Celica startovaní

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
saux
Člen Týmu
Příspěvky: 12
Registrován: pon 20.05.2013, 15:18

Celica startovaní

Příspěvek od saux »

Ahoj TOYOTACI sem tu novy a celicu mam druhym mesicem a zacala me zlobit stylem ze nekdy tak 1x za 3 dny se mi stane ze otocim klickem a jen neco bzuci motor ani neotoci jedna se o Celicu 2.0GT 103kw sikma zadni cast rok 1987

Nebude to civka starteru ? nebo starter ? Snad ne neco v elektrice :-(
kdyz mi to nestartovalo tak sem to vzdy roztlacil a chytlo to na metru

Prosim poradte a jeste by me zajimalo kde se skryva starter u tohohle typu

dekuji moc
aczasa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 8220
Registrován: stř 07.05.2008, 10:32
Bydliště: Litomyšl

Příspěvek od aczasa »

prvni zkus starter.. repase... uhliky....
Back in Czech.
saux
Člen Týmu
Příspěvky: 12
Registrován: pon 20.05.2013, 15:18

Příspěvek od saux »

a kde ten starter najdu je problem ho demontovat ?
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7648
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Příspěvek od biscuit »

1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
Myfune
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1205
Registrován: pon 28.12.2009, 00:29
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvek od Myfune »

sauxi a ty se v autech vyznáš? Už jsi nějaké opravoval? Nějak to na mě působí dojmem, že to bude tvoje první opravování. V takovém případě je lepší postupovat ve spolupráci s nějakým zdatným servisákem. Pokud se přesto do nějakého opravování pustíš, tak se snaž si zapamatovat odkud jsi co odmontoval nebo si to před tím nafoť a hlavně nikde nic neurvi a jdi na to s citem.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
aczasa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 8220
Registrován: stř 07.05.2008, 10:32
Bydliště: Litomyšl

Příspěvek od aczasa »

A k tomu lze dodat maximalne: "Amen Myfune".
Back in Czech.
Uživatelský avatar
micron
Fantom fóra
Příspěvky: 5624
Registrován: sob 25.12.2004, 20:21
Bydliště: micronesia (FSM)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Sice nevim jestli je slyšet něco, spíš nic, u mě tak 1x za rok... a už sem se s tim smířil, baví mě to :-) nelze zjistit proč nechce otočit starterem, protože pak začne z ničeho nic a startuje jak o život :-) i kdybys to zkoušel 100x, ale je na to jeden fígl, kablík- vypojíš konektor od starteru a propojíš přímo starter- z toho konektoru s baterkou + jo a klíček musí bejt v autě "na startu" a pak dá pokoj... ale je možný, že ta tvoje má jinou hovadinu ve vemínku :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
saux
Člen Týmu
Příspěvky: 12
Registrován: pon 20.05.2013, 15:18

Příspěvek od saux »

:-D :-D :-D Myfune nejsi nahodou ze Znojma ? ja na aute delal spoustu veci a nejvic co me vyskolilo bylo Vw Golf 2 GTi 16V USA verze fakt pokladnicka :-( pak sem mel baworaky E36 a to neni zadna vyhra za tu spotrebu. Honda je best mam ji 5 let a jezdi do ted bez problemu je to 1.3 karbec a jen spotrebni opotrebeni jinak bez poskozeni a u Japoncu proste zustanu tak sem prikoupil Celicu a chce vyvarit sem karosar navaril sem se aut a aut tak si sni do mesice pohraju a vsechno funguje jen tohle obcas zazlobi no tak se ted o vikednu vrhnu na ten starter je pod swodama uz sem ho nasel :-D :-D kazdopadne diky borci
Uživatelský avatar
Henry Fox
Člen Týmu
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 05.07.2007, 22:24
Bydliště: Liberec

Příspěvek od Henry Fox »

jo Sauxi, to může být závada ve startéru ,ale taky to může být závada na přívodu k startéru.To co ti tam bzučí, asi bude akorát benzinový čerpadlo v nádrži. 8) Já mám prakticky ten samý model 2.0Gt 1986, měl jsem kdysi na něm libůstku,při studeném motoru se vždy podařilo nastartovat,ale někdy(tak jedno za týden) při teplém motoru nešlo nastartovat.Startér jsem repasoval ,dokonce i jsem experimentoval s různými pružinami u pastorku, nově jsme si postříbřil komutátor rotoru a stejně nic, pořád ta samá závada, i v Toyotě jsem se ptal, ale nevěděli co s tím.Prostě se stalo to, že pastorek úplně nevylezl z pouzdra a nesepnul silový kontakt ve startéru,šlo nastartovat jenom tak, že jsem vylezl ven a posunul auto se zařazenou jedničkou tak ,aby se převalil motor- tím se posunula poloha vůči setrvačníku a potom to šlo nastartovat.On totiž ten pastorek při teplým motoru neměl tu sílu ce celý zasunout do setrváku, a jen leštil zuby vepředu.Po dlouhých peripetiích se mi podařilo změřit napětí na kontaktu startéru, co jde od spínačky,a světe div se,když to fakt nešlo nastartovat ,tak na něm bylo asi 6 V!!!! :twisted: No a to mi svitlo.prolezl jsem komplet instalaci a někde je propojený vodič u svazku co jde kolem motoru, protože dovnitř svazku od spínačky je jiná barva vodiče, než jde ven do samotného startéru. Jednoduše jsme potom propojil od spínačky přímo jeden silný vodič do fastonu startéru , vedl jsem to co nejkratší cestou.Ad té doby byl nadobro pokoj.
Tak je možné ,že máš podobný problém,ale nejdřív zkontroluj ten startér fyzicky,stav uhlíků, silového kontaktu a stav komutátoru. :shock:
Toyota Celica 86" 2,0 GT 3S - GE
Jede jako z praku!
saux
Člen Týmu
Příspěvky: 12
Registrován: pon 20.05.2013, 15:18

Příspěvek od saux »

starter sem vycistil a uhliky vse ok a jak pises tak sem taky zkousel s zarazenym kvaltem auto houpnout ale to nepomohlo ted jak sem ho vicistil a zkontroloval tak se mi to jeste nestalo snad bude vse ok rovnou sem ocistil kontakty na kostry motoru svetel starteru proste vsechny a zatim to slape kazdopadne diky za rady :-)
Uživatelský avatar
Kenny
Manager Týmu
Příspěvky: 331
Registrován: čtv 11.10.2007, 11:57
Bydliště: Zlinsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

takze tys vlastne vyradil rele :lol: pokud sis to natahl od spinacky do starteru drat na primo? a ještě ti drzi spinacka 8) byt tebou asi bych popremyslel ze muze byt mrtve jen rele a vratil to zpet jak to ma byt přes rele abych usetril spinacku brzke smrti :wink:

pokud to mas přes rele tak se omlouvam :D

Henry Fox píše:jo Sauxi, to může být závada ve startéru ,ale taky to může být závada na přívodu k startéru.To co ti tam bzučí, asi bude akorát benzinový čerpadlo v nádrži. 8) Já mám prakticky ten samý model 2.0Gt 1986, měl jsem kdysi na něm libůstku,při studeném motoru se vždy podařilo nastartovat,ale někdy(tak jedno za týden) při teplém motoru nešlo nastartovat.Startér jsem repasoval ,dokonce i jsem experimentoval s různými pružinami u pastorku, nově jsme si postříbřil komutátor rotoru a stejně nic, pořád ta samá závada, i v Toyotě jsem se ptal, ale nevěděli co s tím.Prostě se stalo to, že pastorek úplně nevylezl z pouzdra a nesepnul silový kontakt ve startéru,šlo nastartovat jenom tak, že jsem vylezl ven a posunul auto se zařazenou jedničkou tak ,aby se převalil motor- tím se posunula poloha vůči setrvačníku a potom to šlo nastartovat.On totiž ten pastorek při teplým motoru neměl tu sílu ce celý zasunout do setrváku, a jen leštil zuby vepředu.Po dlouhých peripetiích se mi podařilo změřit napětí na kontaktu startéru, co jde od spínačky,a světe div se,když to fakt nešlo nastartovat ,tak na něm bylo asi 6 V!!!! :twisted: No a to mi svitlo.prolezl jsem komplet instalaci a někde je propojený vodič u svazku co jde kolem motoru, protože dovnitř svazku od spínačky je jiná barva vodiče, než jde ven do samotného startéru. Jednoduše jsme potom propojil od spínačky přímo jeden silný vodič do fastonu startéru , vedl jsem to co nejkratší cestou.Ad té doby byl nadobro pokoj.
Tak je možné ,že máš podobný problém,ale nejdřív zkontroluj ten startér fyzicky,stav uhlíků, silového kontaktu a stav komutátoru. :shock:
TeLe 1000R - rpm11200 :)


nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Odpovědět

Zpět na „Celica“