E11 nízké otáčky volnoběhu, motor netahne
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
E11 nízké otáčky volnoběhu, motor netahne
Zdravím, mám problém s mojí corollkou. Jedná se o E11 po faceliftu s motorem 1,4 VVTi 16v 71kW.
Při zahřátém motoru má na volnoběh nízké otáčky (cca 500-600rpm) a motor jakoby odmítal táhnout, neměl sílu v nižších otáčkách.
Včera s ní jel táta a během jízdy se mu rozsvítila kontrolka motoru, dnes, když sem s ní jezdil já dělala to samé, ovšem kontrolka nesvítila.
Zkoušel jsem odpojovat kabely k cívkám a při odpojení každé svíčky poklesly otáčky, takže tím to asi nebude.
Prosím, má někdo nějaký nápad co by to mohlo být?
Díky
Při zahřátém motoru má na volnoběh nízké otáčky (cca 500-600rpm) a motor jakoby odmítal táhnout, neměl sílu v nižších otáčkách.
Včera s ní jel táta a během jízdy se mu rozsvítila kontrolka motoru, dnes, když sem s ní jezdil já dělala to samé, ovšem kontrolka nesvítila.
Zkoušel jsem odpojovat kabely k cívkám a při odpojení každé svíčky poklesly otáčky, takže tím to asi nebude.
Prosím, má někdo nějaký nápad co by to mohlo být?
Díky
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, že se nechová jako za poslední cca rok co s ní jezdím. otáčky na volnoběh více kolísají a auto je v nízkých otáčkách mnohem více líné. Zní víc traktorovitě...
Táta, který tuhle rollku řídí už 13let si toho taky všiml, takže to nebude asi jen řidičem. Navíc to rozsvícení kontrolky motoru...
Táta, který tuhle rollku řídí už 13let si toho taky všiml, takže to nebude asi jen řidičem. Navíc to rozsvícení kontrolky motoru...
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak silenbloky obejit a najit ten spatny..
Ale to bude asi mensi cast toho problemu. Je nutne zjistit, jestli ten motor nebere olej. Je nutne zjistit v jakem stavu jsou obe lambda sondy (teda jestli tam nejsou dokonce tri)..... A bylo by dobre se podivat v jakem stavu jsou filtry (hlavne ten vzduchovy)... A kdyz uz budes tam, tak vyfoukej a vycisti vahu vzduchu, at mame jistotu nez pujdeme dal.... Mimochodem do otacek jde rychle a slusne? Da bezproblemu tech 6450 rpm? myslim nezatizena jen na neutral... A vydrzi tam chvilku?
Back in Czech.
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky, zkusím kouknout.
Váha vzduchu byla čistá, zkusil jsem to vytočit v neutrálu, motor ochotně točil do omezovače a v něm v klidu zůstal nějakou tu chvilku.
Ještě jsem zkusil přidat aditivum do benzinu na čištění systému, tak třeba to něčemu pomůže...
Zítra ještě kouknu na ty lambda sondy. Jak poznám že je nějaká vadná
?
Váha vzduchu byla čistá, zkusil jsem to vytočit v neutrálu, motor ochotně točil do omezovače a v něm v klidu zůstal nějakou tu chvilku.
Ještě jsem zkusil přidat aditivum do benzinu na čištění systému, tak třeba to něčemu pomůže...
Zítra ještě kouknu na ty lambda sondy. Jak poznám že je nějaká vadná
Mx5 Nbfl 1,6l
Toyota Corolla E11 1,4l
Toyota Corolla E11 1,4l
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm... Pri odpojeni by mela ECU hned vyhodit chybu motoru. Pri behu motoru by mela lambda pred katem davat nejaky jeden volt jako baterka, takze pokud nechas bezet motor, odpojis lambdu, zmeris napeti, tak bys mel namerit 0.9 - 1.2 V (bude to myslim bily x modry drat, protoze dva tmave jsou jako vyhrivani a tedy v tomto smeru pasivni a nulove). Pokud nameris uz treba jen 0.8, tak je lambda vadna nebo pred umrtim. Jinak levna BT diagnostika se smartphonem je otazka par desitek az dvou stovek korun.
)))
Back in Czech.
- rcrtgriffin
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele: