Zadní ložisko na Yarisu
Zadní ložisko na Yarisu
Zdravím,včera mě mechanik oznámil,že mám na pravým zadním kole odejité ložisko,současně mě "potěšil" cenou tohoto náhradního dílu(7-13 tisíc),což je pro mě dost vysoké číslo,nemáte někdo ponětí kde tohle sehnat levněji,nebo jde to vyřešit jiným způsobem?Předem děkuji.E
Kolem šesti až sedmi tisíc stojí komplet s nábojem. Samotné ložisko tak patnáct set, ale musíš mít někoho spolehlivého s lisem, kdo to umí vyměnit. Ještě je střední cenová varianta těleso ložiska bez náboje, ale i to se musí nějak nalisovat.
Schválně projdi prodejce náhradních dílů, ty varianty tam sám najdeš.
Schválně projdi prodejce náhradních dílů, ty varianty tam sám najdeš.
Jednou nám to dělali u služebního Yarise. Záleží kde to objedná mechanik. Nám nakonec komplet s abs vyšel na cca 6000,- i s prací. Mechanici mají různé slevy a podobně. Takže skočit za nějakým komu věříš a který bude mít tu snahu to obvolat, nebo vymejlovat. Solidní mechanik too nechá za cenu za kterou to dostal.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
súhlasím!Jimmi píše:Romeo píše:Solidní mechanik too nechá za cenu za kterou to dostal.![]()
![]()
Treba len dodať, že každý solidný mechanik by mal dať aj účet od zakúpených súčiastok majitelovi auta pri sumarizácii platby spolu s robotou-aj keby to bol kamoš. Minimálne však dať k nahliadnutiu fakturu,ktorú uhradil za material
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jasné Jimmi-len nie každý vie "v tom" chodiť - musel by si vedieť,na koho alebo na aký obchod sa obrátiť - a to vie hlavne práve ten mechanik, ktorý by mohol byť eventuelne aj poctivý zapýtať cenu, za akú naozaj kupil. 

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Naopak! Ja viem,že dnes nemôžeš veriť ani vlastnému bratovi, no ak do nejakej problematiky nevidíš (nie každý sme do všetkého "vidiaci"), tak čo Ti ostáva iného,než dôverovať alebo nevedomky platiť aj za nič... Alebo máš snaď inú radu ,ako, kde a za čo kupiť niečo-do čoho nevidíš ???
.
Skusim to prirovnať k veciam,do ktorých vidím napr.ja .
Ako príklad uvediem automechanik vs. učiteľ hudby (na oko možno neporovnateľné,ale...) :
- automechanik + kúpa nahrad.dielu + práca... (toto tu však poznáme,preto zbytočne nebudem opisovať jeho" postup práce").
- učiteľ hudby + kupa hudobného nástroja + vyučovanie....
Nie každý má od pána boha ten dar,že má hud. sluch. Príde však maminka alebo ocinko so synáčikom, ktorí by chceli aby sa ich synáčik naučil hrať napr. na saxofon.Rodičom hudba nič nebude hovoriť, ale páči sa im ten nástroj a preto chcú,aby sa ich syn na ňom naučil hrať...( apropoo- toto býva dosť často) ,no ich syn však môže mať na rozdiel od rodičov hud.nadanie ale v tom danom okamihu to však zistím len ja.Kedže rodičia majú (ja tomu hovorím) "absolutný hluch", mám 99% istotu, že mám celú rodinu v hrsti. Takže začnem tým,že treba najskôr kupiť hud.nástroj-že ?? A čo rodičom zostáva ?? Jednoducho mi dôverovať-aj ked ma nepoznajú - proste do toho nevidia,majú smolu...Nie je zasa až tak jednoduché kúpiť hudobný nástroj . Nie je to štýlom - pozriem,vidím=kúpim.. Ak totiž položíš predo mna 10 identických rovnakých nástrojov rovnakej značky a môžu byť aj z rovnakej serie, ver mi, že každý bude inak ladiť a hrať - to je jednoducho holá realita !!! ).
Takže ako sa bude trápiť ich syn pri hraní ,záleží v tom danom okamihu len na mne.
No tento "biznis" však môže mať ešte ďalsiu pre rodičov nepríjemnú stránku a to v prípade, že ich syn na to "nebude mať".Keďže sa zo dňa na deň synček nenaučí určite hrať (aj keby na to mal !), mám na XY mesiacov zabezpečný "príjem" .
Ako teda píšeš-acza "za blbost se platí" . Ano, máš pravdu a v tomto prípade dvojnásobne,pretože
1.,môžem im predať-alebo sprostredkovať šmejd za "akože" dobrú cenu
2., ešte mi budú aj platiť za vyučovanie...
(ak je tu medzi nami človek ktorý je aj hudobníkom mi určite dá za pravdu)
Týmto príkladom som chcel naznačiť len to,že každý sa rozumieme do určitej oblasti a do iného odvetvia môžem vidieť len "obal" ,ktorým je tu -v tomto vlákne spomínané ložisko , alebo v mojom príklade porovnávaný pekný nablískaný zlatý avšak na naho.no hrajúci saxofon..
Sorry,sorry,sorry za dlhý príspevok a ešte k tomu OT,ale nevedel som to ako inak vysvetliť čo som chcel naznačiť mojimi príspevkami - teda ak do niečoho nevidíš, si nútený dôverovať

Skusim to prirovnať k veciam,do ktorých vidím napr.ja .
Ako príklad uvediem automechanik vs. učiteľ hudby (na oko možno neporovnateľné,ale...) :
- automechanik + kúpa nahrad.dielu + práca... (toto tu však poznáme,preto zbytočne nebudem opisovať jeho" postup práce").
- učiteľ hudby + kupa hudobného nástroja + vyučovanie....
Nie každý má od pána boha ten dar,že má hud. sluch. Príde však maminka alebo ocinko so synáčikom, ktorí by chceli aby sa ich synáčik naučil hrať napr. na saxofon.Rodičom hudba nič nebude hovoriť, ale páči sa im ten nástroj a preto chcú,aby sa ich syn na ňom naučil hrať...( apropoo- toto býva dosť často) ,no ich syn však môže mať na rozdiel od rodičov hud.nadanie ale v tom danom okamihu to však zistím len ja.Kedže rodičia majú (ja tomu hovorím) "absolutný hluch", mám 99% istotu, že mám celú rodinu v hrsti. Takže začnem tým,že treba najskôr kupiť hud.nástroj-že ?? A čo rodičom zostáva ?? Jednoducho mi dôverovať-aj ked ma nepoznajú - proste do toho nevidia,majú smolu...Nie je zasa až tak jednoduché kúpiť hudobný nástroj . Nie je to štýlom - pozriem,vidím=kúpim.. Ak totiž položíš predo mna 10 identických rovnakých nástrojov rovnakej značky a môžu byť aj z rovnakej serie, ver mi, že každý bude inak ladiť a hrať - to je jednoducho holá realita !!! ).
Takže ako sa bude trápiť ich syn pri hraní ,záleží v tom danom okamihu len na mne.
No tento "biznis" však môže mať ešte ďalsiu pre rodičov nepríjemnú stránku a to v prípade, že ich syn na to "nebude mať".Keďže sa zo dňa na deň synček nenaučí určite hrať (aj keby na to mal !), mám na XY mesiacov zabezpečný "príjem" .
Ako teda píšeš-acza "za blbost se platí" . Ano, máš pravdu a v tomto prípade dvojnásobne,pretože
1.,môžem im predať-alebo sprostredkovať šmejd za "akože" dobrú cenu
2., ešte mi budú aj platiť za vyučovanie...

(ak je tu medzi nami človek ktorý je aj hudobníkom mi určite dá za pravdu)
Týmto príkladom som chcel naznačiť len to,že každý sa rozumieme do určitej oblasti a do iného odvetvia môžem vidieť len "obal" ,ktorým je tu -v tomto vlákne spomínané ložisko , alebo v mojom príklade porovnávaný pekný nablískaný zlatý avšak na naho.no hrajúci saxofon..

Sorry,sorry,sorry za dlhý príspevok a ešte k tomu OT,ale nevedel som to ako inak vysvetliť čo som chcel naznačiť mojimi príspevkami - teda ak do niečoho nevidíš, si nútený dôverovať
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid