Zadní sedadla a kufr u corolly E11

vše ohledně modelové řady Corolla
stastny_h
Člen Týmu

Zadní sedadla a kufr u corolly E11

Příspěvek od stastny_h »

Ahoj drazí Corolláci.
Rád bych koupil corollu modelu E11. Co jsem o ní četl, tak pouze superlativa. Chtěl bych nejlépe model 1.3 liftback.
Mám ale mírně obavy ze sklápění zadních sedadel -jako zvětšení zavazadlového prostoru. Jde sklopit zadní sedadlo (polovina) i když nechám sedáky nesklopené? To znamená, že bych chtěl sklopit jen jednu část, na druhé by někdo mohl sedět. Moc díky za info, a kdÿby náhodou někdo věděl, kde by k tomu šlo zhlédnout i nějaké fotografie, tak vám budu vděčen ještě více.
Zdar Honza
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Zrovna v tomhle místě udělali soudruzi z Japonska chybu. Opěradla jsou dělená na 1/3 a 2/3 a lze je sklopit samostatně, ovšem totéž už nelze provést se sedákem, který tvoří vlastně tvarovaná lavice v celé šířce vozu a sklápí se celá.
Tím pádem ani jednotlivé díly opěradla nejdou úplně sklopit, protože překáží sedák.
Na prostrčení nějaké tyčky z kufru to stačí, ale jinak nic moc.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetiny :twisted: že?
Jiří Stejskal
Řidič

Šmikat ho by byla škoda :) Večer se zkusím podívat, jak to s tím sklápěním je. Myslím, že jsem takhle jednou vezl dvoumetrový lišty k parketám a konce se mi opíraly v místě, kde se sloupek mezi předními a zadními dveřmi napojuje na střechu.
Pádla by možná vešla do kufru, lyže by šlo možná prostrčit mezi opěradly, otázkou je, kam až by lyže dopředu sahaly.

Večer se zkusím podívat, jak to s tím sklápěním je.
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

stastny_h píše:Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Nějaké úprava sedáku předpokládám nepřichází v úvahu (třeba ho rozšmiknout na třetiny :twisted: že?
Zdar. vozim v tom běžky který jsou 195 cm dlouhý(vložil jsem je mezi sedačku a středový panel,vlezou tam akorát,a ještě si dozadu můžou sednout dva lidi s trochou skromností místa) ale mam teda 3 dveraka.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Jiří Stejskal
Řidič

Tady http://www.photolive.cz/gallery/album79 jsem udělal tři fotky, snad Ti to pomůže. Jinak nejlepší by bylo stejně zajít někam do bazaru a auto si prolízt.
stastny_h
Člen Týmu

Příspěvek od stastny_h »

Jiří Stejskal píše:Tady http://www.photolive.cz/gallery/album79 jsem udělal tři fotky, snad Ti to pomůže. Jinak nejlepší by bylo stejně zajít někam do bazaru a auto si prolízt.
Díky moc.
Já si ho asi nechám dovézt ze zahraničí. Bohužel jsem ani Hatchback, ani lift. nikde v okolí nenašel.
Dík a dobrou noc :o)
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

Podle mě to záleží na výbavě u mně na autě jsou třeba dělený sedadla i opěradla tak si myslím že si to chce projít víc aut a podívat se.
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
Piotro
Člen Týmu

Příspěvek od Piotro »

U mne v combi se sklapi sedak i operky v pomeru 1/3 2/3. prevazel jsem v pohode lyze
Naposledy upravil(a) Piotro dne úte 21.11.2006, 15:27, celkem upraveno 1 x.
Corolla E11, 4E-FE 1997
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Takze rozdelenej sklapeci sedak je asi pouze u kombika jak to tak vypada.
Jolly
Řidič

V pohodě

Příspěvek od Jolly »

stastny_h píše:Díky za info. Viděl jsem někde fotky se sklopeným celým zadkem a sedákem také, ale snažím se právě zjistit, nakolik je možné sklopit alespoň tu jednu třetinu, pokud je tam sedák. Jde mi např. o lyže,běžky, pádla atd. Pokud by se to dalo sklopit tak, že se to opěradlo vlastně položí na ten nesklopený sedák, bylo by to úplně v pohodě, ale pokud tam vznikne jen nějaké maličká dírka ... to by nebylo úplně ideální.
Do mojeho liftbacka se po sklopení 2/3 opěradla vlezou přes kufr moje lyže 195cm,ale nutno dodat,že rovná plocha nevznikne! Ovšem prostor ve voze lze po kompletním sklopení opěradel a sedáku zvětšit tak,že jsem s ním aj stěhoval.Fakt velký prostor,který omezuje snad jen zadní okno v pátých dveřích.
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
stastny_h
Člen Týmu

zavazadlový prostor

Příspěvek od stastny_h »

Díky.
Jste skvělí.
Ty fotky mi řekly strašně moc. Takovýto prostor i bez sklopeného sedáku by mi vyhovoval. Ještě mám ale jeden problém. Chtěl bych asi model liftback, ale budeme to kupovat s přítelkyní dohromady. Jde mi o to, jak velký kufr má hatchback / liftback.
U toho hatchbacku jsem na netu našel informaci 180l, ale také 280l.
U liftbacku něco kolem 370l.
Liftback se totiž přítekyni příliš nelíbí. Ten zadek - obzvláště ty verze bez křidélka nepůsobí zrovna esteticky úchvatně. Kdyby hatchback měl kufr alespoň trochu slušný, možná by stačil.
Nejjednodušší by bylo se někam jet na to podívat, ale v bazarech v okolí je jich jako šafránu - corollek. Proto se ptám, jelikož naše jediná šance je dovoz někde z daleka.
Náhradní kola předpokládám jsou na dně kufru.
Nevíte ještě jednu věc - tedy zda se dělá 5ti dvéřák i jako šestikvalt?
Zdar a ať vám to jezdí :)
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Toyota Corolla E11 1,6 LB G6

http://www.autohit.cz/test/testy.php3?id=60

A když si na www.Tipcars.cz zadáš do vyhledávání Corolly od 2000 do 2001, tak i tam se ti vypíše několik liftbacků. Většinou, jsou to 1,4, ale jsou tam. Stačí se jen mrknout...
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Palos
Manager Týmu

Re: zavazadlový prostor

Příspěvek od Palos »

stastny_h píše:Díky.
Jste skvělí.
Ty fotky mi řekly strašně moc. Takovýto prostor i bez sklopeného sedáku by mi vyhovoval. Ještě mám ale jeden problém. Chtěl bych asi model liftback, ale budeme to kupovat s přítelkyní dohromady. Jde mi o to, jak velký kufr má hatchback / liftback.
U toho hatchbacku jsem na netu našel informaci 180l, ale také 280l.
U liftbacku něco kolem 370l.
Liftback se totiž přítekyni příliš nelíbí. Ten zadek - obzvláště ty verze bez křidélka nepůsobí zrovna esteticky úchvatně. Kdyby hatchback měl kufr alespoň trochu slušný, možná by stačil.
Nejjednodušší by bylo se někam jet na to podívat, ale v bazarech v okolí je jich jako šafránu - corollek. Proto se ptám, jelikož naše jediná šance je dovoz někde z daleka.
Náhradní kola předpokládám jsou na dně kufru.
Nevíte ještě jednu věc - tedy zda se dělá 5ti dvéřák i jako šestikvalt?
Zdar a ať vám to jezdí :)
Tak hatchback ma kufr velky 280 - 960 litru(sklopeni sedadel samozrejme)
http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no
stastny_h
Člen Týmu

Re: zavazadlový prostor

Příspěvek od stastny_h »

Palos píše: Tak hatchback ma kufr velky 280 - 960 litru(sklopeni sedadel samozrejme)
http://www.autoweek.nl/carbasedata.php? ... 9&cache=no
Díky - to je úplně dokonalé stránka. Přesně takovou nějakou už dost dlouho hledám.

Ještě k předchozí odovědi:taky moc dík
Odpovědět

Zpět na „Corolla“