[E11, 4E-FE] Pazvuk z motoru/prevodovky?
[E11, 4E-FE] Pazvuk z motoru/prevodovky?
Pred tydnem mi zacalo auto delat takovy divny zvuk, ktery se projevuje doslova jako "brum", ale pouze ve specifickych podminkach. Nejcasteji je slyset, kdyz zaradim 4ku na 2 az 3 tisic otackach bez plynu (brzdeni motorem), pak kdyz pridam trosku plyn, zvuk se ztrati, ale kdyz ho pridam vic, zase se objevi. Jakoby to nejak souviselo s tocivym momentem na kolech (kdyz kola brzdi motorem, nebo akceleruji). Zvuk se nejvice projevuje na 3ce, 4ce a 5ce. Na 2ce a jednicce a na volnobeh nic slyset neni.
Dela to, kdyz je motor teply i studeny. Kdyz se motor dostane pres 3 tisice otacek, tak mam pocit, ze se zvuk neztrati, ale prenese se do jinych frekvenci a jakoby zacne rezonovat (pomalu se meni frekvence tam a zpet). Kdyz jedu treba 100 se zarazenou 5kou, zvuk je velmi dobre slyset, jakmile vyslapnu spojku, hned se ztrati.
Zadne ztraty vykonu jsem si nevsiml, mozna, ze mi mirne stoupla spotreba (ted 6,5l drive 5,7l), ale muze to byt zmenou pneumatik za zimni. Zvuk neni jen moje subjektivni zalezitost, ale kazdy, koho jsem vezl, si ho vsimnul a nekteri lide se ted boji se mnou jezdit na delsi vzdalenosti. Uz jsem s tim najel 1500 km a rekl bych, ze se to mirne zhorsuje. Nevite nekdo, co by to mohlo byt? ... Hrozim se, ze bych s timhle mel jit do servisu.. Diky
Dela to, kdyz je motor teply i studeny. Kdyz se motor dostane pres 3 tisice otacek, tak mam pocit, ze se zvuk neztrati, ale prenese se do jinych frekvenci a jakoby zacne rezonovat (pomalu se meni frekvence tam a zpet). Kdyz jedu treba 100 se zarazenou 5kou, zvuk je velmi dobre slyset, jakmile vyslapnu spojku, hned se ztrati.
Zadne ztraty vykonu jsem si nevsiml, mozna, ze mi mirne stoupla spotreba (ted 6,5l drive 5,7l), ale muze to byt zmenou pneumatik za zimni. Zvuk neni jen moje subjektivni zalezitost, ale kazdy, koho jsem vezl, si ho vsimnul a nekteri lide se ted boji se mnou jezdit na delsi vzdalenosti. Uz jsem s tim najel 1500 km a rekl bych, ze se to mirne zhorsuje. Nevite nekdo, co by to mohlo byt? ... Hrozim se, ze bych s timhle mel jit do servisu.. Diky
Možná už jsi tohle vyloučil, ale přesto : - já jsem měl problém s krytem katalizatoru, byly urezlí dla šrouby a vybroval mi v otáčkách kolem 2300 OT/min. Byl to takovej nepřijemnej rezonující zvuk. a dělalo to i při brždění motorem..., tak se na nej koukni a ještě bych skouknul krit svodů...,
-pak už ti zbejvaj samý nepěkný věci...
Ps: zkus popsat přesněji kdy ti to ten zvuk vydává ...
-pak už ti zbejvaj samý nepěkný věci...

Ps: zkus popsat přesněji kdy ti to ten zvuk vydává ...
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
tak potom som slepy ked ziaden som nevidel na vlastnom aute? 1.3 benzin 86ps urcite neklepe, netrasie a "neutrhava sa z retaze" ako 3SGE....ktory pletenec ma ak sa nemylim, ci zas sa mylim?Idaho píše:pletenec má většina aut, slouží práve k tou aby eliminoval vibrace přecházející z motoru přes svody do výfuku.. poku dto má nekdo zavařené natvrdo tak to jiste není z výroby ( to má snad jen šádeAndyGTP píše:ma 4EFE na korole vobec pletenec?? nemoze rezonovat vyfuk??? alebo kryt Katu?)
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
ja tam ten pletenec taky nemam. a je to original myslim.AndyGTP píše:tak potom som slepy ked ziaden som nevidel na vlastnom aute? 1.3 benzin 86ps urcite neklepe, netrasie a "neutrhava sa z retaze" ako 3SGE....ktory pletenec ma ak sa nemylim, ci zas sa mylim?Idaho píše:pletenec má většina aut, slouží práve k tou aby eliminoval vibrace přecházející z motoru přes svody do výfuku.. poku dto má nekdo zavařené natvrdo tak to jiste není z výroby ( to má snad jen šádeAndyGTP píše:ma 4EFE na korole vobec pletenec?? nemoze rezonovat vyfuk??? alebo kryt Katu?)
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
huf zajímavé ja zatím nevidel auto co by ho nemělo ( teda krome supry, která tím motorem šude dost ale tam ej to z jiného duvoduAndyGTP píše:dakujem. ani v scheme vyfuku nie je pri objednavani dielov

pletenec má dokonce i neslabší verze 1.1 punta natož neco silnějšího, al eje to asi otázka odpružení silentbloku výfuku... ty by měli dokázat ty vybrace taky utlumit.
není to jen o trhání

Asi méně luxusní vozy kde se na nějakej ten hluk nehraje ho mít nebudou

Jsem ted v Mnichove a auto jsem nechal v Cechach, ale o vikendu se dostanu domu a koukny na ty plechy kolem katalizatoru. Kryt svodu mi na aute chybi (pokud je to takovy ten plech, co chrani parohy). Sam bych ale nerekl, ze to dela nejaky plech, protoze pak by se to melo projevovat i kdyz motor protacim bez rychlosti, ne? Spis bych podeziral nejake lozisko, nebo kdovico, ktere pri zatizeni bruci. Nemohla by to delat spojka (pri pusteni mi obcas trochu klape, pri vyslapnuti je ticho)?