Co s katem?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Co s katem?

Příspěvek od Tonda »

Mam dva výfuky. Jeden je upravený(místo katu má rezonátor). Zvedne se výkon nebo ne? A co s lambdou? Celkem se bojím to tam dát at to něco neudělá s motorem. Prosím poraďte kdo s tím máte nějaký skušenosti. Dík
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

S vykonem to zrejme neudela nic moc, mozna se zlepsi tah motoru v otackach. Pokud je lambda pred katalyzatorem/rezonatorem, nebude to mit zadnej vliv na spotrebu ani na nic jinyho a bude fungovat jak ma. V podstate by mel zhruba zustat i stejnej zvuk, takze se nemusis bat, ze kdyz nastartujes auto ve Vrahovicich, budou o tom vedet vsichni co prave nakupuji v Kauflandu na Okruzni :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
petrumr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrumr »

Ta lamda tam musí zůstat i když tam mět kat nebudeš.Vždy před rezonátorem.
toyota corolla 4E FE 65kW
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Ten výfuk s rezonátorem jsem vyndel z Corolly 1,6 16V 85KW a díra na lambdu tam není. Proto nechápu co na to říkal motor. Ta lambda ovlivnuje bohatost směsi ne? Co by to dělalo? Víc by to žralo a blbnul by volnoběh?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jo a nevíte, kde bych sehnal kody poruch na Corollu 1,6 16V z 88roku? V te knížce je jich 16 a raději bych měl doma všechny. Dík :roll:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

hledej, nekde to tu je, v cestine dokonce...
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tonda píše:Ten výfuk s rezonátorem jsem vyndel z Corolly 1,6 16V 85KW a díra na lambdu tam není. Proto nechápu co na to říkal motor. Ta lambda ovlivnuje bohatost směsi ne? Co by to dělalo? Víc by to žralo a blbnul by volnoběh?
Pokud nebudes mit lambdu, motor nebude vedet, jakej je pomer zbytkoveho kysliku ve vyfukovych plynech. Proto se ti prepne ECU do nouzoveho rezimu, kdy bude davat bezpecne bohatou smes. V praxi to znamena, ze budes jezdit mozna se spotrebou 20/100 8)
Lexus IS200
Lexus RX400h
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Tož to by byla bomba! Rafinérku nemám, takže by jsem to asi dlouho neuživyl. Diky moc, ale zatím jsem ty chybová hlášení nikde nenašel. Když by jste někdo věděl kde přesně to je, tak mi to napište. Diky vám moc za pomoc s katem, ale ještě mám jeden dotaz. CHtěl bych časem zvednout výkon,ale nevím co přesně bude pro můj motor nejlepší. Našel jsem tu někde čip od BIT POWER a dost o něm přemýšlím,ale někde jsem četl,že ton výkon o moc nahoru nepoleze. Tak co doporučujete a co úplně zatracujete? Dik Tony :listen:
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tonda píše:Tož to by byla bomba! Rafinérku nemám, takže by jsem to asi dlouho neuživyl. Diky moc, ale zatím jsem ty chybová hlášení nikde nenašel. Když by jste někdo věděl kde přesně to je, tak mi to napište. Diky vám moc za pomoc s katem, ale ještě mám jeden dotaz. CHtěl bych časem zvednout výkon,ale nevím co přesně bude pro můj motor nejlepší. Našel jsem tu někde čip od BIT POWER a dost o něm přemýšlím,ale někde jsem četl,že ton výkon o moc nahoru nepoleze. Tak co doporučujete a co úplně zatracujete? Dik Tony :listen:
Především úplně zatracuju pičtuning, takže o nějakým debilním bitpoweru ani neuvažuj :lol: Když už chceš investovat peníze, sežeň si (nebo nech upravit) vačku.
Lexus IS200
Lexus RX400h
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Kód: Vybrat vše

http://www.bitpower.cz/index.php?module=clanky&clanek=Ceník-služeb
Výkon slibují navýšit min. o 10 kW, osobně bych ale do toho NEŠEL!, i když zrovna BITPOWER je renomovaná firma.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Ty chybový hlášení najdeš tu http://folibchavy.wz.cz/tmp/error_kody.html
Celica 4WD turbo 5.gen
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Děkuju moc za ty kody poruch. A s tím výkonem nevím. Je fúra dalších věcí co se dají udělat. Tad třeba lepší kabely ke svíčkám, lepší svíčky, udělat přímé sání studenýho vzduchu z nárazníku,ale co z toho mě konkrétně pomúže na corolle aspon trochu s výkonem netuším. A ty vačky je dobrej nápad -DIK-, ale netuším na kolik by ta sranda přišla a kolik by to přidalo koníků. Jenže spotřeba by stoupla určitě taky. Na kolik pújde navrch spotřeba mě zajímá celkem dost. Jestli půjde navrch spotřeba víc než výkon, tak to pro mě není.Zatím zdarec Tony
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tonda píše:Děkuju moc za ty kody poruch. A s tím výkonem nevím. Je fúra dalších věcí co se dají udělat. Tad třeba lepší kabely ke svíčkám, lepší svíčky, udělat přímé sání studenýho vzduchu z nárazníku,ale co z toho mě konkrétně pomúže na corolle aspon trochu s výkonem netuším. A ty vačky je dobrej nápad -DIK-, ale netuším na kolik by ta sranda přišla a kolik by to přidalo koníků. Jenže spotřeba by stoupla určitě taky. Na kolik pújde navrch spotřeba mě zajímá celkem dost. Jestli půjde navrch spotřeba víc než výkon, tak to pro mě není.Zatím zdarec Tony
Lepší kabely, lepší svíčky.... nevím co si představuješ pod pojmem lepší. Pokud tím myslíš, že jima nahradíš svoje starý svíčky, který mají elektrody na uhel a kabely co za vlhka způsobují za tmy jiskřivé efekty srovnatelné s provozem Temelína, pak ano, to ti dá zpět jistej výkon, kterej ti sebraly zlikvidovaný komponenty. Sání vzduchu ti zlepší chod motoru do otáček a pokud se ti podaří odstínit ho od teplýho vzduchu od motoru, tak máš jistou šanci získat i nějakýho koně díky tomu, že budeš za stejných pidmínek mít o chlup studenější vzduch (ale spíš ti jen půjde motor líp do otáček, s koněma nepočítej). Přebrus vačky bych odhadoval cca do 5ti tisíc.

Jinak mi přijde srandovní, že bys chtěl větší výkon a zachovat spotřebu. Jak bys toho prosím pěkně chtěl dosáhnout ? Zkus někdy vařit brambory - jednou dávkou z hrnece nakrmíš dejme tomu dva lidi. Pokud nezvětšíš množství brambor, nenakrmíš víc lidí ať už ty brambory budeš vařit jakýmkoliv způsobem. Stejně tak to máš s motorem - atmosférický motor si dokáže sám od sebe natáhnout určitý množství vzduchu, což je daný jeho zdvihovým objemem a dobou otevření sacího ventilu. Do toho množství vzduchu se vstříkne správná dávka paliva, aby vznikla co nejideálnější směs. Jestliže chceš vyšší výkon, musíš spálit víc směsi. Víc směsi znamená víc vzduchu a víc paliva. Pokud do svého motoru chceš dostat víc směsi, musíš na delší dobu otevřít sací ventily (k tomu ti pomůže vačka) a nadávkovat správně palivo (tj. nějak naladit směs).

Takže prosím, jestli mi ještě někdy někdo řekne, že chce větší výkon a přitom stejnej obsah motoru a spotřebu, dám mu facku :wink:
Lexus IS200
Lexus RX400h
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jo to je jasný,že se zvedne spotřeba. Proto jsem to psal.A ty svíčky mám DENZO IRIDIUM a to úplně nový,ale jsou ještě lepší svíčky než ty moje.A to samé s kabely. Jsou kabely s menším vnitřním odpororem které tím pádem dají větší napětí na svíčku a ty tým pádem dají nepatrně dřív jiskru a ještě ke všemu větší. Takže líp prohoří palivo a bla bla bla...Ale máte s tím někdo skušenosti? Je mi k hovnu teorie,kterou stejně znám,když mi nenapíše někdo"jo lepší svíčky jsou ty a ty a kabely jsem odskoušel ty a ty" Teorie mě nepomůže. :satisfied: Potřebuju někoho,kdo mi řekne který svíčky a který kabely a jakou vačku / koplik stupnů/ je nejlepší a kolik baj oko půjde krouták, kolik výkon, kolik spotřeba.Nejsu žádnej teoretik ale spíš praktik. BEAVER dik,ale napadat mě nemusíš.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Tonda: Svým přístupem venkovského hejska dozajista přilákáš spoustu erudovaných lidí.
BTW, říci o beaverovi, že je teoretik je úsměvné. Možná, by stálo za to, milý praktiku, zjistit si něco o dotyčném, třeba si vyhledat jiné příspěvky, nebo ještě lépe stránky. Možná by to předešlo tomu, dělat ze sebe hlupáka ;).
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“