spesl pri 5000rpm asi dodejchal
Celicu mam GTIcko z listopadu 93, jednu z poslednich 5ty generace.
Tak se mi zda ze uz nedostavam pri 5000 otackach kopanec.
Tahne to porad vic ale stejne, ne jako driv ze to pri 5ti vystrelilo.
Zkousel jsem jet na 2jku s lehkym plynem a od 3000-6000 zadnej kopanec.
Nekdo tu psal ze to resil pres tu cernou krabici na sani?
Da se to nejak oddekloval, odzkouset, promerit?
Mela by tam prej byt nejaka klapka ktera se pri urcitem podtlaku zavre a zkrati se saci cesta do motoru.
Menil jsem svicky(denso iridium racing), olej(mobil1 10w-40 SL) a cistil bavlnenou vlozku airboxu tim shitem od greenu + mel auto na diagnostice a tam rekli ze vse OK(to bylo jeste predtim kdyz to fungovalo). Ted tam mam i novy chaldic, takze moturek by si mel chrochtat
Dik za kazdou radu
Tak se mi zda ze uz nedostavam pri 5000 otackach kopanec.
Tahne to porad vic ale stejne, ne jako driv ze to pri 5ti vystrelilo.
Zkousel jsem jet na 2jku s lehkym plynem a od 3000-6000 zadnej kopanec.
Nekdo tu psal ze to resil pres tu cernou krabici na sani?
Da se to nejak oddekloval, odzkouset, promerit?
Mela by tam prej byt nejaka klapka ktera se pri urcitem podtlaku zavre a zkrati se saci cesta do motoru.
Menil jsem svicky(denso iridium racing), olej(mobil1 10w-40 SL) a cistil bavlnenou vlozku airboxu tim shitem od greenu + mel auto na diagnostice a tam rekli ze vse OK(to bylo jeste predtim kdyz to fungovalo). Ted tam mam i novy chaldic, takze moturek by si mel chrochtat
Dik za kazdou radu
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
KLuci chci se jen zeptat co je to ten T-VIS a kde je na motoru umistenej?Diky za odpoved
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
Dekuju za adresu ale bohuzel neumim anglicky.Nekdo mi to vysvetlete co to je a kde je to umísteny diky.
Re: spesl pri 5000rpm asi dodejchal
Sání vduchu do motoru je rozděleno na dvě větve, v jedné z nich je umístěnej nějakej uzávěr, kterej je v nízkejch a středních otáčkách zavřenej a vzduch jde jen jednou větví sání, čímž se nějak urychlí jeho proudění sáním, ve vysokých se potom otevře čímž se do motoru dostane víc vzduchu, což umožňí plné projevení síly ukryté v 4 válcovém motoruPetr 01 píše:Dekuju za adresu ale bohuzel neumim anglicky.Nekdo mi to vysvetlete co to je a kde je to umísteny diky.

Díky tomu má motor v nízkých a středních otáčkách víc krouťáku než kdyby T-VIS neměl.
z čehož mi vyplívá, že ta věcička bude schovaná v sání nekde mezi filtrem motorem

snad je to přeložený správně ...
Supr diky moc.UZ asi vim co mas na mysli.Asi to bude ten zasobnik vzuchu a vnem jsou 4 klapky ovladany membranou pres podtlak je umistenej na sacim potrubi ktere vede do hlavy.
Diky mel si pravdu. Cely jsem to rozebral a bylo to uplne cerny, jakoby tam nekdo nalil olej se sazema. Rek bych ze uz to chodi. Jel jsem na dvojku 1200 otacek, jen se dotkl plynu a hned to chytlo tah. Pak jsem zkousel kurivko na dvojku a nekde kolem 3800-4000 otacek se z laufu ozval zvuk nastartovani retezovy pily. Zvuk laufu sel porad vic a vic do vysek a tahlo to vic a vic.
Driv jsem sel do tocek a jelo to porad stejne a zvuk laufu byl porad stejnej.
Nemam katalyzator ani tlumic...
V nedeli to jeste poradne otestuju. To se zase budou na Repich rojit svestky...
Driv jsem sel do tocek a jelo to porad stejne a zvuk laufu byl porad stejnej.
Nemam katalyzator ani tlumic...
V nedeli to jeste poradne otestuju. To se zase budou na Repich rojit svestky...
A sakra tak to porad nefunguje. Sice se jednicka i dvojka dost zlepsila, ale kopance to porad nedostava. Vytahl jsem to na dalnici a kdyz jedu na ctyrku 160 a jsem v 5000 otackach tak uz to vubec nejede, uplne jakoby to nemelo kroutak
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
vede k tomu takova hadicka, nekoukal si jestli neni praskla nebo nejak zasviknuta? obcas se muze stat ze vleze do motoru kuna a neco ti prekouse, vetsinou to sou kabeli ke svickam..

http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Vsechno jsem to procistil. Hadicky jsem kontroloval i ty spony co je drzi. Kabely nevim jak na tom jsou. Svicky mam nove denso iridium racing. Navic mi otacky nekolisaji a po zahrati mam 900 otacek. Akcelerace je plynula zadne cukani nebo vypadky jen to proste nedostane kopanec.
A jak jsem psal tak na ctyrku to pak uz vubec nejede, uplne to ztrati tah, jede to porad stejne. Staci se podivat jak vypada vykonova krivka TVIS, kdyz je klapka zavrena (Kolem 4000 otacek se to proste zacne dusit a vykon jde uplne do hajzlu). Naopak kdyz se otevre tak je tam videt skok (to je ten kopanec) a jak jde vykon nahoru. Kolem 6500 otacek to ma se zavrenou klapkou polovicni vykon co s otevrenou, ale takhle velky rozdil bude asi jen u 3SGTE co maji tech 8 kanalu. Na 3SGE je jen takova imitace, ale jak je videt je to znat jak svin.
A jak jsem psal tak na ctyrku to pak uz vubec nejede, uplne to ztrati tah, jede to porad stejne. Staci se podivat jak vypada vykonova krivka TVIS, kdyz je klapka zavrena (Kolem 4000 otacek se to proste zacne dusit a vykon jde uplne do hajzlu). Naopak kdyz se otevre tak je tam videt skok (to je ten kopanec) a jak jde vykon nahoru. Kolem 6500 otacek to ma se zavrenou klapkou polovicni vykon co s otevrenou, ale takhle velky rozdil bude asi jen u 3SGTE co maji tech 8 kanalu. Na 3SGE je jen takova imitace, ale jak je videt je to znat jak svin.