v pátých dveřích.stastny_h píše:Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetinyže?
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
zavazadlový prostor
Díky.
Jste skvělí.
Ty fotky mi řekly strašně moc. Takovýto prostor i bez sklopeného sedáku by mi vyhovoval. Ještě mám ale jeden problém. Chtěl bych asi model liftback, ale budeme to kupovat s přítelkyní dohromady. Jde mi o to, jak velký kufr má hatchback / liftback.
U toho hatchbacku jsem na netu našel informaci 180l, ale také 280l.
U liftbacku něco kolem 370l.
Liftback se totiž přítekyni příliš nelíbí. Ten zadek - obzvláště ty verze bez křidélka nepůsobí zrovna esteticky úchvatně. Kdyby hatchback měl kufr alespoň trochu slušný, možná by stačil.
Nejjednodušší by bylo se někam jet na to podívat, ale v bazarech v okolí je jich jako šafránu - corollek. Proto se ptám, jelikož naše jediná šance je dovoz někde z daleka.
Náhradní kola předpokládám jsou na dně kufru.
Nevíte ještě jednu věc - tedy zda se dělá 5ti dvéřák i jako šestikvalt?
Zdar a ať vám to jezdí
Jste skvělí.
Ty fotky mi řekly strašně moc. Takovýto prostor i bez sklopeného sedáku by mi vyhovoval. Ještě mám ale jeden problém. Chtěl bych asi model liftback, ale budeme to kupovat s přítelkyní dohromady. Jde mi o to, jak velký kufr má hatchback / liftback.
Liftback se totiž přítekyni příliš nelíbí. Ten zadek - obzvláště ty verze bez křidélka nepůsobí zrovna esteticky úchvatně. Kdyby hatchback měl kufr alespoň trochu slušný, možná by stačil.
Nejjednodušší by bylo se někam jet na to podívat, ale v bazarech v okolí je jich jako šafránu - corollek. Proto se ptám, jelikož naše jediná šance je dovoz někde z daleka.
Zdar a ať vám to jezdí

- Slam
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Toyota Corolla E11 1,6 LB G6
http://www.autohit.cz/test/testy.php3?id=60
A když si na www.Tipcars.cz zadáš do vyhledávání Corolly od 2000 do 2001, tak i tam se ti vypíše několik liftbacků. Většinou, jsou to 1,4, ale jsou tam. Stačí se jen mrknout...
http://www.autohit.cz/test/testy.php3?id=60
A když si na www.Tipcars.cz zadáš do vyhledávání Corolly od 2000 do 2001, tak i tam se ti vypíše několik liftbacků. Většinou, jsou to 1,4, ale jsou tam. Stačí se jen mrknout...
Slam
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06
RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Re: zavazadlový prostor
Tak hatchback ma kufr velky 280 - 960 litru(sklopeni sedadel samozrejme)stastny_h píše:Díky.
Jste skvělí.
Zdar a ať vám to jezdí
http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Re: zavazadlový prostor
Díky - to je úplně dokonalé stránka. Přesně takovou nějakou už dost dlouho hledám.Palos píše: Tak hatchback ma kufr velky 280 - 960 litru(sklopeni sedadel samozrejme)
http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no
Ještě k předchozí odovědi:taky moc dík