Nezapíná ABS

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
pumpoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Nezapíná ABS

Příspěvek od pumpoš »

Stalo se mi v poslední době vždy ráno u prvního vyjetí autem, že mi nezhasla kontrolka ABS. Všechno fungovalo normálně, auto brzdilo, ale ne s ABS. Stačilo po pár metrech zastavit, vypnout motor a znova zapnout a nastartovat a všechno bylo normální. Kontrolka zhasla, ABS fungovalo. Nevíte někdo kde eventuelně hledat chybu? Díky. :?
Corolla E10 4E-FE 1.4XLi, 16V, rv.97
Terezka
Člen Týmu

Příspěvek od Terezka »

Úplně stejnej problem mam já, teď už to zase svítí skoro pořád, ale před pár dnama to vypadalo, že se to spravilo "samo"
Tady píšou, že někdy stačí jenom vyčistit čidlo, já radost, ale kamarád, co mi občas pomůže s Corollkou, že už to čistil, levý přední je prej v hajzlu a nový stojí přes 4 tisícovky. Jsou tady odkazy na náhradní díly s lidskýma cenama, ale čidlo asi nikdo nenabízí?
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

2 Terezka: pokud je to čidlo stejné jako v Celice tak bych tu měl čtyři ;-)
Terezka
Člen Týmu

Příspěvek od Terezka »

Zjistim, nevíš-li to ty. Mám Corolla 4E-FE 1.4XLi, 16V, do 04 1997
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Těžko říct, part number se liší, ale u Toyot bývají takovéhle díly shodné. Muselo by se to vyzkoušet. Na obrázku to vypadá tvarově stejné.
Terezka
Člen Týmu

Příspěvek od Terezka »

No tak to asi vyzkoušíme, nejsi-li z Tramtárie, napiš, máš-li chuť, na soukromé zprávy. A to máš nový? Ten kamarád mohl mít pro mě i starší, ale nedá se to vyndat, aniž by to zničil...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Nové ne, z rozebraného auta. No jestli to půjde vyndat, to uvidíme.
Terezka
Člen Týmu

Příspěvek od Terezka »

BRunner píše:Těžko říct, part number se liší, ale u Toyot bývají takovéhle díly shodné. Muselo by se to vyzkoušet. Na obrázku to vypadá tvarově stejné.
Kde najdu ty obrázky?
A co, domluvíme se nějak s tim odzkoušenim?
Tomualdo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

ABS

Příspěvek od Tomualdo »

Ahoj mel jsem podobny problem. Kontrolka ABS sem tam svitila, sem tam zhasla. Myslel jsem, ze to je baterkou - tu jsem dobyl a nepomohlo to. Pri vymene kol na zimni jsem vse prohledel, jestli to neni zanesene, ale vse vypadalo ciste. Kdyz jsem byl menit rozvody, tak jsem to mechanikovi rekl a on ze to zkontroluje. Vysledek: vadne cidlo na pravem prednim kole. Takze vymena bud nove pres 4000,- ja vybral pouzite za 2000,- a dal mi na ne zaruku 1rok, kdyby prestalo fungovat.
Jo a jeste...urcite to musi jit vyndat, to poskozene cidlo mi dal sebou na hrani, takze to musi jit :-) Ale jak ...to vam nepovim.. Tom
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

jelikoz mam stejny problem zajimaly by me nasledujici veci:

1. kolik cidel ma 1,4 (98) HTB - vzadu bubny. Jsou cidla jenom vpredu?
2. ktery dil se presne meni, resp. co presne je cidlo?
3. jak narocna je vymena? vymontovat z brzdoveho systemu slo snadno, akorat jsem nezkoumal, kde odpojit draty.
4. kde je umistena ridici jednotka ABS?

mel jsem sundane obe predni cidla a jelikoz se jedna defakto o magnet tak na nem byla spousta kovoveho marasu. Ten jsem vycistil, ale jaxi to nepomohla. 4t za nove se mi davat nechce. Existuje druhovyroba, popripade nemate nekdo kontakt na misto, kde by slo sehnat starsi?

predem moc dekuji za pomoc

Michal
Terezka
Člen Týmu

Příspěvek od Terezka »

Pořád ještě jezdím bez toho ABS a zima na krku. Ošívám se, je to balík za takový malý nic.
Co o tom vim? Čidla jsou 4 a vyměňujou se s vodičema, který jsou dlouhý přes půl metru a jsou spojený konektorem. Tahle spojka je vepředu pod blatnikem, vzadu na boku - plasty ven.
Ten kámoš mi nedávno řekl, že Toyoty na to ABS dost trpí, mohli by ty náhradní dávat teda za menší peníz, co?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“