Výmena spojky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
gyraldos
Člen Týmu

Výmena spojky

Příspěvek od gyraldos »

Zdravim vsetkych, chystam sa menit spojku, a kedze mi ide tazko spojkovy pedal plus pri stlacani vydava cudne zvuky (praskanie) ako som sa tu na fore docital je potrebne vymenit aj spojkovy valec.

V katalógoch som ale nasiel dva druhy a nie som si isty ktory presne potrebujem tak by som chcel poprosit o radu..

http://www.autodielymt.sk/toyota/avensi ... ka_307_174

taktiez ak poznate nejaky obchod s dobrymi cenami prosim poslite mi link.

samozrejeme sa chystam kupit aj komplet spojkou sadu, ale vobec netusim pre ktoru znacku sa rozhodnut. zavodne na aute nejazdim, takze to nemusi byt uplne profi ale zas nechcem ani najlacnejsie.
proste nieco co ma najlepsi pomer funkcnost/cena.

Ďakujem všetkým za pomoc a odpovede
--------------------------
T25,2005, 1.8, 180tis km
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Výmena spojky

Příspěvek od Jimmi »

gyraldos píše: ...kedze mi ide tazko spojkovy pedal plus pri stlacani vydava cudne zvuky (praskanie) ako som sa tu na fore docital je potrebne vymenit aj spojkovy valec. ...
Nesmysl, nejdřív to dej někomu diagnostikovat.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

gyraldos, hlavne zatial nic nekupuj a najprv skus toto tu vratane vymeny brzdovej kvapaliny.....

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=30

Ked to nepomoze, chod s tym do servisu, ono aj ta vymena spojkoveho valca je dost pracna. lebo je to pod posilnovacom brzd a tam teda moc miesta nie je...a to nehovorim o vymene spojky, ktoru len tak na parkovisku nespravis :) :)

Inac spojka na T25 ide dost ztuha v porovnani s inymi znackami, take to mozno ani nie je vada ale vlastnost, na ktoru si musis zvyknut :D :D :D

Good Luck!
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

diky moc, urcite to s tou podlozkou vyskusam, spojku budem musiet menit kazdopadne, tak som to chcel mat spravene uz nakomplet.. cez tyzden tam skusim dostat tu podlozku tak uvidim ci to pomoze.. verim ze ano.. =)
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

tak podarilo sa mi tam natlacit 2 podlozky z pravej strany pedalu a vysledok je nad očakávania! ĎAKUJEM
bloodymirko píše:gyraldos, hlavne zatial nic nekupuj a najprv skus toto tu vratane vymeny brzdovej kvapaliny.....

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=30

Ked to nepomoze, chod s tym do servisu, ono aj ta vymena spojkoveho valca je dost pracna. lebo je to pod posilnovacom brzd a tam teda moc miesta nie je...a to nehovorim o vymene spojky, ktoru len tak na parkovisku nespravis :) :)

Inac spojka na T25 ide dost ztuha v porovnani s inymi znackami, take to mozno ani nie je vada ale vlastnost, na ktoru si musis zvyknut :D :D :D

Good Luck!
gyraldos
Člen Týmu

Příspěvek od gyraldos »

tak nakoniec som sa dostal konecne aj k vymene celej spojky.(spojkova sada Valeo cena 90€) a vysledok naozaj za to stoji..

Spojkovy pedal ide zatlacit min. o policu lahsie ako pred vymenou a vdaka podlozkam nevydava ziadne "praskanie".

Kto ma podobny problem. urcite odporucam.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“