Výměna oleje v motoru.

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Renda1966
Člen Týmu

Výměna oleje v motoru.

Příspěvek od Renda1966 »

Prosím o doporučení jaký olej je vhodný do motoru na RAV4 r.v. 2002, 2,0 VVTi, 110 kw a kolik je ho potřeba.
Díky za radu.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

4,1 litru a jezdil jsem cokoliv 5W-40. Ale klidne i 10W-40 nebo 5W-30... :-) Nekdy staci i koupit jen 4l baleni a mit treba litrovku v aute na dolevani.
Back in Czech.
Jirka Lefner
Navigátor

Příspěvek od Jirka Lefner »

Ja ma Rav 1 rok 98 a nedolivam vubec nic za celych 10tis a davam 5W-30. Mobil Mam najeto 270tis. Tlaky ve valcich po 14bar : Ja fakt nevim proc ta nova auta chlastaji plej. Kde je ta kvalita.... :cry:
Petr Franta Šumavský
Člen Týmu

Re: Výměna oleje v motoru.

Příspěvek od Petr Franta Šumavský »

Zdravím, chtěl bych si sám vyměnit motorový olej + filtr u 2.0i/2005. Lze to zvládnout v domáckých podmínkách? Mohu čekat nějaké záludnosti, měl bych něco vědět? Např. speciální klíč na filtr apod. Díky za odpověď a radu, dvakrát díky za stručný návod.
VladaSavel
Člen Týmu

Příspěvek od VladaSavel »

Petr Franta Šumavský píše:Zdravím, chtěl bych si sám vyměnit motorový olej + filtr u 2.0i/2005. Lze to zvládnout v domáckých podmínkách? Mohu čekat nějaké záludnosti, měl bych něco vědět? Např. speciální klíč na filtr apod. Díky za odpověď a radu, dvakrát díky za stručný návod.
Když já menil olej na Carisme i na své toyce tak taky jen v domácích podmínkách. Klíč na filtr je sice lepší ale stačí propíchnout šroubovákem a jde to samo. Sice je člověk jak čuně ale nevadí. Nevím jak je to řešené i nové ravky ale u I gen a i u Carismi jsem zvednul zadní část vozu aby veškerej olej natekl ke šroubu a pak vyteklo všechno. A ještě bych dodal že pred samotným vypouštěním jsem nastartoval motor a nechal ho zahřát aby byl olej řidčí a vytekl všechen :)
baghiras
Člen Týmu

Příspěvek od baghiras »

Petr Franta Šumavský píše:Zdravím, chtěl bych si sám vyměnit motorový olej + filtr u 2.0i/2005. Lze to zvládnout v domáckých podmínkách? Mohu čekat nějaké záludnosti, měl bych něco vědět? Např. speciální klíč na filtr apod. Díky za odpověď a radu, dvakrát díky za stručný návod.
Je to hrozně jednoduchý, filtr je krásně přístupnej dole pod plastovým deklem, takže nemusíš nikde na 3x zalamovat ruku. S trochou síly jde povolit i bez klíče. Olej dávám 5W-40. Toyota sice předepisuje 5W-30, který má v nižších teplotách lepší viskozotu, ale nelíbí se mi u něj, že ztrácí vlastnosti u teplot kolem 95-100°C a když si představím kolonu v Praze, léto a svoje černý auto...radši neriskuju :-). Návod ti dávat nemusím, pokud jsi to už někdy dělal.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“