Motor do celici

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Motor do celici

Příspěvek od Petr Šlapák »

Zdarec pánové.Minulej týden se mi stala taková příhoda.Při cestě z Budějovic se mi asi při 120 kilometrové rychlosti ozval takovej hnusnej zvuk a motor ztratil výkon.Při ubrání rychlosti a na volnoběh se ozývá takovej divnej zvuk ,jako z rachtačky.Motor ale startuje perfektně.Mechanici se dohadovali jestli jsou to rozvody,vačka a nebo klika. Shnal jsem jinej motor a už jsem ho tam nasadil a jezdim.Potřebuju vědět jestli se vyplatí ten starej opravovat a nebo spíš rovnou vyhodit.Vím jen že ty rozvody a vačka jsou v pořádku.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

jde o to co je to

Příspěvek od micron »

za motor... jestli to byl 2.0 Twin Cam 16 tak myslim, že by si ho někdo ještě rád vzal a opravil... třeba majitel 1.6... a pokavaď to byl 1.6, tak myslim, že o ten by takovej zájem bejt neměl... 2.0 by byla škoda vyhazovat... myslim (všechno se dá opravit a jde jen o to za kolik lováků)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr Šlapák »

No tak ja jsem zkusil zavolat do společnosti kde dělaji repasování klikovek a výbrus a tam řekli že tak 5 - 5.500,- cca. což není tak uplně špatné když na vrakáči toyota tady u prahy mi řekli 20000,- za motor a bez záruky kolik má nalítáno.Jen prosím řekni kolik by jsi za něj dal.Sehnal jsem ho za trojku stim že tlakuja vodu. To jsem zpravil výměnou hlavy a těsnění pod hlavou.Je to 1,6 Efi. Nejsem mechanik tak netušim jak se to pohybuje.Každopádně jsem dnes dal zkušební jízdu a musím říct že jede o dost líp než stim starym motorem.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

dám 0kč

Příspěvek od micron »

protože 1.6 bych nikdy nechtěl... to by mě mohli chytnout polishové s felckama... a navíc muj 2.0GTi po GO sviští se svýma 230.000km naprosto libově + nežere olej a nechčije + nesmrdí...takže já motor fakt nepotřebuju...sorry :shock:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Micron: mno, tak mě teď čeká olejová vana - přetěsnit, a mělo by být taky sucho. jinak motor šlape taky hodně pěkně, a to má asi 215000km :) Celdam zdar :P
voloda
Člen Týmu

Příspěvek od voloda »

Moj motor je zatial "mladas" dalo by sa povedat - 10 rokov a 148 tis. km - ale startuje a slape lepsie ako prave zabehnuty fordak ci renault :lol: a jedine, co na nom robim, je vymena oleja po 10 tis. km a vymenafiltrov - Celica rulez :P
Toyota Celica GT 2.0 3S-GE, ST202
r.v. 1997
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

tak můj motůrek má údajně 148000, ale těžko říct když v techničáku je výmaz motoru. nicméně tekl mě olej z vany - už přetěsněno ale stále se trošičku počůrává (není jí v noci po mně smutno??? :lol: ) a dle vyjádření mechanika to asi vypadá na špatný gufera na rozvodech :(
takže brzo dostane cecilka nový rozvody a uvidíme
jinak motor startuje suprově, není nač si stěžovat
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

Petiss: nový rozvody? ty to vezmeš až tak hopem?? :D i když možná já budu měnit rozvoďák, no uvidíme ;) ale to je na jinou debatu určitě :)

jestli je jí po tobě smutno??? bych neřekl, spíš čůrá blahem že má klid a může si odpočinout :twisted: :P
Komanche

Re: Motor do celici

Příspěvek od Komanche »

Petr Šlapák píše:Zdarec pánové.Minulej týden se mi stala taková příhoda.Při cestě z Budějovic se mi asi při 120 kilometrové rychlosti ozval takovej hnusnej zvuk a motor ztratil výkon.Při ubrání rychlosti a na volnoběh se ozývá takovej divnej zvuk ,jako z rachtačky.Motor ale startuje perfektně.Mechanici se dohadovali jestli jsou to rozvody,vačka a nebo klika. Shnal jsem jinej motor a už jsem ho tam nasadil a jezdim.Potřebuju vědět jestli se vyplatí ten starej opravovat a nebo spíš rovnou vyhodit.Vím jen že ty rozvody a vačka jsou v pořádku.
presne ten samej zvuk dela moje corolla... :mad:
petiss2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petiss2.0Gti »

Celerak2.0Gti píše:Petiss: nový rozvody? ty to vezmeš až tak hopem?? :D i když možná já budu měnit rozvoďák, no uvidíme ;) ale to je na jinou debatu určitě :)
jestli je jí po tobě smutno??? bych neřekl, spíš čůrá blahem že má klid a může si odpočinout :twisted: :P
jo, říkal radek že to bude chtít udělat rozvody tak že si mám začít šetřit tak 8 a že to pak hodíme do té Stříteže a že rovnou udělají aji to ABS a prostě to prohlídnou komplet :)
a je jí po mně smutno, říkala to v noci když sem ji zaparkoval a šel spat. že se v noci bojí, ale když dostane alarm tak už prý bude hodná :lol: 8)
Odpovědět

Zpět na „Celica“