AURIS - na co si dát pozor při koupi ojetého vozu
AURIS - na co si dát pozor při koupi ojetého vozu
Zdravím všechny. Snad nebude vadit, že jsem založil nové vlákno. Chtěl bych od Vás poradit. Pokud vše vyjde podle plánu..rád bych pořídil auto. Že Toyotu bylo jasné hned
Taťka má corollu (myslím, že to E120, 9. generace - poslední hatchback jestli se nepletu) a spokojenost veliká a motor 1.4 D4D si nemůže vynachválit. Rád bych se podíval po nějakém Aurisu z druhé ruky..(okolo 180tis peněz). Co se motorů týká libí se mi jak 1.4D4D tak 2,0D4D (ale tam jsem trochu na vážkách..protože tu někteří zmiňují větší spotřebu). Poradili by jste mi prosím, na co se při prohlídce auta změřit? Dočetl jsem se v testech, že první série měli problémy s dílenským zpracováním v interiéru, tady na fóru zmiňujete volné sedačky řidiče, rosící se světloměty a pískání brzd. Má auto nějaké další slabiny? Popř. jak je odhalit? Děkuji za případné komentáře. Jirka

auris
Potřebuji auto pro 3členou rodinu s malým dítětem. Do práce naštěstí chodím pěšky..takže nebude jezdit každý den jen krátké trasy. Samozřejmě nějaké pojížďky budou (týdenní nákupy + manželka s dcerkou podle potřeby). Mimoto počítám tak cca. 2 měsíčně trasa KV - PRAHA, popř. PLZEŇ atp. Od auta požaduji především spolehlivost. Abych věděl, že i když bude chudák týden stát u baráku..tak když budu potřebovat mohu okamžitě vyrazit na delší cestu. Spotřeba mi také úplně jedno není. Taťka s corollou 1.4 jezdí v dlouhodobém průměru za 4,8 a to jezdí převážně pojíždky po městě a to mi přijde super. A na to že mám rád svižnější jízdu a rychlé předjíždění..tak mě ta 1.4 D4D mile překvapila. Ale na druhou stranu nedělá mi problém připlatit si za kvalitnější palivo a pravidelný servis atp.
auris vs. yaris
Yaris mi přijde malý. Ale nevím, ještě jsem v něm neseděl (teda ani v Aurisu
)..asi to bude chtít vyzkoušet 

Mám 2.0 D4-D
A celkem spokojenost, kromě toho, že verze roku 2007 byla vybavena SCV ventilem na čepadle "moderní" konstrukce, takzvaným kompaktním. No a to šlo do háje, přidíralo se to a motor pak nestartoval při nízkých teplotách. Mám známého v servisu a říkal mi, že 1,4 D4-D má Bosch a je to bez větších problémů. Mě to stálo nervy a 100 tisíc najetých kilometrů, než jsme společně se servisem přišli na to, že je modifikovaná verze ventilu atd..Dlouhá historie.
Moje zkušenosti:
Kde Auris hnije:
1. rámy dveří pod těsněním nahoře
2. nosník nad tlumičem výfuku
3. pod zadní SPZ - okolo šroubů, tam kde jsou zalisovány matice pro šrouby - je to vidět, když otevřeš kufr a vyloupneš krytku zámku (plastová, jde ven v pohodě)
4. ...a všude tam, kde je to od šutrů a nikdo to nezatřel barvou
Co odchází:
1. držáky nápojů - já už mám každý 2x a už jsem rezignoval - výměna=sundavá se palubka a stojí to 3500-4000 včetně dílu
2. vrže a klepe palubka - i jako důsledek sundavání při opravách držáků
3. rám sedačky řidiče, často má vakl - přidáš plyn a cítíš, jak ti ujede lehce dozadu a cvakne, při brzdění naopak - měnili mi v záruce
4. tepelné štíty výfuku - shnijí okolo upevňovacích šroubů - řeší se tak, že se dávají větší podložky dokud to jde, pak výměna
5. rádia občas stávkují při přehrávání CD, napíše to error a je vystaráno - mě pomohlo odpojení baterky a přemlouvání. Originál rádio stojí okolo 60 tisíc - fakt nekecám
BEZ navigace... prostě to obyčejný...
6. pískaj brzdy...furt a furt..už jsme zkoušeli všechno a stejně si písknou
Až si vzpomenu na další tak dám vědět. Mám najeto 128 tisíc, někde jsem tady popisoval co všechno mi odešlo. Ale taky mám jednoho z prvních Aurisů a plánuju to dotáhnout do takových cca 200 tisíc km
Jo a dej si pozor, jestli to prošlo všema svolávačkama atd.
Moje zkušenosti:
Kde Auris hnije:
1. rámy dveří pod těsněním nahoře
2. nosník nad tlumičem výfuku
3. pod zadní SPZ - okolo šroubů, tam kde jsou zalisovány matice pro šrouby - je to vidět, když otevřeš kufr a vyloupneš krytku zámku (plastová, jde ven v pohodě)
4. ...a všude tam, kde je to od šutrů a nikdo to nezatřel barvou
Co odchází:
1. držáky nápojů - já už mám každý 2x a už jsem rezignoval - výměna=sundavá se palubka a stojí to 3500-4000 včetně dílu
2. vrže a klepe palubka - i jako důsledek sundavání při opravách držáků
3. rám sedačky řidiče, často má vakl - přidáš plyn a cítíš, jak ti ujede lehce dozadu a cvakne, při brzdění naopak - měnili mi v záruce
4. tepelné štíty výfuku - shnijí okolo upevňovacích šroubů - řeší se tak, že se dávají větší podložky dokud to jde, pak výměna
5. rádia občas stávkují při přehrávání CD, napíše to error a je vystaráno - mě pomohlo odpojení baterky a přemlouvání. Originál rádio stojí okolo 60 tisíc - fakt nekecám

6. pískaj brzdy...furt a furt..už jsme zkoušeli všechno a stejně si písknou
Až si vzpomenu na další tak dám vědět. Mám najeto 128 tisíc, někde jsem tady popisoval co všechno mi odešlo. Ale taky mám jednoho z prvních Aurisů a plánuju to dotáhnout do takových cca 200 tisíc km

Jo a dej si pozor, jestli to prošlo všema svolávačkama atd.