Freetronic
Freetronic
Zdravím vás, chci se zeptat jestli někomu uniká u freetronicu kapalina tak půl nádržky za den. Někdy je to míň ale dolívám to tam častěji jak benzín. Až dneska jsem zjistil, že pod autem je kaluž, takže to neutíká někde ve spojce nebo v tom systému. Četl jsem tady, že se to dá odvzdušnit jen s počítačem. Je to pravda?
Děkuji za každou radu.
Děkuji za každou radu.
TOYOTA YARIS 1.0 i 16V 50kW FREETRONIC r.v.99
www.originalniautodily.cz
Ale to je skoro stejne jako z autorizovaneho servisu.. Navic musis znat cislo dilu... Ale treba to tak strasne neni... Rikas akumulator tlaku??? Kde to ma byt a co to ma delat? 
Mimochodem automat u litra? Mas VIN, ze bych omrknul co hledas na toyodiy.com ?

Mimochodem automat u litra? Mas VIN, ze bych omrknul co hledas na toyodiy.com ?

Back in Czech.
Je to nádoba viz odkaz: http://olaer.cz/osp_320-ocz2.pdf
Uchovává se tam tlak pro přeřazení, aspoň tak jsem to pochopil od mechanika. Praskla tam membrána, která odděluje vzduch od kapaliny. Nedá se to opravit jelikož se to nedá rozdělat.
Uchovává se tam tlak pro přeřazení, aspoň tak jsem to pochopil od mechanika. Praskla tam membrána, která odděluje vzduch od kapaliny. Nedá se to opravit jelikož se to nedá rozdělat.
Takže v Brně jsem našel firmu seall (www.seall.cz), která vyrábí nebo je distributorem těchto akumulátorů tlaku. Pán byl velice ochotný a našel mi podle štítku a mého psaní stejný akumulátor a světe div se, nový akumulátor stojí 1800 Kč. Je to až k neuvěření, že z Toyoty to stojí 25000,-. Takže teď akorát poměřit ten starej porovnat s tím novým a hurá objednat a namontovat.
Pak jenom doufám, že to bude poslední věc, co se týče toho Freetronicu. Jinak už z toho budu já i moje peněženka dost nešťastnej.
Pak jenom doufám, že to bude poslední věc, co se týče toho Freetronicu. Jinak už z toho budu já i moje peněženka dost nešťastnej.