otáčky - šklbkanie
otáčky - šklbkanie
ahojte, zbežne som to tu prezrel, ale nič podobné som neobjavil, takže moj problémik:
či za tepla či za studena mi pri otáčkach kol 2000/min. jemne trhá autom. Najviac to cítiť pri zaradenej dvojke - na parkovisku napr., ale aj pri trojke a jednotke je to postrehnutelné. Best of to malo ked som šiel za autoškolou do kopca, pri zaradenej dvojke rovných 2000 - to mi aj viečka samé zatváralo. pod 1900 ot/min. ani nad 2200 som to nespozorovoval. Filter paliva a sviečky som menil na jar a cukanie začalo v lete, tak som opáčil ten čistič vstrekovačov od toyo a nič.
Rozfdelovač je suchý, sviečkové káble pomerané, šetko OK...babo raď
či za tepla či za studena mi pri otáčkach kol 2000/min. jemne trhá autom. Najviac to cítiť pri zaradenej dvojke - na parkovisku napr., ale aj pri trojke a jednotke je to postrehnutelné. Best of to malo ked som šiel za autoškolou do kopca, pri zaradenej dvojke rovných 2000 - to mi aj viečka samé zatváralo. pod 1900 ot/min. ani nad 2200 som to nespozorovoval. Filter paliva a sviečky som menil na jar a cukanie začalo v lete, tak som opáčil ten čistič vstrekovačov od toyo a nič.
Rozfdelovač je suchý, sviečkové káble pomerané, šetko OK...babo raď
Previa D-4D
Ex: E10
Ex: E10
Stejně by to mohli dělat ty kabely, ikdyž jsi je měřil a ukazovali normalní hodnoty, tady se ty kabely už probíraly a lidem kterejm to blblo taky řikaly že kabely měřily a ukazovali normální hodnoty, ale když je vyměnily tak bylo po problému, takže bych skusil nějakýho corollaka kterej má stejný kabely,ať ti je pujčí vyzkoušej to ať můžeš jednu možnost na 100% vyloučit, za to nic nedáš.né.možná jsou ty kabely i stejný s E11 akorát tam máš navíc ten kabel od rozdělovače.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Kua sem se asi splet DIS ( direct ignition system) takže přímé zapalování
Nějakej popis je tady http://www.autoshop101.com/forms/h39.pdf
A ten´´ zapaluje ´´ směs a rozděluje pulzy na válce
U rozdělovače ty´´pulzy zorděluje palec podle toho jak se v rozdělovači točí
Jen doufám že sem to nějak nepopletl

Nějakej popis je tady http://www.autoshop101.com/forms/h39.pdf
A ten´´ zapaluje ´´ směs a rozděluje pulzy na válce
U rozdělovače ty´´pulzy zorděluje palec podle toho jak se v rozdělovači točí
Jen doufám že sem to nějak nepopletl

Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Lexus IS250 2005
DIS : elektronicky ovládané zapalováni kábly jdou přímo jakože z cívky na svíčku a to jak to dá jiskru ovládá elektronika
A u rozdělovače jde kábl z cívky do rozdělovače v rozdělovači to podle polohy palce dá jiskru no a z rozdělovače jde kábl na svíčku takže to je mechanicky ovládaný +-
Ale nesmějte se mi že sem to tak spachtil
A u rozdělovače jde kábl z cívky do rozdělovače v rozdělovači to podle polohy palce dá jiskru no a z rozdělovače jde kábl na svíčku takže to je mechanicky ovládaný +-
Ale nesmějte se mi že sem to tak spachtil

Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Lexus IS250 2005
Lexus IS250 2005
ok spachtil jsem to jeste jednou - to bude zmatek:takze pri pohledu do motoru zepredu je na viku ventilů ze strany vpravo(u baterky) bud "rozdelovac". nebo je tam zaslepka prichycena asi 2-3 sroubama.
Kdyz je tam ta zaslepka tak mas digitalni zapalovani, neboli vysokonapetovy kabely co vedou ke svickam jsou napojeny pres uchyty ke dvou jednotkam -takovy 2 kostky vedou do nich dve svorkovnice. nebo mas misto ty zaslepky "rozdelovac" neco jako ve favoritu - takze ne klasickej jako u 120 ky (ale neco trosku vyspelejsiho) nejsou tam uz kladivka ale jen osicka ktera je napojena na vackovou hridel(sací ventily) a ve vicku "rozdelovace" jsou takovy trny ktery davaj impulzy(to vicko se musi menit nebot se ty trny opalujou), z nich vedou pres vicko 4 vysokonapetovy kabely ke svickam a 1 kabel k jakysi jednotce(obdoba vysokonapětovy civky - akorat ze to vypada jako malej zdroj)) - ktera dava napeti. Napsal jsem to desne amatersky ale v elektrice se vubec nevyznam, takze aspon tak.snad jsem to napsal priblizne "dobre" jestli ne tak at me nekdo opravi, aspon se necemu priucim.
Kdyz je tam ta zaslepka tak mas digitalni zapalovani, neboli vysokonapetovy kabely co vedou ke svickam jsou napojeny pres uchyty ke dvou jednotkam -takovy 2 kostky vedou do nich dve svorkovnice. nebo mas misto ty zaslepky "rozdelovac" neco jako ve favoritu - takze ne klasickej jako u 120 ky (ale neco trosku vyspelejsiho) nejsou tam uz kladivka ale jen osicka ktera je napojena na vackovou hridel(sací ventily) a ve vicku "rozdelovace" jsou takovy trny ktery davaj impulzy(to vicko se musi menit nebot se ty trny opalujou), z nich vedou pres vicko 4 vysokonapetovy kabely ke svickam a 1 kabel k jakysi jednotce(obdoba vysokonapětovy civky - akorat ze to vypada jako malej zdroj)) - ktera dava napeti. Napsal jsem to desne amatersky ale v elektrice se vubec nevyznam, takze aspon tak.snad jsem to napsal priblizne "dobre" jestli ne tak at me nekdo opravi, aspon se necemu priucim.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm