Jak jste spokojeni s účinností brzd? E11 4E-FE

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
radys03
Věčnej rejpal

Jak jste spokojeni s účinností brzd? E11 4E-FE

Příspěvek od radys03 »

Jak jste spokojeni s účinností brzd? Nejspíš se mi vytrácí jejich účinnost . Když přesednu do corsyB nebo ochcavije tak to je neuvěřitelnej rozdíl...
Kde hledat závadu? Pakny i destičky jsou nové(špatně to brzdilo i před výměnou). Pedál není nijak měkký.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW :lol:
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Kapalina? Kdy byla měněná naposledy?

Mě teď překvapilo, jak po výměně zmizelo mlácení do řízení při prudším brždění z kapku vyšších rychlostí, ale v okruhu byl celkem humus.

Dál třeba stav hadiček?

A vůbec jak definuješ účinnost? Vadnou? Nebo se ti propadá pedál? Nebo prostě se ti nezdá účinnek vůči vynaloženému úsilí? Nejsou třeba jen mastné?
Holomek!
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

Kapalinu jsem měnil minulý rok. Jak píšeš... nezdá se mi účinek vůči vynaloženému úsilí. Hadičky i trubičky jsou pravděpodobně původní, ale žádného rosení jsem si nevšiml. Kotouče zkusím odmastit. Ještě nemám přezuto tak to vezmu při jednom
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No ono pokud si schopný na suché vozovce zablokovat aspoň obě přední kola, tak s tím taky nic být nemusí. Obecně jsou u těhle starších brzdy hodně měkké, ale když se do toho opravdu opřeš, tak fungují. Výhodou je zase user-friendly dávkovatelnost...
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Prohlídni si brzdové trubičky pod podlahou, jestli nejsou zrezlé. Mě se to po výměně dost přiostřilo.
Ale celkově tyhle generace Toyot byly stavěné tak, aby mohly bezpečně bzdit bez ABS. Pak je to ale dost citlivé na použité kotouče a destičky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
radys03
Věčnej rejpal

Příspěvek od radys03 »

spodek mám čerstvě stříkaný takže stav potrubí neuvidím. Už mám na kotoučích druhé desky a žádnou změnu jsem nezaznamenal. Budu se držet hesla: "hov*no nesmrdí dokud se do něj nešťourá." :lol:
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Otázkou je jestli ti funguje posilovač tak jak má.
Nejjednodušší test je prostě snaha o zablokování všech kol na štěrku. Dá se na tom mnoho poznat. (délky brzdné dráhy předku,zadku a tuhost pedálu až do úplného zablokování) Kontroluju tak brzdy vždy před STK a nikdy jsem neměl problém. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To není záležitost posilovače.....

Každopádně ty trubky nereznou v jednom místě, ale docela plošně. V tom plastovém kanálu to navíc není vidět. A asi ta ztenčená stěna pěkně pruží, v celé zrezlé ploše.
Já bych doporučoval důkladnou kontrolu a preventivní výměnu. Pak to totiž praskne v tom nejnevhodnějším okamžiku, při prudkém zabrždění. A klidně oba okruhy najednou, protože když přestane fungovat jeden, propadne se pedál, ty ještě přitlačíš, protože to nebude brzdit, a praskne ti to všechno.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

radys03 píše:.....................Nejspíš se mi vytrácí jejich účinnost . Když přesednu do corsyB nebo ochcavije tak to je neuvěřitelnej rozdíl..................... Pedál není nijak měkký.
radys03 píše:............ nezdá se mi účinek vůči vynaloženému úsilí....................
Jestli čtu správně tak musí více tlačit na pedál což může znamenat že mu méně pomáhá posilovač. Nechápu proč by nemohl - když ho odstavíš tak budeš muset brzdit i druhou nohou.

Zrezlé trubičky aby pružily natolik aby to na pedálu poznal? Jo trochu jo ale co by potom měli říkat hadice v podběhu?

Taky jde o to jestli to není jen pocit že to blbě brzdí - ono každý auto má ten pedál jinak citlivý a musíš na něj působit jinou silou. Když sednu v práci do Tranzita tak taky někdy málem letím předním oknem :lol:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já předpokládám, že je natolik zběhlý, že by špatný posilovač poznal.
Trubky jsou samozřejmě domněnka, příčina mohla být i jinde. Mikroskopická trhlinka a přisávání vzduchu. Ale zase to nikdy nekapalo.
Hadice by zas tak moc pružné být neměly. Ohebné, to ano.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“